Ik begon te stralen toen ik zag dat mijn artikel was genomineerd voor de ‘Blogprijs PROEF SPANJE 2018‘. Voor mij voelde het als een eer dat mijn ‘La Tomatina’ verhaal geselecteerd is voor deze prijs van het Spaans Verkeersbureau.

Blogprijs PROEF SPANJE 2018

Gisteravond, donderdagavond 29 november 2018 was de uitreiking van de Persprijs en Blogprijs PROEF SPANJE 2018. De Persprijs werd voor de 9e keer uitgereikt en de Blogprijs voor de 8e keer. Dit jaar was het thema; ‘Spanje beleven’ en daar paste mijn artikel; ‘Reisvoorbereiding voor La Tomatina in Bunol’ goed tussen. Tezamen met alle andere genomineerden werden wij ontvangen door de Ambassadeur van Spanje mevrouw H.E. María J. Alonso en de directeur van het Spaans Verkeersbureau Ana Román in de Residentie van de Ambassadeur van Spanje aan het Lange Voorhout in Den Haag.

De jury bestond dit jaar uit Isabel Ferrer (correspondente van El País in Nederland), Caroline Ludwig (tekstschrijver, journaliste -Tekstlab), Paul van Bodengraven (auteur, mede-eigenaar One Day Walks Publishing) en Anneke de Bundel (reisjournaliste en blogger). Anton Weijts en Marlies Bavius-Duquesnoy zaten namens het Spaans Verkeersbureau in de jury. Zij hadden de taak de artikelen en blogs te beoordelen op originaliteit, kwaliteit van redactie en inhoud.

Maartje Bakker werd de winnaar van de Persprijs PROEF SPANJE 2018, met haar artikel “Ik? In de sneeuw” gepubliceerd in Volkskrant Magazine. Naar het oordeel van de jury een kwalitatief goed geschreven artikel, getuigend van goede journalistiek. Een andere manier om Spanje te zien, met een verrassende onderwerpkeuze want Maartje Bakker houdt niet van de sneeuw. Petra Mathey Schouten won met haar blog “Ebre Correfoc Tortosa | Het bal van de vuurduivels” (blog bondiatarragona.nl) de Blogprijs PROEF SPANJE 2018. Oordeel van de jury was dat het chronologisch en goed geschreven was; van moment tot moment word je meegenomen in dit feestspektakel. Een echte belevenis.

  • Voor meer informatie, zie de website van het Spaans Verkeersbureau over de Proef Spanje prijzen. 

Genomineerden Proef Spanje Prijs 2018

Residentie van de Ambassadeur van Spanje aan het Lange Voorhout in Den Haag

Print Friendly, PDF & Email