Overnachten in de gezellige Witte de Withstraat in Rotterdam, dat kan bij City Hub Rotterdam. Eind april ging dit hippe hotel anex hostel open en afgelopen weekend ging ik testen hoe het is om te slapen in een ‘City Hub’ omdat ik nieuwsgierig was.

City Hub Rotterdam, Witte de Withstraat

In navolging op de eerste City Hub in Amsterdam die twee jaar geleden werd geopend is er nu ook een City Hub in Rotterdam. En wel in de oergezellige Witte de Withstraat in het centrum van Rotterdam. Een aantal jaar geleden sliep ik ook in deze straat maar toen in het King Kong Hostel. Het toffe aan het City Hub concept is dat het een mix is van een hotel en een hostel.

Ik was een beetje bang voor een claustrofobisch gevoel maar eenmaal in de kamer bleek dat reuze mee te vallen. Er is meer dan genoeg ruimte en met mijn lengte kan ik prima rechtop zitten. Ik koos wel bewust voor de ‘Top Hub‘ kamer omdat ik het idee van boven slapen prettiger vond dan beneden slapen. Maar dat is een persoonlijke keuze of je liever in je bed duikt of omhoog klimt. De 126 slaapcabines staan verdeeld over drie verdiepingen en elke verdieping heeft zijn eigen sanitaire voorzieningen bestaande uit toiletten en regendouches.

Zo luxe, zowel bij de toiletten als in de douches kan je gebruik maken van Rituals, hoe fijn! In je kamer liggen handdoeken en er zou ook een kimono moeten hangen zodat je in badjas naar de douche kan lopen. In mijn geval was dat niet zo maar nadat ik het vroeg aan de City Hub CityHost kreeg ik er wel een.

Oh en die gadgets, zo leuk! Download de app voordat je naar City Hub afreist of download de app bij aankomst. Met je reserveringsgegevens kan je inloggen en gebruik maken van de app functionaliteiten. Zo kan je je kamer de kleur geven afgestemd op je ‘mood’. Of je klikt door naar de thema’s en geeft je kamer de look and feel van een thema mood. Je wekker instellen via de app heb ik geprobeerd maar gelukkig had ik ook mijn eigen wekker gezet want via de app werkte het bij mij niet. Het geluid in de kamer is echt top, zet daar de ‘disco kleuren mood’ bij aan en je hebt je eigen feestje op de kamer.

City Hub Rotterdam, Witte de Withstraat

Serve yourself bij City Hub Hotel

Zodra je een reservering hebt gemaakt voor een overnachting in een City Hub krijg je een e-mail waarin je wordt gevraagd om je persoonlijke gegevens verder in te vullen en je eigen City Hub account te creëren. Het voordeel daarvan is dat je dat niet bij aankomst hoef te doen. Als je het niet prettig vind dan hoef je ondanks dat het wel gevraagd wordt niet je betaal gegevens in te voeren.

Het ideale vind ik dat je vanaf het moment dat je aankomt je jezelf kan voorzien van wat je nodig hebt. Inchecken doe je zelf via de digitale incheck hub in de woonkamer van het hostel. Op basis van beschikbaarheid kan je bij het inchecken je eigen hub kiezen. In totaal zijn er 126 hubs voor twee personen die als een L-vorm in elkaar passen. Het grappige was dat zelfs iemand op Facebook een reactie achterliet die zich afvroeg of ik in Japan was. Wegens ruimtegebrek heb je in Japan vele slaapcabines die precies groot genoeg zijn om in te slapen, je in om te kleden en je spullen in kwijt te kunnen.

Ben je vroeg aangekomen en is je City Hub nog niet vrij of ben je al uitgecheckt en wil je je spullen nog even daar laten? Dan kan je zelf je spullen in een van de lockers plaatsen. In City Hub Rotterdam is de Wifi gratis en snel, dus ook om te werken is het een fijne plek. En als je aan de ‘Let’s Talk’ tafels zit of in de ‘Eat your heart out’ corner kan je zelf je drinken en snacks pakken, net zoals thuis. Je houdt je bandje voor het scan apparaat en wat je neemt komt automatisch op je hotelrekening. Die hotelrekening kan je met een creditcard of pinpas betalen. Let op: Je kan niet cash betalen bij City Hub.

City Hub Hotel

Met korting naar City Hub Hotel Rotterdam

Ik ben oprecht enthousiast over dit concept. Via Booking.com zou een overnachting op een zaterdagavond in mei €95,- gekost hebben voor twee personen. Een prijs waarvoor je ook een hotel kamer kan boeken met je eigen sanitaire faciliteiten. Voor deze prijs overnacht je in een unieke en bijzondere kamer en je zit midden in het centrum van Rotterdam.

Hoe leuk is het dat ik jou als lezer 15% korting kan aanbieden bij City Hub Rotterdam. Omdat ik er geslapen heb kan jij nu een reservering bij City Hub maken met de kortingscode: SPREADLOVE. Een korting is mooi meegenomen tijdens een weekend of nachtje weg in Rotterdam.

Contact City Hub via social, er is geen telefoonnummer

Ondanks dat bijna alles is geautomatiseerd in het hotel word je niet aan je lot overgelaten. Ook bij City Hub is er 24 uur per dag iemand aanwezig om te helpen en vragen te beantwoorden. De zogenoemde ‘CityHosts’ zijn Rotterdammers die jouw de leukste tips kunnen geven. Wil je alvast iets weten van te voren of lig je uitgeteld op het zachte bed en ben je te lui om naar beneden te lopen? Via de app kan je een bericht sturen aan je CityHost.

Wat ik echt top vind voor reizigers is de gratis wifi-to-go. Na incheck kan je vragen naar de mobiele router zodat je de hele dag wifi hebt en kan opzoeken wat je wilt weten. City Hub is niet bereikbaar per telefoon maar wel per e-mail: rotterdam@cityhub.com of askRotterdam@cityhub.com.

City Hub Rotterdam centrum-Witte-de-withstraat

Zou jij ook wel eens in City Hub Rotterdam willen slapen?

Print Friendly, PDF & Email