Ben jij een sailor maar heb je geen boot? Of ben jij een captain en ligt je boot soms stil? Dat is waar Barqo om de hoek komt kijken. Een startup die boot eigenaren en mensen die willen varen samenbrengt. Het zou zomaar het Airbnb voor boten kunnen worden.

Ik voel mij pas thuis als er water in de buurt is. Geboren vlakbij de zee was ik al vroeg het water niet uit te slaan. Jaren later verhuisde ik naar het binnenland van Drenthe, maar er was altijd water in de buurt. Een bootje hadden wij niet maar wij huurden er wel eens één via een boten verhuurbedrijf. Vaak moest je ter plaatse maar kijken of er ook een boot beschikbaar was.

Mijn favoriete vaarplekken

Giethoorn is één van mijn favoriete plekken in Nederland om te varen. Een klein fluisterbootje past onder alle bruggen door om daarna het grootse Giethoornsche meer op te varen.

Varen in Giethoorn

Maar het Friese Lemmer vind ik ook altijd geweldig, wie weet kan ik daar wel een keer een sloep huren met vrienden voor een heerlijk dagje uit op het water. Picknickmand mee, lekkere wijn en hopen op een lekker zonnetje. Varen tijdens de Lemsterweek lijkt mij helemaal gezellig, dan ligt de haven vol met vaarliefhebbers. Maar of er dan een boot vrij is?

In 2012 ben ik voor het eerst gaan zeilen. Op uitnodiging van Toerisme Flevoland beleefde ik een weekend aan boord van het zeilschip ‘de Diepgang’. Je kan hierover meer lezen in mijn blog “Flevoland biedt avontuur dichtbij“.

Varen met ''de Diepgang'          Varen met vrienden en mijn moeder

Barqo, de site voor het huren van een boot

Bij Barqo maken beide partijen een profiel aan en kan er in theorie snel en makkelijk een boottocht gerealiseerd worden. Via het platform kan je beschikbare locaties en data bekijken en online reserveren, of via de mobiele app, voor de boot van jouw keuze.

Ik heb het zelf nog niet geprobeerd want Barqo is vorige week donderdag live gegaan maar ik ga zeker binnenkort kijken of er een leuke betaalbare boot tussen zit. Nu alleen nog even duimen voor goed nazomer weer!

Voor meer informatie over de voorwaarden en de wetgeving verwijs ik je graag naar de site van Barqo zelf. Voor sommige boten is uiteraard wel een vaarbewijs vereist.

Varen in Nederland

Winactie €50,- huurtegoed bij Barqo

Heb jij de vaarkriebels al te pakken en wil je wel eens kijken wat voor bootverhuur mogelijkheden er zijn? Like dan mijn facebookpagina en laat hieronder in een reactie weten waar jij graag wilt varen.

 

© Alle foto´s in dit artikel zijn gemaakt door Henriëtte Bokslag en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.

Print Friendly, PDF & Email