Woww, het imposante staaltje architectuur “La Ciudad de las Artes y Ciencias“, de Stad van Kunst en Wetenschap in Valencia is echt bijzonder! Ik verwonder mij over de bouw van oude tempels en kijk op hoe hoog wolkenkrobbers tegenwoordig gebouwd kunnen worden. Ciudad de las Artes is niet alleen bijzonder qua architectuur, het is ook nog eens gebouwd op een prachtige locatie, de voet van de Jardin del Turia.

Ciudad de las Artes

Stad van Kunst en Wetenschap - Valencia - Spanje

Ciudad de las Artes

Ciudad de las Artes - Valencia - Spanje

Ciudad de las Arts - Valencia

Santiago Calatrava is de architect die het gezicht van Valencia voor een deel bepaalde. Of het nou folders, boeken of websites zijn, overal zie je abeeldingen terug van Ciudad de las Artes. Daarbij is het bouwwerk ook niet te ontzien als je eenmaal in Valencia bent. Calatrava had waarschijnlijk niet kunnen vermoeden in 1989 dat zijn bouwwerk twintig jaar later het toonbeeld is van futuristische architectuur.

De stad van Kunst en Wetenschap beslaat een groot gedeelte vanwaar de “Jardin del Turia” begint. Je vind er onder andere:

  • een IMAX-bioscoop (in de Hemisfèric)
  • Europa’s grootste aquarium (Oceanogràfic)
  • Wetenschapsmuseum Príncipe Felipe
  • Operagebouw Palau de les Arts Reina Sofía
  • L’Umbracle
  • Kunstgalerij Paseo de las Esculturas
  • Bijzondere brug l’Assut de l’Or
  • Eventlocatie Agora

Ciudad de las Artes - Valencia - Spanje

Valencia - Spanje

Architectuur Valencia

Ciudad de las Arts - Spanje

Architectuur Valencia Spanje

Architectuur Valencia Spanje

Stad van Kunst en Wetenschap - Valencia

Stad van Kunst en Wetenschap by night - Valencia - Spanje

Stad van Kunst en Wetenschap by night - Valencia - Spanje

Ciudad de las Arts by night - Valencia

Ciudad de las Arts by night - Valencia

El Hemisféric - Valencia

Mijn tip, spring op de fiets en ga op verkenning in de Stad van Kunst en Wetenschap. De architectuur is niet alleen de moeite waard maar kijk ook naar de gave weerspiegelingen in het water. Zorg dat je zowel een keer overdag als in de avond bent gaan kijken. Mijn favorieten?

El Hemisféric en L’Umbracle

El Hemisféric

L'Umbracle - Valencia

El Hemisféric heeft de vorm van een groot menselijk oog en is omgeven door een grote vijver waarin het oog prachtig weerspiegeld. Zowel overdag als in de avond, van elke kant is het gaaf om te zien. In de grote bol bevind zich de grootste filmprojectiezaal van Spanje.

L’Umbracle is een als tuin ingericht uitkijkpunt van meer dan 17.500 vierkante meter waar je alle gebouwen, vijvers, paden en tuinen van het futuristische complex kan overzien. Let op de openingstijden! Ik had de pech er buiten het seizoen te zijn en kon dus niet dwalen door de palmbomen galerijen. Als je van een feestje houdt dan moet je hier zeker naar toe want zodra de avond valt veranderd L’Umbracle in één grote openlucht club.

Uitzicht Ciudad de las Artes

Het beste uitzicht op de Stad van Kunst en Wetenschap vind je vanaf het panorama terras van de grote zwarte kubus, Barceló Valencia. Dit hotel, (met fijne spa) heeft een rooftop terras, dus zorg ervoor dat je hier rond zonsondergang bent zodat je de dag ziet overgaan in de avond.

Valencia - Spanje

Uitzicht Ciudad de las Arts

Wat te doen in Valencia?

Wat te doen in Valencia?

Heb je besloten om binnenkort op reis te gaan naar Valencia. Na het zien van deze foto’s hoop ik natuurlijk dat je ook gaat ronddwalen in Ciudad de las Artes maar er is nog zoveel meer te doen. Hou je van zon, wellness, strand, natuur, genieten, fietsen door een stad en van uitzichtpunten? Lees dan ook mijn blog; “10 x Wat te doen in Valencia“.

Wat vind jij het gaafste gebouw om te zien?

Print Friendly, PDF & Email