Vier Carnaval op Curaçao met deze tips! Op de website van “Curaçao Carnival” staat het volledige programma van alle carnaval activiteiten.
In januari zijn er de verkiezingen van de Koning en de Koningin gevolgd door diverse festivals.

Mijn carnaval Curaçao tips

De wortels van het carnaval liggen in de vroege middeleeuwen. Op Curaçao heeft het nog een hele tijd geduurd voordat het een feest werd zoals men dat nu kent. In de jaren ’50 was het vooral een feest voor de elite van de Antillen en pas in 1961 vond er carnaval plaats voor de hele bevolking. Sindsdien is het niet meer weg te denken uit het Curaçaose bestaan.

Carnaval is het populairste en meest langdurende feest op het eiland. Het feest vindt plaats voor de vastenperiode die naar het paasfeest leidt en duurt twee maanden met als hoogtepunt de laatste week. De precieze datum van het carnaval verschilt per jaar. Als je het carnaval wil meemaken kan je op de website van Carnaval Curaçao het hele carnaval programma ontdekken. Er zijn veel en verschillende soorten parades tijdens het carnaval in Curaçao.

  1. Paarden Parade;
  2. Kinderparade;
  3. Tienerparade;
  4. Gran Marcha, de grootste parade van het hele carnavalsfeest!
  5. Grote Afscheidsparade. Een hoop optochten dus. Wij verheugden ons vooral op de “Gran Marcha”. Oftewel:

Wil je het maximale eruit halen en zelf meedansen in de parade? Dan kan je ervoor kiezen om je bij één van de carnavalsgroepen (tegen betaling) aan te sluiten.

Er waren drie praalwagens opgetuigd met bands en diverse dansgroepen vergezelden de wagens. Bewapend met toeters en oordopjes en met een carnaval shirt aan waren we klaar om onze heupen los te gooien. Als stijve Hollanders en Duitsers probeerden we op de maat mee te bewegen achter de praalwagens aan. De inwoners van Curaçao waren massaal uitgelopen en stonden langs de kant te swingen en naar ons te kijken. Voor even was het de omgekeerde wereld maar ik had het voor geen goud willen missen. Dit was echt een unieke ervaring.

Event: Carnaval Curaçao

Reizen naar Curaçao

Vanaf Amsterdam kan je rechtsreeks naar Curaçao vliegen met de KLM. Vanaf Düsseldorf vertrekken er vluchten met Air Berlin. In Curaçao kan je kiezen voor vele soorten accommodaties. Ook hier geldt weer hoe later je boekt hoe duurder het wordt. Mogelijkheden en kosten tot deelname aan de parades kan je opvragen via de website van “Curacao Carnival”.

Zou jij wel eens Carnaval op Curaçao willen vieren?

Print Friendly, PDF & Email