Voor het derde jaar op rij is er een jonge vrouw verdwenen op de slotdag van de Vierdaagse. Enkele maanden later wordt zij dood gevonden op landgoed Brakkenstein. Net als twee andere vrouwen is zij op een gruwelijke manier gemarteld en zo aan haar einde gekomen. Stadsdichter van Nijmegen, Johan Maenhout, is de ongelukkige die het derde slachtoffer heeft aangetroffen. Rechercheur Jan Vos onderzoekt deze bizarre martelmoorden. Tot zijn grote frustratie zit het onderzoek muurvast. Wanneer de stadsdichter in beeld verschijnt, ontvouwen zich gebeurtenissen uit het verleden die verband lijken te houden met de martelmoordenzaak. Niets is meer wat het is..

Boek review: Villa Gladiola

Een paar maanden geleden kreeg ik van een vriendin het boek “Villa Gladiola“. Toen ik de titel las wist ik niet goed of het wel iets voor mij was maar de intro op de achterkant zei genoeg. Dat niets meer leek wat het was triggerde mij om het boek te gaan lezen en ik ben gek op thrillers en politieonderzoeken.  Ik stopte het in mijn koffer en nam het mee op reis naar Schotland.

Genesteld in een grote stoel met uitzicht over Loch Lomond droomde ik weg naar Nederland, Nijmegen om precies te zijn. Deze thriller speelt zich af tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en de politie doet er alles aan om nog meer slachtoffers te voorkomen. Van begin tot eind werd ik meegenomen in het spannende verhaal en ik kan niet wachten op meer onderzoeken van Jan Vos. Misschien een volgende thriller dat zich afspeelt tijdens Koningsdag of de Nieuwjaarsduik Tjeerd?

Boek review: Villa Gladiola

De foto in Nijmegen van de Waalbrug is gemaakt door collega reisblogger en Nijmegense Daisy van Soetkees.

Villa Gladiola van Tjeerd Langstraat

Boek review: Villa Gladiola van Tjeerd Langstraat

Villa Gladiola is de eerste thriller die Tjeerd Langstraat, (reis)journalist en (media)ondernemer, schreef. Met zijn eerste boek wist hij ook gelijk een nominatie binnen te slepen voor de schaduwprijs 2014, (de prijs voor het beste debuut in het spannende genre).

Nieuwsgierig geworden? Bestel het boek voor €9,50 bij bol.com.

Neem jij boeken mee op reis om te lezen?

Print Friendly, PDF & Email