Ideale stedentrip bestemming, bezoek 2 steden tijdens 1 citytrip! Kies voor een boot ferry overtocht van Helsinki naar Tallinn of andersom en bezoek 2 steden tijdens een vakantie.

Boot ferry overtocht Helsinki Tallinn Eckerö Line

Ga op vakantie en bezoek twee landen in één keer. Als je kiest voor een stedentrip Tallinn en Helsinki in één vakantie dan kan dat. Er zijn dagelijks meerdere boot ferry overtochten van Helsinki naar Tallinn en terug. Ideaal voor een dagje reizen naar een ander land met de boot of voor langer.

Veel Finnen doen hetzelfde in het weekend. Die gaan even een dagje naar Tallinn met de boot want je vaart er maar 2,5 uur over ongeveer. En voor de Finnen is de boot ferry overtocht van Helsinki naar Tallinn helemaal ideaal want zij kon ook nog eens aan boord en in Tallinn het een en ander goedkoper inkopen.

Wil jij twee steden in één vakantie zien? Reis dan naar Estland of naar Finland en neem de boot ferry overtocht van Helsinki naar Tallinn of andersom. Vanuit het centrum van Tallinn kan je zo naar de haven lopen waar de boten naar Finland vertrekken. En als je in het centrum van Helsinki verblijft dan kan je met de tram naar de ferry terminal reizen en voor de deur uitstappen.

*Bekijk deze leuke hotels in Tallinn, Estland.
**Ontdek deze hotelkamers met sauna in Helsinki.
***Bekijk hier alle informatie en de
dienstregeling van Eckerö Line.
****Overzicht alle opties van Tallinn naar Helsinki en van Helsinki naar Tallinn.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Naar Tallinn van Helsinki met de boot

Online tickets boeken Helsinki Tallinn

Er zijn verschillende mogelijkheden om met een boot ferry overtocht van Helsinki naar Tallinn of van Tallinn naar Helsinki te varen. Er zijn namelijk meerdere aanbieders van ferry overtochten tussen de 2 steden die allebei aan de Finse golf liggen.

De gemiddelde prijs waar je rekening mee kan houden ligt voor elke ferry overtocht aanbieder rond de €35,- per persoon. Meestal is het zo dat hoe vroeger je boekt hoe goedkoper het is. Ik heb zelf alleen ervaring met de ferry overtocht van Tallinn naar Helsinki en terug via Eckerö Line.

Het kiezen van een type accommodatie is verplicht tijdens het boekingsproces van je ferry overtocht.  Wil je zo goedkoop mogelijk aan boord? Kies dan voor een stoel reservering. Je krijgt dan geen stoel nummer toegewezen maar je hebt in elk geval plek aan boord. Met dit type ticket mag je aan boord van de ferry en kun je gaan en staan en zitten waar je wilt. Je kunt ervoor kiezen om lekker uit te waaien op het buitendek of je kunt gaan zitten in één van de vele zitruimtes en restaurants.

Wil je even een powernap doen of rustig werken aan boord dan kan je met een bijbetaling ook een hut aan boord van de ferry overtocht reserveren.

*Bekijk hier alle informatie en de dienstregeling van Eckerö Line.
**Overzicht alle opties van Tallinn naar Helsinki en van Helsinki naar Tallinn.

Online tickets boeken Helsinki Tallinn

Locatie terminal Tallinn Estland

Alle boot ferry overtochten in Tallinn maken gebruik van dezelfde terminal die zich ook allemaal op één en dezelfde locatie bevinden. Lekker makkelijk!

*Bekijk hier alle informatie en de dienstregeling van Eckerö Line.
**Overzicht alle opties van Tallinn naar Helsinki en van Helsinki naar Tallinn.

Locatie terminal Tallinn Estland

Locatie terminals Helsinki Finland

Vanuit Helsinki zijn er diverse plekken waar vandaan ferry’s vertrekken voor de boot ferry overtocht van Helsinki naar Tallinn. Er zijn verschillende terminals in de haven van Helsinki te vinden die verspreid zijn over verschillende locaties.

Er vertrekken dagelijks ferry’s van Helsinki naar Tallinn vanuit de Helsinki West Terminal. Dit zijn onder andere de aanbieders Eckerö Line en Tallink Silja Line. Vanuit de Helsinki Katajanokan Terminal vertrekken de ferry’s van rederij Viking Line. Op de websites van de rederijen kan je duidelijk zien welke rederij vanaf welke terminal vertrekt zodat jij weet naar welke terminal je moet afreizen in Helsinki.

*Bekijk hier alle informatie en de dienstregeling van Eckerö Line.
**Overzicht alle opties van Tallinn naar Helsinki en van Helsinki naar Tallinn.

Boot ferry overtocht Helsinki Tallinn 

Vliegen naar Tallinn of vliegen naar Helsinki

Vanuit Nederland kan je eenvoudig naar Tallinn reizen met het vliegtuig en naar Helsinki vliegen met het vliegtuig. En je bent er zo, de vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar de luchthaven van Tallinn is maar 2 uur en 15 minuten. Naar Helsinki vliegen kost ongeveer 2.5 uur reistijd.

Op het moment van schrijven is er één rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Tallinn per dag. De vlucht wordt uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Air Baltic.

Vliegen naar Helsinki biedt je meer mogelijkheden, KLM en Finnair vliegen dagelijks naar Helsinki vanaf Amsterdam. Wat mij betreft neem je even de moeite om uit te zoeken wat het goedkoopste is. Vliegen naar Tallinn of vliegen naar Helsinki.

*Ontdek hier alles over Air Baltic.
**Check hier de mogelijkheden van vliegen met Finnair naar Helsinki.
***Bekijk hier alle vluchten naar Helsinki Vantaa Airport vanaf Amsterdam.
****Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid voor vluchten naar Tallinn vanaf Amsterdam.

Boot ferry overtocht Helsinki Tallinn Helsinki

Print Friendly, PDF & Email