In mei bezocht ik alle vijf de dorpen van de Cinque Terre in Italië tijdens mijn reis met PalioTours. In dit blog heb ik al mijn blogs over de dorpen, de hotspots en het reizen met de trein verzameld. Kijk mee en check deze complete gids waarin alles over de Cinque Terre in Italië staat vanuit mijn belevenis.

Cinque Terre – Italië

De regio Cinque Terre staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bijna iedereen kent de foto’s wel van de gekleurde huizen op de heuvels aan zee maar als ik vraag ken je de Cinque Terre merk ik toch dat niet veel mensen de link leggen. Ik vind deze bestemming echt een aanrader en je moet het eens in je leven gezien hebben. Je kan de regio prima combineren op doorreis naar bijvoorbeeld Toscane of tijdens een citytrip naar Pisa.

Dwaal door de straten, proef de Cinque Terre wijnen, ga chillen op het strand, pak de trein naar het volgende dorp en maak een boottocht om de dorpen vanaf zee te bekijken. Geniet van de Italiaanse keuken en blijf minimaal één nacht in een van de dorpen om de sfeer te ervaren.

Stuk voor stuk hebben de dorpjes hun eigen charme en het is onderdeel van het National Park, “Parco Nazionale delle Cinque Terre“. Een top plek voor wandelliefhebbers al is de beroemde Via de’ll Amore helaas nog steeds gesloten. Denk er wel aan als je gaat wandelen dat je hiervoor een Cinque Terre card nodig hebt.

Corniglia
Over Corniglia kan je meer lezen in mijn blog: “Fotoreport: Corniglia – Cinque Terre – Italië“.

Corniglia Cinque Terre

Vernazza
Over Vernazza kan je meer lezen in mijn blog: “Fotoreport: Vernazza – Cinque Terre – Italië“.

Vernazza - Cinque Terre

Manarola
Alles over Manarola kom je te weten in mijn blogs: “Fotoreport: Manarola – Cinque Terre” & ga ook even kijken bij deze hotspot, “Food & Wine, Nessun Dorma“.
Bekijk ook even de onderstaande video waarom je zeker de panorama route moet lopen.

Manarola - Cinque Terre

Riomaggiore
Over Riomagiore kan je meer lezen in mijn blog; “Fotoreport: Riomaggiore – Cinque Terre – Italië“. Check ook zeker de hotspot die ik ontdekte; “Hotspot: Bar & Vini – Riomaggiore – Cinque Terre“.

Hotspot Bar & Vini - Riomaggiore

Monterosso al Mare
Monterosso al Mare, het dorpje met twee zandstranden. Wil je weten wat je er nog meer kan doen, lees dan zeker mijn blog: “Fotoreport: Monterosso al Mare – Cinque Terre“.

Monterosso al Mare – Cinque TerreMonterosso

Reizen met de trein door Cinque Terre

De Cinque Terre bezoek je het beste per trein omdat bijna alle dorpen autovrij zijn. Alle tips en tricks hiervoor lees je in mijn blog:
Reizen met de trein in de Cinque Terre“.

Reizen met de trein door Cinque Terre

Bekijk ook zeker even mijn video hieronder voor een impressie van het reizen met de trein door Cinque Terre;

Wil je meer info over de Cinque Terre lezen?

Naast het afstruinen van websites en blogs is een reisgids soms net zo fijn om bij je te hebben. Blader dromend op een terrasje en spot het volgende dat je wilt gaan bekijken of ondernemen.

 Reizen algemeen

Heb jij plannen om de Cinque Terre te gaan bezoeken?

Print Friendly, PDF & Email