In 2019 ging de Tour de France langs Tarbes-Tourmalet! Camping Le Lavedan van Yelloh Village is hier vlakbij gelegen en dat maakte het de ideale locatie om de 14e etappe die de deelnemers afleggen van dichtbij te bewonderen.

Camping Le Lavadan, Frankrijk

De 14e etappe van de Tour de France 2019 wordt gereden op zaterdag 20 juli langs Tarbes-Tourmalet. Het is een bergrit van 117 kilometer. De fietsroute is op zo’n 15 kilometer van Lourdes in de buurt van het Nationaal Park van de Pyreneeën. Ben jij een echte fietsfanaat dan is het leuk om hiernaar toe op vakantie te gaan en te kiezen voor een verblijf op Camping Le Lavedan, een kleinschalig campingdorp dat het geluk heeft vlakbij de Tour de France route te liggen.

De Col du Tourmalet is één van de bekendste bergpassen van de Pyreneeën en standaard onderdeel van de Tour de France route. Leuk om te weten is dat in de winter de  Tourmalet is afgesloten omdat het onderdeel uitmaakt van het grootste skigebied van de Pyreneeën; Barèges-La Mongie.

Camping Le Lavadan ligt op nog geen 20 minuten rijden van het Franse Lourdes aan de rand van het Nationale Park van de Pyreneeën. Om precies te zijn, je vind de camping in het plaatstje Argeles Gazost. Het is een kleinschalige en populaire camping die veel wordt bezocht door Nederlanders. Op Zoover wordt Camping Le Lavadan beoordeeld met een 8,3.

Camping Le Lavadan, Frankrijk

Op vakantie met Yelloh! Village

Yelloh! Village biedt sinds het jaar 2000 top campings aan in Frankrijk, Spanje en Portugal. Alle campings in het aanbod zijn 4 of zelfs 5 sterren campings.Of je nu wilt verblijven in de Franse Alpen, langs de Spaanse kust of in de binnenlanden van Portugal, het kan allemaal. Wat alle Yelloh! Village campings in elk geval gemeen hebben is dat iedere camping in elk geval een zwembad als faciliteit heeft.

Ben je op zoek naar een camping met wellness faciliteiten? Bekijk dan eens het aanbod aan luxe campings, zoals bijvoorbeeld Camping Le Club Farret, gelegen aan de Franse zuidkust. In 2018 werd deze camping uitgeroepen tot ‘Top Camping 2018′.

Op vakantie met Yelloh! Village

Print Friendly, PDF & Email