Het dorpje Corniglia in Cinque Terre is het enige dorpje waar je niet bij aankomst met de trein meteen bent. Je moet nog een stuk lopen na aankomst. De omgeving van Corniglia is erg populair bij wandelaars en hikers.

Corniglia in Cinque Terre

Corniglia is bijzonder omdat het, het enige dorpje van de Cinque Terre is waar je niet meteen midden in het dorp staat als je de trein uitkomt en mede daarom is het een erg gesloten dorpje dat vele toeristen overslaan. Onder hikers is het wel erg populair omdat je vanaf hier uren kan wandelen.

Als je de trein uitstapt is er bovenaan de trap een bushalte die je in 5 minuten naar het centrum van Corniglia vervoert. Met je Cinque Terre kaart kan je gratis gebruik maken van de bus. Uiteraard kan je ook naar het dorpje lopen, via de zogeheten, “Lardarina“, maar dat is best een eind en met een trap van 382 treden in 33 delen best pittig lijkt me.

Corniglia is hoog gelegen, 100 meter boven zeeniveau, op een klif en biedt een wijds uitzicht over heuvels en de zee. Vanaf het punt waar je uit de bus stapt kan je door een kronkelig straatje lopen waar je na 5 minuten wandelen aan het einde kan genieten van een top uitzicht.

*Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

Corniglia - Cinque Terre

Corniglia - Cinque Terre

Corniglia - Cinque Terre

Corniglia - Cinque Terre

Corniglia - Cinque Terre

Fotoreport: Corniglia - Cinque Terre - Italië

Fotoreport: Corniglia - Cinque Terre - Italië

Fotoreport: Corniglia - Cinque Terre - Italië

Reizen met de trein door de Cinque Terre

Vanuit Manarola kan je met de trein eenvoudig de andere vier dorpen in Cinque Terre bereiken. Meer informatie over reizen met de trein door de Cinque Terre kan je lezen in mijn gastartikel; “Italiaanse droomreizen: de Cinque Terre” dat ik schreef voor het reisblog; “Reizen met de trein“. Bekijk ook zeker even mijn reisvideo van Cinque Terre voor een impressie.

*Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

Alle tips voor 5 dorpen Cinque Terre

Ik heb alle vijf mooie dorpen van de Cinque Terre bezocht per trein. Achteraf gezien had ik een complete reisgids over een bezoek aan Cinque Terre kunnen schrijven, maar ik koos er toen voor alles per dorp te beschrijven. Dus wil je alle praktische reistips lezer voor een rondreis door Cinque Terre in Italië? Bekijk dan zeker alle onderstaande artikelen die ik heb geschreven.

  1. Het oudste dorpje in Cinque Terre is Vernazza.
  2. Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.
  3. Alles over Monterosso al Mare, enige dorpje met strand in Cinque Terre
  4. Zien en doen in Manarola in Cinque Terre + tip voor beste lunchplek!
  5. Het dorpje Riomaggiore, met hotspot bar boven zee om te genieten van zonsondergang.
  6. Bekijk deze complete reisgids voor reizen met de trein in Cinque Terre in Italië.

Corniglia - Cinque Terre

Ik ben benieuwd wat jouw favoriete dorpje van de 5 is?

Print Friendly, PDF & Email