Ben jij een sailor maar heb je geen boot? Of ben jij een captain en ligt je boot soms stil? Dat is waar Barqo om de hoek komt kijken. Een bedrijf  die boot eigenaren en mensen die willen varen samenbrengt. Wordt Barqo het Airbnb voor boten?

Mijn favoriete vaarplekken

Ik voel mij pas thuis als er water in de buurt is. Geboren vlakbij de zee was ik al vroeg het water niet uit te slaan. Jaren later verhuisde ik naar het binnenland van Drenthe, maar er was altijd water in de buurt. Een bootje hadden wij niet maar wij huurden er wel eens één via een boten verhuurbedrijf. Vaak moest je ter plaatse maar kijken of er ook een boot beschikbaar was.

Giethoorn is één van mijn favoriete plekken in Nederland om te varen. Een klein fluisterbootje past onder alle bruggen door om daarna het grootse Giethoornsche meer op te varen.

Maar het Friese Lemmer vind ik ook altijd geweldig, wie weet kan ik daar wel een keer een sloep huren met vrienden voor een heerlijk dagje uit op het water. Picknickmand mee, lekkere wijn en hopen op een lekker zonnetje. Varen tijdens de Lemsterweek lijkt mij helemaal gezellig, dan ligt de haven vol met vaarliefhebbers. Maar of er dan een boot vrij is?

Een paar jaar geleden mocht ik op uitnodiging van Toerisme Flevoland een weekend aan boord van het zeilschip ‘de Diepgang’ beleven. Je kan hierover meer lezen in mijn blog “Flevoland biedt avontuur dichtbij“. Ik weet het wel als ik later als ik groot ben genoeg geld heb verdiend dan ga ik kijken om een boot te kopen zodat ik alle vrijheid heb om over het water de omgeving te ontdekken.

Hoe gaaf zou het zijn om nu naar de nieuwe Nederlandse eilanden te varen? Bezoek de Marker Wadden!

Varen in Giethoorn

Barqo, de site voor het huren van een boot

Bij Barqo maken beide partijen een profiel aan en kan er in theorie snel en makkelijk een boottocht gerealiseerd worden. Via het platform kan je beschikbare locaties en data bekijken en online reserveren, of via de mobiele app, voor de boot van jouw keuze.

Voor meer informatie over de voorwaarden en de wetgeving verwijs ik je graag naar de site van Barqo zelf. Voor sommige boten is uiteraard wel een vaarbewijs vereist.

Varen in Nederland

Ontdek Nederland met een boot

Wil je het ultieme gevoel van vrijheid beleven? Ga er dan op uit met een boot! Het is net als met een auto, je kan overal naar toe waren in het tempo wat jij wilt alleen dan over het water. In de zomer is er altijd een enorme run op botenverhuur want het fijne is dat je voor het huren van sommige boten helemaal geen vaarbewijs nodig hebt.

Je kan er ook eens naar kijken wat het zou kosten om zelf een boot te kopen. Dit kan je ook eens bespreken binnen je vriendengroep, zijn er meer waterliefhebbers tussen je vrienden? Wie weet is het een idee om met elkaar een boot te kopen. Heb je nog wat externe financiering nodig? Je kunt je nieuwe boot financieren met een lening. Bereken goed wat je kan afbetalen en daarna is het tijd om te genieten van de rust en ruimte op het water. Controleer wel even de vaarroute, zodat je niet vastloopt door een afgesloten brug of sluis.

Tips voor leuke dingen doen in de zomer

Boot huren bij Barqo, heb jij dat wel eens gedaan?

Print Friendly, PDF & Email