Mijn boekenkasten puilen uit met plakboeken, ik heb dozen vol negatieven, mijn harde schijf raakt overvol en ik weet niet waar ik moet beginnen met het schrijven van blogs en het delen van mijn foto’s van mijn reisherinneringen. Herkenbaar? Het is niet alleen leuk om zelf iets met je foto’s te doen maar het is ook leuk om een mooie foto cadeau te doen aan iemand met de feestdagen.

Foto inspiratie, wat kan je doen met foto’s?

De een maakt online plakboeken, de ander drukt foto’s af en plaatst ze in mooie lijstjes, verjaardagskalenders met eigen foto’s of een foto  afgedrukt op een telefoonhoesje. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan ergens je foto op laten afdrukken. Op mijn blog plaats ik vaak  fotocollages om een veelzijdige indruk te geven van een bestemming, hiervoor gebruik ik de tool van Canva.

Voordat ik mijn foto’s upload op Canva, bewerk ik ze eerst in Lightroom. Op mijn telefoon gebruik ik voor het maken van collages altijd de Photogrid app.Die is echt heel leuk om zelf ook eens te gebruiken. Vorig jaar vond ik het tijd voor iets nieuws aan de muur, ik maakte online een fotocollage van de tofste reismomenten en mooie herinneringen met mijn vrienden. Mijn vrienden vonden dat zo leuk dat ik erover denk ze misschien ook wel een fotocollage cadeau te doen. Mocht jij dat ook willen doen check dan even mijn tips voordat je aan de slag gaat.

  1. Neem er de tijd even voor, minimaal een uur;
  2. Wil je een staande, liggende of vierkante collage;
  3. Zorg voor een goede en steady internetverbinding;
  4. Beslis van te voren over de afmeting, groot, middel of klein;
  5. Selecteer van te voren in een aparte map alle foto’s die je wil gebruiken.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Inspiratie tip, maak een fotocollage          Inspiratie tip, maak een fotocollage

Een foto als cadeau, origineel en persoonlijk

Of je nu een serie foto’s in een collage verwerkt of er juist één laat afdrukken, je kan het zo gek niet bedenken of het kan. Mocht je een mooie herinnering van een van je reizen thuis willen ophangen of cadeau willen doen dan kan je best eens last krijgen van keuzestress. Want waar moet je voor kiezen? Een foto op canvas, linnen, plexiglas, aluminium, hout, forex of op HD metal?

Ik ben best een beetje ongeduldig en ik hou van een goede kwaliteit, persoonlijk zou ik er dus voor kiezen om een foto ergens op te laten drukken. Vorig jaar heb ik onderstaande foto cadeau gedaan aan een vriendin, een mooie herinnering aan ons paardrijd avontuur in het Lake District. Die foto heb ik toen laten afdrukken op forex. Een foto in je interieur is een mooie woonaccesoire.

Fotoblog: Inspiratie voor je mooiste foto's

Zou jij iemand een foto cadeau geven met de feestdagen of met een verjaardag?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email