In september mocht ik samen met een groep van 19 andere influencers de Brabantnacht beleven in Tilburg. Met het evenement #BrabantNacht, wil Noord-Brabant laten zien wat de provincie te bieden heeft aan diverse mogelijkheden. Er werden acht bijzondere arrangementen aangeboden op unieke locaties in Brabant. De Brabantnacht is een initiatief van VisitBrabant en stond dit jaar in het teken van een samenwerking met de Efteling, Safaripark de Beekse Bergen, Van Gogh Brabant, de steden ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda, Eindhoven, Nationaal Park de Biesbosch en Provincie Noord-Brabant. Tijdens BrabantNacht worden

Beleef Brabant tijdens de BrabantNacht

In elke stad is altijd wel iets te beleven maar hoe gaaf is het om soms gewoon een iets unieks te ondernemen? Een dagprogramma in een stad die bomvol staat van de verrassingen en entertainment. Dat was de Brabantnacht in Tilburg! Persoonlijk vind ik het een grandioze marketingactie van Visit Brabant om één dag allerlei arrangementen in de spotlights te zetten om iedereen ervan te overtuigen dat je gave dingen kan beleven in Brabant. Dat ik daarbij aanwezig mocht zijn als blogger is heel tof en gelukkig kan jij het volgend jaar ook beleven.

Op ontdekking in de Brabantse stad, Tilburg

Ik was ooit, lang geleden, één keer in Tilburg geweest. De roze kermis is misschien wel het bekendste event van Tilburg.  Nu reisde ik naar Tilburg voor een dag vol vermaak. Overnachten deed ik in het Mercure Hotel in Tilburg dat midden in het centrum ligt. Hou je van uitgaan dan zit je hier perfect want naast het hotel bevind zich de Tilburgse ‘barstreet’. Tip; vraag een kamer aan de voorkant van het hotel dan kan je vanaf je balkon uitkijken op het plein dat bij mooi weer vol zit met mensen op het terras. Voor de spa liefhebbers is er beneden in het hotel een ruimte waar je kan genieten van een aantal wellness faciliteiten. Dit is wel tegen extra betaling.

Mercure Hotel Tilburg Centrum

Mercure Hotel Tilburg Centrum

Mercure Hotel Tilburg Centrum

Gezien het programma in Tilburg voornamelijk uit entertainment bestaat word ik op toepasselijke wijze van plek naar plek gebracht. De Brabanders weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen en dat doen wij met zijn allen in Partybus Gijsbers.

Partybus Gijsbers - Tilburg

Partybus Brabantnacht Tilburg

Tilburg vanaf grote hoogte

Uniek was het feit dat een bewoner zijn penthouse openstelde zodat wij met zijn allen konden genieten van het uitzicht over Tilburg vanuit de hoogste woontoren van Tilburg. Jammer dat ik het jullie niet kan aanraden, want elke dag visite vind hij niets, maar zo ziet het eruit;).

Tilburg vanaf grote hoogte

Tilburg vanaf grote hoogte

Proeven op de Smaak Karavaan, Spoorzone

Drie dagen per jaar staat de Spoorzone, (SPZ013) in Tilburg in het teken van de Smaak Karavaaan. De Spoorzone is een 75 hectare groot gebied midden in de stad, nabij jawel, het spoor en het station. Het is een rauwe omgeving en dé plek om een event als de Smaak Karavaan te organiseren. Dat doen ze nu al vier jaar. De Smaak Karavaan is een plek waar een bonte verzameling van foodtrucks zich presenteren aan bezoekers die gek zijn op gerechten waar gevoel en soms een goed verhaal achter zit. Dit jaar stonden er maar liefst 39 foodtrucks waar je kon genieten van, van alles en nog wat.

Proeven op de SmaakKaravaan

Beleef Brabant tijdens de BrabantNacht

Persoonlijk zou ik op eigen gelegenheid nooit naar een foodfestival zijn gegaan, puur omdat eten voor mij niet centraal staat in mijn leven. Het leuke van reizen is dat je wel eens dingen doet die buiten je comfort zone liggen en je dan dus wel ergens naar toe gaat. Zo ontdekte ik als niet foodie dat er ook genoeg te beleven valt op een foodtruck festival als de Smaak Karavaan. Ik heb een zak biologische frieten gegeten en goed gebakken Thaise loempia’s. Tussendoor genoot ik van een wijntje en leun ik even achterover in een van de zitzakken al luisterend naar de band die op dat moment speelt. De zelfgemaakte chocoladetaart en het drinken van een frisse cocktail sla ik natuurlijk ook niet over om de Smaak Karavaan in stijl af te sluiten. Oh, en die quotes over eten en drinken, die doen het altijd goed!

SmaakKaravaan Spoorzone Tilburg

Tilburg - foodfestival - Spoorzone

Smaak Karavaan - foodtruckfestival Spoorzone Tilburg

Smaak Karavaan - foodtruckfestival Spoorzone Tilburg

Tip; ga een keer naar Restaurant RAW
Direct aan het begin van de Spoorzone ligt RAW. Een restaurant met een naam die precies aangeeft hoe de Spoorzone aanvoelt. In het oude gebouw is de boel flink verbouwd en getransformeerd tot een gave locatie waar je kan genieten van eten en drinken dat met hart en ziel wordt gemaakt. Daar hoef je niet over te twijfelen want de kok heeft zelfs een afbeelding van bestek achter zijn oor laten tatoeëren. Zomers is het terras ideaal en voor de kids is er een grote zandbak voor de deur waar ze lekker kunnen ravotten.

restaurant RAW - Spoorzone Tilburg

restaurant RAW - Spoorzone Tilburg

restaurant RAW - Spoorzone Tilburg

Tilburg op zijn kop tijdens Draaimolen festival

Vanaf de Smaak Karavaan werden we door een Tilburgse gids door de stad geloodst waarbij wij onderweg werden verrast door diverse pop-up optredens. Onder de brug speelde een drum muzikant en bij het stoplicht werden we verrast door een groep Italiaanse zingende studenten. Het laatste gedeelte van de route richting de Piushaven vergezelden zij ons.

Rondvaart - Piushaven - Tilburg

Rondvaart - Piushaven - Tilburg

In de Piushaven lag een rondvaart boot klaar om ons naar het Draaimolen Festival te varen, een begrip voor techno- en dance liefhebbers die houden van een rauwe omgeving en een kleinschalig event op een bijzondere locatie. Charlotte Oord, aan de rand van Tilburg West is de plek waar het Draaimolen Festival plaats vind. Bijzonder dit jaar was dat er voor het eerst ook een Giegling-stage was. Dat uitgerekend deze stage verstopt in de bossen lag is niet zo gek vanwege het obscure Duitse label dat daar programmeert. Ik ben op vele festivals geweest maar het bijzondere hier is dat het midden in het bos plaats vind en je echt het gevoel hebt dat je ver weg bent van de buitenwereld. De plek om compleet los te gaan en te genieten van de beats die de DJ’s door het bos laten knallen.

Draaimolen festival - Tilburg

Meer informatie en tickets voor BrabantNacht
Ik heb ontdekt dat de Brabanders maar al te goed weten wat een feestje bouwen is en dat de Brabantse nachten lang zijn. Denk jij nu, daar wil ik volgend jaar bij zijn? Alle informatie over BrabantNacht, de arrangementen en tickets vind je op visitbrabant.com. En bekijk ook zeker even de aftermovie van de Brabantnacht:

Wil jij volgend jaar ook de Brabantnacht beleven?

Print Friendly, PDF & Email