Een paar weken geleden kreeg ik het geweldige nieuws dat ik als reis blogger geselecteerd ben om mee te gaan op een blogreis naar Zuid Afrika. Hoe gaaf is dat? Zuid Afrika is één van de bestemmingen waar ik nog nooit geweest ben dus je kan je voorstellen dat ik een gat in de lucht sprong.

Vanavond is het zover, om kwart over zeven vertrek ik met twee andere reis bloggers.
De afgelopen dagen hebben we veelvuldig contact gehad om te bespreken wat we willen gaan ondernemen tijdens de reis.

Blogreis Zuid Afrika

Het Zuid Afrikaans Verkeersbureau heeft ons uitgenodigd om de steden Johannesburg, Durban en Kaapstad te gaan ontdekken. In alle drie de steden zijn we drie dagen en daar willen we alles uithalen om jullie erover te vertellen. Uiteraard zullen we niet alleen in de steden verblijven want er valt genoeg te ontdekken.

Het is hier net lente en dat betekent dat het in Zuid-Afrika herfst is. Aan het weer te zien krijgen we temperaturen rond de 20 en 28 graden. Ideaal om diverse dingen te gaan ondernemen. We boffen, de wisselkoers is erg gunstig op het moment. Eén Euro staat gelijk aan bijna 15 Rand. (Foto: Brian Batist)

Reisschema

We reizen intercontinentaal met British Airways en onze binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door Comair. Als je benieuwd bent waar ik wanneer ben, check dan mijn reisschema hieronder:

22-4-2014 Vertrek Schiphol Arpt (AMS) om 19:15
22-4-2014 Aankomst London Heathrow (LHR) op 19:30
22-4-2014 Vertrek London Heathrow (LHR) om 21:20
23-4-2014 Aankomst O. R. Tambo International (JNB) op 09:05
25-4-2014 Vertrek O. R. Tambo International (JNB) om 18:00
25-4-2014 Aankomst King Shaka International (DUR) op 19:05
28-4-2014 Vertrek King Shaka International (DUR) om 18:00
28-4-2014 Aankomst Cape Town International (CPT) op 20:10
1-5-2014 Aankomst Cape Town International (CPT) om 14:00
1-5-2014 Aankomst O. R. Tambo International (JNB) op 16:00
1-5-2014 Aankomst O. R. Tambo International (JNB) om 19:05
2-5-2014 Aankomst London Heathrow (LHR) op 05:05
2-5-2014 Vertrek London Heathrow (LHR) om 06:50
2-5-2014 Aankomst Schiphol Arpt (AMS) op 09:10

Blogreis accommodatie

In alle drie de steden is onze accommodatie al geregeld. Van woensdag 23 april tot vrijdag 25 april verblijven we in het 12 Decades Art Hotel in Johannesburg.

Op vrijdag 25 april reizen we naar Durban waar we tot maandag 28 april overnachten in het Balmoral Hotel in Durban.

28 April vliegen we naar Kaapstad waar we in het Grand Daddy Hotel blijven tot 1 mei.

Alle hotels bieden gratis shuttle service aan naar het centrum. Ideaal want zo hebben we geen huurauto nodig om ons te verplaatsen door de stad als we erop uit willen.

Programma blogreis

Programma? Dit wordt mijn eerste blog/pers reis zonder programma en dat biedt ons de mogelijkheid om zelf te gaan kijken wat er allemaal te beleven valt. Al snel waren we erover uit dat we alle drie van spontane acties houden en dat we daar genoeg vrije tijd voor willen. Daarnaast beseften we ons ook al te goed dat als je echt iets specifieks wilt ondernemen je dat het beste van te voren kan regelen.

Ik moet er niet aan denken dat ik op een bestemming ben voor een korte tijd en van daaruit niet een bepaalde activiteit kan ondernemen omdat het bijvoorbeeld alleen op een bepaalde dag kan of dat het misschien al is volgeboekt.

Johannesburg

Zo gezegd, zo gedaan en na wat heen en weer mailen neemt MoAfrika Tours ons mee naar het Pilanus National Park. De volgende dag gaan we naar het Apartheidsmuseum en Soweto.

Durban

In Durban gaan we een uitgebreide citytour maken met JULNIC Tours en het lokale beachlife ontdekken. Daarnaast proberen we nog een tour te maken naar Drakensbergen.

Kaapstad

In Kaapstad neemt gids Klem Dunstan van Sable Tours ons mee naar de highlights en duimen we heel hard voor goed weer, zodat we de Tafelberg op kunnen. De volgende dag komt hij ons ook weer ophalen voor de Kaap tour die we gaan maken en die we zullen afsluiten met een wijnproeverij.

Vanuit Zuid Afrika ga ik jullie sowieso op de hoogte houden en kun je ons alledrie volgen op Social Media via de hashtag #mijnza.

Ik ben benieuwd of jij wel eens in Zuid Afrika bent geweest en mij misschien nog van goede tips kan voorzien? Of misschien wil je er zelf ook wel naar toe en heb je bepaalde vragen? Laat het mij weten.

Print Friendly, PDF & Email