Kees, online beter bekend als “Travelkees” heb ik vorig jaar leren kennen tijdens een workshop waar we onze gezamenlijke passie deelden, reizen en schrijven. In het dagelijks leven zoekt Kees naar de beste deals en de mooiste reisaanbiedingen voor zijn klanten en natuurlijk ook voor zichzelf.

Naar aanleiding van mijn blog over het carnaval in Venetië kreeg ik het bericht dat hij er geweest is en er ook nog eens een superdeal naartoe gevonden heeft. Vanaf nu laat ik Kees aan het woord, lees gauw verder…

Wanneer was jij bij het carnaval in Venetië?

In 2011 belandde ik min of meer toevallig met mijn neus in de boter. Er werd carnaval gevierd in de stad dat in Venetië wel even iets langer duurt dan in de zuidelijke Nederlanden, twee weken om precies te zijn.

De stad in de lagune trekt natuurlijk het hele jaar veel bezoekers, maar vergeleken met de zomermaanden vond ik het een verademing om hier nu rond te lopen. In plaats van over de hoofden te lopen liep je er nu met een boogje omheen. De restaurants en terrassen, nergens hoefde je te zoeken en wachten op een beschikbaar tafeltje.

Hoe zag Venetië eruit?

Souvenirwinkels hadden de etalages vol hangen met die typische Venetiaanse maskers in alle kleuren en met de meest flamboyante ontwerpen. De stad vormt al één groot decor voor een opera, toneelstuk of musical, maar nu de inwoners zich ook nog voor het carnaval uitdossen heb je het gevoel dat er artiesten zijn die een voorstelling uitvoeren. Een heel bijzondere gewaarwording.

Carnaval in Venetië, Kees was erbij

Wat was er allemaal te doen?

Tijdens onze zwerftochten door de stad, (sowieso is Venetië een heerlijke kruip-door-sluip-door stad), worden we gelokt door tromgeroffel en ineens staan we oog in oog met een paar carnavaleske figuren die op stelten het toegestroomde publiek vermaken met hun fratsen. En nog geen half uur later, terwijl de schemering heeft plaats gemaakt voor de invallende duisternis, is er een ware regatta op gang gekomen door één van de kanalen.

Carnaval in Venetië, Kees was erbij

Al dit soort schouwspelen vinden dagelijks plaats tijdens het carnaval op plekken verspreid door de hele stad. In de ochtend, voordat we ons hotel verlieten, had ik bij de receptie al even geïnformeerd naar de plekken waar ik die dag moest zijn en dat hielp wel want zo misten we niets. En… het koste ook niets.

Carnaval in Venetië, Kees was erbij          Carnaval in Venetië, Kees was erbij

Wat wel een flinke bom duiten kost is het bezoeken van één van de officiële bals in de palazzo‘s. Entreekaarten hiervoor zijn vooraf te verkrijgen voor enkele honderden euro’s, maar voor de echte liefhebber mag dat natuurlijk geen bezwaar zijn.

Heb je nog een goede tip?

De wijk Canareggio ligt een beetje buiten de toeristische mainstream, maar daarom niet minder Venetiaans. Midden in deze wijk, waar je onder andere ook de universiteit vindt, ligt Hotel Ai Mori d’Oriente als een klein paleisje langs de Rio della Sensa. Ik beveel dit hotel aan veel van mijn klanten aan, maar kom er zelf ook graag. Gewoon, een prima no-nonsense hotelletje met een warme ambiance en super vriendelijke mensen bij de receptie. Check natuurlijk ook even mijn reisdeal die ik heb gevonden naar Venetië met vertrek volgende week.

Wie is TravelKees?

Travelkees is de man achter zijn gelijknamige site. Vanuit zijn werk in het toerisme is hij in de positie als één van de eersten de nieuwste reisaanbiedingen te signaleren. Telkens als hij wat leuks gevonden heeft, zet hij dat op zijn site. Daarnaast geeft hij allerlei handige tips, bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het kopen van je tickets, de valkuilen bij huurauto’s of waarom je weer naar Zimbabwe kan.

Carnaval in Venetië, Kees was erbij

Wat is de gaafste plek waar jij ooit carnaval hebt gevierd?

Print Friendly, PDF & Email