Ben jij wel eens buiten Europa op vakantie geweest? Er valt zoveel te ontdekken in de wereld. Wil jij genieten op een bountystrand, verrast worden door de overweldigende natuurfenomenen ter wereld of eindelijk eens de ‘Big 5’ ergens spotten?

Buiten Europa op vakantie

In Europa heb ik al heel veel landen mogen bezoeken maar buiten Europa op vakantie heb ik voor mijn gevoel nog veel te weinig gedaan. Ik ben een paar dagen in Thailand geweest en heb een rondreis door Florida, Texas en Canada gemaakt. In 2010 heb ik het carnaval in Rio de Janeiro gevierd en ik heb gerelaxd op de stranden van Curaçao en Aruba. Nu ik net terug ben van een reis naar Sri Lanka weet ik weer dat ik vaker buiten Europa op vakantie moet gaan. De reiskriebels voor verre vakanties zijn weer helemaal opgelaaid.

Relax op de bountystranden in de Caribbean

Hou jij van zon, zee en strand? Dan zit je goed op de Caribbean. Ik ben nu op Curaçao en Aruba geweest en ben door beide eilanden verrast. Uiteraard kan je er volop genieten van de mooiste stranden voor een relaxvakantie maar je zal je verbazen wat er verder nog allemaal te doen is. Ik raad je zeker aan om op Curaçao bijvoorbeeld de Christoffelberg te beklimmen en om in Aruba onder water te duiken met Seabob. Check mijn filmpje daarvan, geweldig!

Geniet van de natuur in Canada

Een vakantie naar Canada is fantastisch voor een rondreis. Of je nou van bergen en wintersport houdt of een roadtrip wil maken door een national park of walvissen en beren wilt spotten. In Canada kan het allemaal. Ik ben zelf een keer naar Vancouver gevlogen en van daaruit doorgereden naar Whistler voor een wintersportvakantie. Op de terugweg heb ik een roadtrip gemaakt op Vancouver Island. Ooit zou ik nog wel eens naar Edmonton en Jasper willen reizen om onder andere deze outdoor avonturen te beleven.

Beren gespot in Whistler - Canada

Laat je verrassen in Jordanië

Ik ben verrast door Jordanië. Slapen in de woestijn wilde ik altijd al eens een keer en dat kan natuurlijk in de Wadi Rum. De bijzondere stad Petra kent iedereen maar wist je dat je ook goed kan duiken in de Rode Zee. En vergeet niet om te ervaren wat het is om te drijven in de Dode Zee.

Combinatiereis Israël en Jordanië

Ontdek de Emiraten tijdens een cruise

Een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten moet je een keer gedaan hebben. Ik vind Dubai geen mooie stad maar het is bijzonder om te zien wat ze hier in 50 jaar tijd uit de grond gestampt hebben. Wil je de Emiraten op een bijzondere manier ontdekken? Stap dan aan boord van een cruiseschip voor een Midden Oosten Cruise.

Fjorden van Arabia - Dhow Cruise - Oman

Een prachtig land voor een safari: Namibië

Ik ben in Zuid-Afrika, Senegal en Sri Lanka geweest en heb op alle drie de bestemmingen een safari mogen beleven. In Zuid Afrika zag ik olifanten, neushoorn en leeuwen en in Sri Lanka spotte ik luipaarden en de zeldzame ‘Slothbear’. Ik hou ervan om wildlife te spotten en ik zou uren in een national park kunnen doorbrengen om uit te kijken naar het wild. De laatste tijd hoor ik veel positieve verhalen over een  safari Namibië, een paar vrienden van mij zijn daar geweest en raakte niet uitgepraat over wat ze allemaal gezien hebben in Etosha National Park.

Persoonlijke reistips voor verre vakanties

Ben je op zoek naar meer reistips voor verre vakanties van mij? Klik dan op de onderstaande bestemmingen en zie mijn reistips.

Naar welke verre bestemming zou jij wel eens willen reizen?

Print Friendly, PDF & Email