Camp the Night kamperen op unieke plekken! Voor mij een ‘Try before you die’ avontuur want ik ging kamperen aan de Euromast Rotterdam. Je leest het goed, kamperen aan de Euromast Rotterdam.

Camp the Night kamperen op unieke plekken

Camp the Night werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door Campspace in samenwerking met Bever. Campspace moet je zien als een  Airbnb voor kampeerders. Heb jij een stuk grond rondom je boerderij, een groot dakterras of een tuin? Dan kan je dat aanbieden op Campspace en wie weet komt er wel iemand bij je logeren. Hoe tof is dat? Het moet natuurlijk bij je passen om niet de faciliteiten te hebben die je op een grote camping wel hebt maar het bijzondere is dat je hier bij de mensen thuis komt en zo unieke ervaringen kan beleven.

Daar gaat het om, die bijzondere ervaringen. Daarom organiseert Campspace elk jaar Camp the Night. Zo kon je al eens overnachten in het Olympisch Stadion in Amsterdam, dit jaar kon je slapen op forteiland Pampus en genieten van een drive-in camper bioscoop in een bos in Drenthe. Het grootste en meest bijzondere kampeer avontuur vond plaats in Rotterdam en wel op de Euromast. De twee platformen op de Euromast werden omgebouwd tot kampeerplek en zo ontstond binnen een paar uur de Hoogste Urban Campsite ter wereld, op 112 meter hoogte.

Voor de echte avonturiers was er in samenwerking met The North Face ook de mogelijkheid om te kamperen aan de Euromast. Ja je leest het goed, kamperen aan de Euromast. Ik was één van die avonturiers die dit avontuur mocht beleven en heb ervaren. Van dit unieke en bijzondere avontuur heb ik natuurlijk ook een video gemaakt. Met speciale dank aan Thomas Roos, filmmaker, die aanwezig was namens The North Face en waarvan ik een aantal film shots mocht editten tussen mijn eigen film shots. Jaap van Willigen heeft het gave edit werk verricht en een mooie video compilatie gemaakt van dit avontuur op grote hoogte.

Camp the Night, kamperen op unieke plekken

Kamperen op unieke plekken

Oh myy, hangen aan de Euromast

Oh my, toen ik de Portaledge (hangtent) zag en luisterde naar de uitleg van bergbeklimmer Siebe Vanhee voelde ik toch wat nervositeit opkomen. Na negentien dagen klimmen en kamperen op de Torres del Paine in Chile weet Siebe als geen ander hoe het is om op grote hoogte in een expeditietent te slapen. Dit is ook vastgelegd in zijn film: Notes From the Wall. Wat het met hem doet? Siebe vertelde; “Ik vind het een uitdaging voor mijzelf maar het zit hem ook in de confrontatie met jezelf en het feit dat er geen afleiding is. Je moet je overgeven aan je kunnen en angsten en daar ook direct mee dealen“.

Ik was zelf redelijk koel en super enthousiast over het avontuur dat mij te wachten stond. Ik bedoel ik werd wel voor ‘gek‘ en ‘niet wijs‘ uitgemaakt door vrienden en er was niemand die zei; ‘dat wil ik ook doen‘ maar ze wensde mij wel veel plezier. Wie het dan wel wilden doen? Collega blogger Marieke, twee enthousiaste prijswinnaars, Jeroen voor een reportage voor AD video en een avontuurlijk stel. Shanna van Rayuela Outdoor vertelde mij; “Ik doe dit vooral om te ervaren hoe het is om als bergbeklimmer te overnachten op grote hoogte. Ik begeleid mensen in de voorbereiding naar uitdagende outdoor reizen en met deze ervaring kan ik mensen nog beter helpen”.

De bedoeling was dat ik de nacht zou doorbrengen in een Portaledge hangtent die aan de Euromast onder het restaurant was bevestigd. Specialisten van HeightSpecialist, waaronder Dennis van Hoek was aanwezig voor de begeleiding en fotografie van ons grote avontuur op hoogte. Met de komst van Hart van Nederland die een reportage wilde maken daalde ik samen met Marieke al het begin van de avond af naar beneden. Wat een bizarre, toffe en gave ervaring om daar te ‘hangen’.

Genieten, angst, paniek, groen zien, blijheid > een scala aan emoties

Vol goede moed en al te weinig zenuwen begon ik aan mijn meest uitdagende avontuur ooit. Voor mijn gevoel belandde ik razendsnel in de ‘Portaledge’ hangtent en ik voelde de adrenaline door mijn lijf gieren. Dat had ik toch maar mooi even gefixt dat ik daar zat. Plan completed ! Wat er door mij heen ging? Ik ging als stille doener vol adrenaline abseilen en zwaaide ook nog even naar de restaurant gasten.

Ik ervaarde een moment van genieten toen ik daar zat en ineens veranderde ik in een spraakwaterval tot het moment van bijna blinde paniek en het vervolgens bijna groen zien van het idee dat ik nog een keer zou gaan. Mijn plan was completed na deze ervaring. De nacht bracht ik door op 112 meter hoogte in de openlucht tussen The North Face tenten met een spectaculair uitzicht over Rotterdam. Van begin tot eind een waanzinnige ervaring die ik niet had willen missen. Een belevenis waarbij ik grenzen heb overgeschreven, mezelf nog beter heb leren kennen, weet waar mijn grenzen liggen en ik heb gevoeld hoe het is om een scala aan emoties door elkaar te hebben.

Hangen aan de Euromast

Raak niet uitgekeken, check deze reportages

Wil je nog meer zien over het kamperen op de Euromast? De media was er bij en er zijn vele reportages verschenen. Zelf mocht ik schitteren in de Euromast reportage van Hart van Nederland die werd gemaakt door presentatrice Joya de Boer en cameraman Jaap van Willigen die je hieronder kan bekijken.

The North Face.

Zou jij ook wel eens tijdens Camp the Night op unieke plekken willen kamperen?

Print Friendly, PDF & Email