Zin in een weekend Rotterdam en op zoek naar een leuk hostel in gezellige wijk? Denk aan Boutique Hostel King Kong in Rotterdam ligt in de gezellige Witte de Withstraat. Een loft met vides, nisjes, zitzakken waar je in kan relaxen, hangmatten om te chillen en slingertouwen om als echte King Kong door de gang te slingeren.

Slinger als King Kong door de gang!

Het is alweer een paar jaar geleden (2014) dat er een uitnodiging op mijn deurmat viel voor de sleepover opening van Boutique hostel King Kong in de Rotterdamse Witte de Withstraat. De keuze was gauw gemaakt want ik was erg nieuwsgierig naar hoe een boutique hostel eruit ziet. Vlak na mijn afstuderen heb ik veel op budget gereisd en overnachtte ik vaak in hostels die ik via de bekende website Hostelworld reserveerde. Wat alle hostels gemeen hebben ten opzichte van een hotel of appartement is een huiskamer gevoel, het relaxte idee dat alles kan en de mogelijkheid om snel nieuwe mensen te leren kennen.

De kwaliteit van de hostels waar ik in al die jaren verbleef verschilde nogal van echt low budget en overnachten in dorms met 12 personen tot wat luxere hostels die ook twee persoonskamers aanbieden. Ik wist niet wat ik ervan moest denken toen ik hoorde over een boutique hostel en besloot me compleet te laten verrassen ter plaatse en niet van te voren het één en ander uit te zoeken.

Het King Kong Hostel is gelegen in de bekende Witte de Withstraat in Rotterdam. Ik heb een aantal jaren in Rotterdam gestudeerd en was hier na een dag studeren regelmatig te vinden voor een drankje of met uitgaan. Mijn vader, een echte Rotterdammer, was hier niet zo blij mee want die kende het nog van vroeger toen het bekend stond als een van de slechtere buurten van Rotterdam.

In de jaren negentig veranderde het langzaam en tegenwoordig is het een plek waar veel mensen samen komen in een artistieke en creatieve sfeer met vernieuwende trends. Geen doorsnee winkels, maar veel boetieks, een centrum voor hedendaagse kunst, galerieën, een aantal populaire restaurants en veel kroegen.

Direct naast het hostel ligt café De Witte Aap, door Lonely Planet in 2009 uitgeroepen als beste café van de wereld. Voormalig eigenaar van het café Ron Sterk is initiatiefnemer van het hostel dat zijn naam te danken heeft aan zijn oude café en omdat volgens Ron, “de leukste hostels ter wereld op de één of andere manier altijd een dierennaam hebben”. Tot diep in de nacht, beter gezegd in mijn geval tot de vogels gaan fluiten, kun je hier een drankje drinken en dansen.

Boutique Hostel King Kong in Rotterdam

Ik had met Milou, die schrijft over leuker en goedkoper reizen, afgesproken om samen naar het King Kong Hostel te gaan. Het was deze dag mooi weer en ik moet zeggen dan is de Witte de Withstraat op zijn best. Alle terrassen voor de cafés stonden vol met mensen en het was een drukte van belang. Bij binnenkomst leidde één van de personeelsleden ons naar onze slaapplek toe van vannacht want dat is het wat je reserveert in een hostel, een bed. Als je meer betaald kun je uiteraard kiezen voor een twee persoonskamer voor wat meer privacy.

Het valt al snel op dat geen slaapplek hetzelfde is. Milou slaapt in een dorm met twee stapelbedden en een eigen badkamer. Ik slaap in een dorm met zes stapelbedden waar een houten trap naar een vide daarboven leidt waar ook nog twee bedden staan. De kamer is afgesloten van de gang met een gordijntje waar zich tegenover de badkamer bevindt die toegankelijk is voor alle gasten van de derde verdieping. De derde verdieping is eigenlijk een grote loft met vides, nisjes, zitzakken waar je in kan relaxen, hangmatten voor een fijn chill moment of waar je in kan slapen en zelfs slingertouwen om als een echte King Kong door de gang te slingeren.

Na de sleepover kan ik je zeggen dat ik de bedden echt goed vond, dikke matrassen en een heerlijk donzig dekbed. Met het kussen was ik minder blij, die was keihard. Aan het hoofdeinde is een klein plankje waar je je persoonlijke spullen op kan leggen en er zit een stopcontact. Onder het bed zitten grote houten kisten waarin je je spullen kan opbergen, tip, neem zelf een slotje mee. Op de derde verdieping zijn voldoende douches met een heerlijke grote douchekop en daarnaast een kleine handdouche. Probleem blijf ik altijd vinden, waar laat je je kleren? Die moet je dus over de deur hangen en maar hopen dat het niet nat wordt.

King Kong Hostel Rotterdam

Inrichting King Kong Hostel

De locatie waar het King Kong Hostel is gevestigd heeft een roemrucht verleden. Ooit werd het geld over tafel gesmeten in het casino, was er een beroemd bordeel gehuisvest en kon je er tattoos laten zetten. In totaal zijn er voor de creatie van het hostel vier panden samengevoegd die van binnen volledig gerestaureerd zijn. Voor dit grote project zijn diverse lokale kunstenaars betrokken om mee te denken over de inrichting en om bijzondere kunstwerken te maken. Onder anderen kunstenaars Kong Meis en Tymon Ferenc de Laat, Gallerista Sophie Bargmann en stylist Pietra Ligura kregen de vrije hand in verschillende kamers.

Vanaf de lobby heb je een trap naar beneden waar je kan ontbijten. In de grote open keuken kun je zelf eten bereiden en ’s avonds kun je een film kijken in de movie room. De lobby is ingericht als een huiskamer en verdeeld over drie niveaus zodat je altijd een plekje kan vinden om te lezen, te chillen, andere mensen te ontmoeten of om je reis verder uit te werken.

Locals zijn ook meer dan welkom voor een drankje of om van de lekkere dingen van de bekende Rotterdamse winkel Koekela, zoals muffins, scones en cookies, te genieten.

In totaal biedt het King Kong Hostel 150 bedden aan. Slapen in de loft kan al vanaf €16,50 en voor een privé kamer zijn de prijzen vanaf €35,-.

Boutique Hostel King Kong in Rotterdam
Witte de Withstraat 72
3012 BS Rotterdam

King Kong Hostel

Zou jij ook wel eens bij Boutique Hostel King Kong in Rotterdam willen slapen?

Print Friendly, PDF & Email