Ik reis de hele wereld over maar onze eigen puur Hollandse bollenstreek had ik nog nooit gezien. Vorige week ging ik er voor het eerst naar toe en tourde ik op een solex langs de immense bollenvelden in de omgeving van Voorhout, Noordwijk en Lisse. Ik genoot van de kleuren maar vooral van de overweldigende geuren van al die bloemen. Ik eindigde de dag met een welverdiend bubbelmoment bij de Tulperij in Voorhout, uiteraard met uitzicht over de bollenvelden.

Solex rijden en bubbelen tussen de bollenvelden          Solex rijden en bubbelen tussen de bollenvelden

Bloemencorso Noordwijkerhout

De solextour had ik via Have Fun Events geregeld en precies een week later stapte ik weer op een solex. Maar nu om deel te nemen aan het verlichte bloemencorso van Noordwijkerhout. Ja, het is zeker bloemenweek bij mij, want op mijn verjaardag werd ik ook al meegenomen naar de Keukenhof.

Ik had het Bloemencorso nog nooit gezien en had er al helemaal geen weet van dat het Bloemencorso het grootste een dag durende event van Europa is met meer dan één miljoen bezoekers. Vanuit Duitsland vertrekken er vele dagtours om onze buren dit spektakel te laten zien. Hoe tof is het dat ik nu gelijk mee mag rijden in het corso?!

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het enige evenement van deze grote dat zich in het voorjaar afspeelt en het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Omstanders vertellen mij dat ze dit jaar geluk hebben gehad qua weer en dat de bloemen in goede conditie zijn en kleurrijk. Vorig jaar was het al vroeg warm en waren de bloemen niet mooi meer en het jaar daarvoor was het te koud geweest en waren nog niet alle bloemen uit gekomen.

De optocht bestaat uit 16 praalwagens en meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Het corso wordt begeleid door lokale muziekkorpsen. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele bezoekers en al zwaaiend touren we door de straten. Het corsothema van dit jaar is, “200 jaar Koninkrijk”. Kijk je mee?

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Bloemencorso Noordwijkerhout, wat een spektakel          Bloemencorso Noordwijkerhout, Hollands spektakel

Bloemencorso Noordwijkerhout, Hollands spektakel

Bloemencorso Noordwijkerhout, Hollands spektakel

Bloemencorso Noordwijkerhout, Hollands spektakel

Bloemencorso Noordwijkerhout, Hollands spektakel          Bloemencorso Noordwijkerhout, Hollands spektakel

Bloemencorso Noordwijkerhout, Hollands spektakel

Bloemencorso Noordwijkerhout, Hollands spektakel

Bloemencorso Noordwijkerhout, Hollands spektakel

Bloemencorso Bollenstreek Holland ook zien?

Meestal vertrekt het Bloemencorso in de Bollenstreek in Holland om 9.30 uur vanaf de Wilhelminaboulevard in Noordwijk. Vanaf hier rijden ze helemaal tot aan Haarlem. Check vooral even de Bloemencorsoroute.

Heb jij het Bloemencorso al eens gezien?

*De foto op de 4 solexen is gemaakt door John van Toorn.
**In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email