“Zijn jouw blog en Curaçao een perfecte match? Wij dagen jou uit ons een korte tekst of filmpje te sturen waarin jouw argumenten om het eiland te ontdekken in combinatie met de exposure die je kunt bieden, aan bod komen. Wie weet mag jij dan mee op een bloggersreis naar Curaçao!” Bovenstaande tekst verscheen op mijn beeldscherm toen ik een e-mail opende van het Verkeersbureau van Curaçao. Een paar weken later zou op Strand West in Amsterdam een Bloggers event worden georganiseerd waar ik ‘ons Curaçao’ zou leren kennen en kans kon maken op een plaats op de reis.

Die kans heb ik gelijk met beide handen aangegrepen en binnen een mum van tijd schreef ik mijn onderstaande motivatieblog. De mogelijkheden die ik kon bieden heb ik maar even weggelaten.

Motivatieblog

Bon Bini. Wat klinkt dat heerlijk nu ik ingepakt het herfstweer in Nederland trotseer. Elke dag naar buiten tegen de gure wind in. Het klinkt zo ver weg maar eigenlijk voelt Curaçao zo dichtbij. Als een stukje van Nederland dat zo veel te bieden heeft.

Ik droom weg en zie mezelf genieten op prachtige stranden. Ik ga de onderwater wereld verkennen waarna ik op een ligbed geniet van een cocktail. Een jeep brengt me de binnenlanden in en zet me af bij de voet van de Christoffelberg om die te beklimmen. Vermoeid geniet ik ’s avonds van een diner in Willemstad. Als ik de muziek hoor schallen uit een box even verderop kan ik het niet laten om mijn heupen los te gooien bij een strandfeest.

‘Hey Henriëtte’, ik schrik wakker uit mijn dagdroom en kijk naar de letters op mijn beeldscherm. Terug naar de realiteit. Waarom wil ik naar Curaçao? Ik kan er een lang verhaal van maken want ik heb nog véél meer ideeën over wat ik zou willen ondernemen en beleven op dit eiland. Maar ik hou het kort, behalve dan de mogelijkheden die ik kan bieden.

Curaçao blog event

In Amsterdam scheen de zon en Strand West was omgetoverd tot een tropisch paradijs. Een cocktail verwelkomde mij en de andere bloggers. De op Curaçao geboren Jasmine Sendar opende de avond en vertelde waarom zij zulke goede herinneringen eraan heeft.

Na de opening volgde ik een les Antilliaanse Wals, werd gemasseerd door Jiska en daarna was het tijd om de producten te testen van Festina CurAloë. Op Curaçao is een Aloë Vera plantage en er wordt verklapt dat als je één van de winnaars bent, je die ook gaat bezoeken. De bladeren worden met de hand weggesneden van de plant en de daaruit vloeiende gel is het ingrediënt voor de producten.

Antiliaanse wals Curacao

Edward Suares, directeur van het verkeersbureau roept ons allemaal bij elkaar. Het enthousiasme over zijn eiland spat er vanaf en dat hij wil hij graag delen met vijf bloggers uit de zaal. Ik wacht in spanning af als Jasmine het woord overneemt. Ik kan het niet geloven als ik een paar zinnen hoor die mij wel erg bekend voorkomen….ahhh ik ga op bloggersreis naar Curaçao!!!

Bloggers reis Curacao

Programma Bloggersreis Curaçao

Als ik het programma zie word ik helemaal enthousiast. We vertrekken al vroeg in de ochtend met Arkefly waar we rond 18.00 uur lokale tijd zullen aankomen. Ik mag gelijk al een hippe outfit aantrekken want we gaan gelijk door naar één van de nieuwste hotspots, de Saint Tropez Oceanclub. We verblijven een week lang in het Livingstone Jan Thiel Resort vlakbij het strand van de Jan Thiel Baai.

Voor de rest van de week wacht er een druk maar gevarieerd programma op mij. Zo zal ik gaan wandelen door het historische Punda, een jeep safari maken door het Christoffelpark, lunchen bij Captain Goodlife en ik mag zelfs dolfijnen gaan aaien. De rest hou ik nog even geheim maar daar kunnen jullie vanaf 28 november alles over lezen.

Curacao - Saint Tropez     Livingstone Jan Thiel

Print Friendly, PDF & Email