Wil je alles weten over een reis naar Cinque Terre in Italië? Dan zit je hier goed! Ik ben in alle vijf de dorpen van de Cinque Terre in Italië geweest tijdens een Food & Wine reis met PalioTours. In dit artikel heb ik al mijn tips over de meest bekende dorpen van Italië, de hotspots en het reizen met de trein door de Cinque Terre verzameld. Kijk mee en check deze complete gids waarin alles over de Cinque Terre in Italië staat vanuit mijn belevenis.

Alle tips voor reis naar Cinque Terre Italië

De regio Cinque Terre staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bijna iedereen kent de foto’s wel van de gekleurde huizen op de heuvels aan zee maar als ik vraag ken je de Cinque Terre merk ik toch dat niet veel mensen de link leggen. Ik vind deze bestemming echt een aanrader en je moet het eens in je leven gezien hebben. Je kan de regio prima combineren op doorreis naar bijvoorbeeld Toscane of tijdens een citytrip naar Pisa.

Dwaal door de straten, proef de Cinque Terre wijnen, ga chillen op het strand, pak de trein naar het volgende dorp en maak een boottocht om de dorpen vanaf zee te bekijken. Geniet van de Italiaanse keuken en blijf minimaal één nacht in een van de dorpen om de sfeer te ervaren.

Stuk voor stuk hebben de dorpjes hun eigen charme en het is onderdeel van het National Park, “Parco Nazionale delle Cinque Terre“. Een top plek voor wandelliefhebbers al is de beroemde Via de’ll Amore helaas nog steeds gesloten. Denk er wel aan als je gaat wandelen dat je hiervoor een Cinque Terre card nodig hebt.

*Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

Ontdek Corniglia, wandel paradijs

Corniglia is het enige dorp in Cinque Terre waarbij de trein niet in het dorp zelf stopt. Vanaf het treinstation moet je lopend naar het centrum van Corniglia. Corniglia is vooral heel populair bij wandelaars en hikers.

*Hou je van wandelen en mooie uitzichten? Ga naar Corniglia.
**Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

Corniglia Cinque Terre

Vernazza, oudste dorpje Cinque Terre

Vernazza ius het oudste dorpjes van de vijf Cinque Terre dorpen in Italië. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het het minst leuke dorpje vond maar smaken verschillen natuurlijk.

*Bezoek het oudste dorpje in Cinque Terre, Vernazza.
**Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

Vernazza - Cinque Terre

Bezoek Manarola en geniet van uitzicht op gekleurde huizen

Manarola vond ik een van de leukste dorpjes in Cinque Terre in Italië. Ik sliep een aantal nachten in deze plaats en verkende vanuit hier alle beroemde dorpen van Italië. Het leuke is dat je echt een hele toffe bar in Manarola vind, wat mij betreft geniet je hier van de beste lunch in Cinque Terre. Bekijk ook even de onderstaande video waarom je zeker de panorama route in Manarola moet lopen.

*Ontdek alles om te zien en doen in Manarola in Cinque Terre.
**Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

Manarola - Cinque Terre

Riomaggiore

In Riomagiore vind je de beste en tofste bar van Cinque Terre. Als je op zoek bent naar dé hotspot in Cinque Terre dan moet je naar de bar van Yvonne, Bar & Vini in Riomaggiore.

*Lees hier alles over het dorpje Riomaggiore.
**Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

Hotspot Bar & Vini - Riomaggiore

Monterosso al Mare

Monterosso al Mare is het enige dorpje in Cinque Terre met twee zandstranden. Dus ben jij in de zomermaanden in Cinque Terre en is het bloedheet en worden de dorpjes overspoeld met toeristen? Dan kan je hier op het zandstrand afkoelen.

*Ontdek alles over Monterosso al Mare.
**Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

Monterosso al Mare – Cinque TerreMonterosso

Reizen met de trein Cinque Terre

De Cinque Terre bezoek je het beste per trein omdat bijna alle dorpen autovrij zijn. Alle tips en tricks hiervoor lees je in mijn blog: “Reizen met de trein in Cinque Terre“. Bekijk ook zeker even mijn video hieronder voor een impressie van het reizen met de trein door Cinque Terre.

*Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

 

Reizen met de trein door Cinque Terre

Praktische reistips Cinque Terre

Ik heb alle vijf mooie dorpen van de Cinque Terre bezocht per trein. Achteraf gezien had ik een complete reisgids over een bezoek aan Cinque Terre kunnen schrijven, maar ik koos er toen voor alles per dorp te beschrijven. Dus wil je alle praktische reistips lezer voor een rondreis door Cinque Terre in Italië? Bekijk dan zeker alle onderstaande artikelen die ik heb geschreven.

  1. Het oudste dorpje in Cinque Terre is Vernazza.
  2. Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.
  3. Hou je van wandelen en mooie uitzichten? Ga naar Corniglia
  4. Alles over Monterosso al Mare, enige dorpje met strand in Cinque Terre
  5. Zien en doen in Manarola in Cinque Terre + tip voor beste lunchplek!
  6. Het dorpje Riomaggiore, met hotspot bar boven zee om te genieten van zonsondergang.
  7. Bekijk deze complete reisgids voor reizen met de trein in Cinque Terre in Italië.

Heb jij plannen om de Cinque Terre in Italië te gaan bezoeken?

Print Friendly, PDF & Email