Gierende zenuwen, een adrenalinerush, zwetende handen, een snelheid van 130 kilometer per uur en het ondergaan van 4G. Wowww, ik ben gaan bobsleeën in Zwitserland.

Bobsleeën in Zwitserland

Hoewel sleeën al langer bestaat werd bobsleeën pas aan het begin van de 19e eeuw een sport toen voor het eerst een stuurmechanisme werd gebruikt in Zwitserland. In 1897 werd de eerste bobsleevereniging opgericht in St. Moritz en dat is precies de plek waar ik mijn eerste bobslee ervaring ga beleven.

Bobsleeën is een olympische wintersport waarbij een ijsparcours wordt afgelegd in een bestuurbare slee die voorzien is van een stroomlijnkuip. Bobsleeën is afgeleid van het Engelse werkwoord to bob, dat op en neer bewegen betekent. De deelnemers bewogen zich naar voren en achteren op rechte stukken om sneller te gaan, aldus Wikipedia.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

‘Try before you die op reis’: Bobsleeën in Zwitserland           ‘Try before you die op reis’: Bobsleeën in Zwitserland

‘Try before you die op reis’: Bobsleeën in Zwitserland

‘Try before you die op reis’: Bobsleeën in Zwitserland

Leuke weetjes Olympia Bobrun St. Moritz – Celerina

  1. De snelste tijd ooit is 1.07 minuut;
  2. De baan heeft een lengte van 1700 meter;
  3. 20 dagen werk in teams van 14-17 mensen;
  4. Het Zwitserse team heeft een zilveren medaille behaald in Sotchi;
  5. Olympia bobrun is de enige natuurlijke bobslee baan in de wereld en is gemaakt met de hand.

‘Try before you die op reis’: Bobsleeën in Zwitserland

Bobslee ervaring

De grootste adrenaline kick tot nu toe kreeg ik tijdens het bobsleeën in St. Moritz. Tijdens een persreis naar Zwitserland waarbij we ook een bezoek brachten aan St. Moritz had ik de mogelijkheid om naar de Olympische bobslee baan te gaan.

Samen met een collega journalist mochten we instappen bij het internationale team van Zwitserland. Ik hoefde er gelukkig niet in te springen maar ik kon gelijk plaatsnemen achter de bestuurder. Achter mij zat een collega en de man daarachter, de “remmer”, duwde ons de baan op.

Houd je ogen open” riep de bestuurder. Het eerste stukje ging nog en zag ik hoe we door de baan sjeesden maar vanaf de U turn en daarna, heb ik niks meer gezien. Keihard, met een snelheid van 130 kilometer per uur raasden we over de baan, in de bochten voelde ik de 4G en werd ik flink heen en weer geschud. De baan is 1,7 kilometer lang en binnen 1.18 minuut stond ik met knikkende knieën beneden. Woww wat ging dat hard!

‘Try before you die op reis’: Bobsleeën in Zwitserland           ‘Try before you die op reis’: Bobsleeën in Zwitserland

‘Try before you die op reis’: Bobsleeën in Zwitserland

‘Try before you die op reis’: Bobsleeën in Zwitserland

Wil jij ook eens bobsleeën?

Helaas is mijn opname van de rit vernietigd maar op de onderstaande video kan je zien hoe het er aan toe gaat. Als je het ook eens wil proberen moet je wel even in de buidel tasten want een ritje kost 250 Zwitserse Frank, prijs in 2017. Mocht je dit willen uitgeven aan de waarschijnlijk duurste minuut van je leven dan kan je via de website een reservering maken op specifieke dagen.

Bobsleeën in Winterberg of Oostenrijk

Wil jij ook eens ervaren wat het is om te gaan bobsleeën maar heb je geen wintersport plannen naar Zwitserland? Er zijn meer plaatsen in Europa waar je in wintersport gebieden kan gaan bobsleeën. Voordeel, een bobslee ervaring in Winterberg of in Oostenrijk is een stuk goedkoper.

  • Bobsleeën in Winterberg. Reserveren kan via: www.olympic-bob-race.de.
  • Bobsleeën in Igls, Oostenrijk. Reserveren kan via bobfahrt@olympiaworld.at, www.olympiaworld.at.

Wat is jouw ultieme adrenalinekick?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email