Niks lekkerder dan een weekend weg in het begin van de herfst. Afgelopen weekend heb ik de Duitse stad Hamburg mogen ontdekken en verbleef ik in het budgetdesign hotelketen Motel One.

Budgetdesign hotelketen Motel One

Eerlijk gezegd had ik nog nooit van deze keten gehoord dat zich aanbiedt als “Great design for little money”. Daarbij dacht ik bij het horen van Motel One aan een motel in plaats van een hotel, oftewel in mijn ogen, puur een overnachtingshotel. Hoog tijd dus om met de #4girlshamburg te ontdekken wat het hotel te bieden.

Belangrijk voor mij tijdens een stedentrip is dat het hotel zich moet bevinden op een A-locatie. Ik vind het fijn als ik op elk gewenst moment de stad in kan lopen. Ik verbleef een weekend lang in Motel One an Michel in het centrum van Hamburg. Zowel de uitgaanswijk, de haven als de shoppingarea zijn allemaal op loopafstand.

Bij vele hotels stijgen de prijzen als er veel reserveringen zijn maar bij Motel One zijn er standaard prijzen. Er zijn vier soorten kamers en de prijs per nacht per kamer ligt altijd tussen de €59,- en €79,-. Tijdens speciale evenementen zijn er vaste toeslagen van €20,- of €50,-. Zo is het altijd duidelijk wat je betaald en zijn er geen grote prijsverschillen die fluctueren.

Wil je wat meer comfort en een balkon dan kies je voor de business room en anders zijn de standaard kamers prima. Voor mensen met een handicap zijn er speciale handicap rooms. Het hotel benadrukt ook dat er in elke kamer alleen dat aanwezig is dat je ook echt gebruikt. Zo viel het mij pas aan het einde op dat er geen telefoon is. Er is ook geen minibar omdat de hotelbar 24 uur per dag open is. Dat vind ik wel een nadeel omdat je dan ook niets koel kan houden op de kamer.

Kamer Motel One am Michel Hamburg          Kamer Motel One am Michel Hamburg

Uitzicht Motel One am Michel Hamburg

“One Lounge”

One Lounge is niet zomaar een kreet, het is écht een “One Lounge”. Elk hotel biedt een grote open ruimte dat zowel dienst doet als lobby, ontbijtzaal en bar. In elk hotel is de One Lounge 24 uur per dag open voor gasten. Ook als niet gast kan je altijd een drankje drinken in de bar.

One Lounge Motel One am Michel Hamburg

One Lounge Motel One am Michel Hamburg

Het leuke van de One Lounge is ook dat het de enige ruimte is in elk hotel dat geïnspireerd is op een lokale gebeurtenis of bijzonderheid. Motel One an Michel is vlakbij de beroemde Reeperbahn gelegen waar vroeger de Beatles optraden in de Star Club. Hamburg is ook een echte havenstad en ook dat komt terug in de inrichting van de lounge.

Star Club Motel One am Michel Hamburg

“Great design for little money” hotelconcept

Als je een designliefhebber bent dan is Motel One zeker een aanrader. Elk hotel heeft in de One Lounge een “cosy corner” met drie Egg stoelen van Arne Jacobsen. De ARCO lamp is van Achille Castiglioni. Alle kamers hebben een LOEWE flatscreen-tv en Dornback wasbak.

Video review Motel One

Om je een nog beter beeld te geven heb ik ook een video review gemaakt van Motel One am Michel. De onderstaande foto linkt direct door naar Hotel Cofidential, een website vol video reviews van hotels. Ik heb acht korte video’s gemaakt in- en om het hotel om een goede impressie weer te geven van de sfeer en hoe het eruit ziet.

Video review Motel One am Michel

Wat is Motel One?

The Motel One Group, gevestigd in München, is opgericht in het jaar 2000. Motel One is een Duits hotelketen dat zich profileert als budgetdesign hotel. In juni telde de keten vijftig hotels en sinds een week is er ook een hotel geopend in de Duitse stad Bremen. Motel One vind je niet alleen in Duitsland, maar ook in landen als Oostenrijk, België en het Verenigd Koninkrijk. Er zijn vaste designelementen maar alle lounges zijn geïnspireerd naar lokale bijzonderheden. Met de “Great design for little money” filosofie vielen ze in de prijzen en wonnen ze een award voor “Beste Budgethotel”. Volgend jaar mogen we het eerste hotel in Amsterdam verwachten.

* Heb jij al eens in een Motel One hotel overnacht? 

Print Friendly, PDF & Email