Dol op wijn en alles wat met wijn te maken heeft? Pak er een glaasje wijn en zorg dat er nog een fles koud ligt of bij de hand staat. Zo kan jij onder het genot van al deze bijzondere wijnkelders overal ter wereld ontdekken!

Ontdek deze bijzondere wijnkelders, overal ter wereld!

Oh ik hou er zo van! In de lente en de zomer een heerlijk glas koude witte wijn. En in de winter een goed glas rode wijn bij een kaasfondue. Van een heerlijk wijnarrangement tijdens een diner tot wijnproeverijen en zelfs gooien met wijn tijdens het wijngooifeest in La Rioja in Spanje, bekend als ‘Batalla del Vino’.

Ook duik ik regelmatig onder in een wijnkelder. De ene keer geniet ik van een ondergrondse wijnproeverij en de andere keer mag ik allerlei flessen bewonderen die al jaren liggen opgeslagen in bijzondere wijnkelders overal ter wereld. Pak er een glas wijn bij en proost, chin-chin, salut, cheers en geniet van dit artikel!

*Leuk! Ontdek al deze wijnaccessoires;
**Bekijk hier allerlei soorten wijnklimaatkasten voor je eigen wijnkelder!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Bijzondere wijnkelders in Zuid-Tirol

Zou Zuid-Tirol het land zijn met de meeste bijzondere wijnkelders ter wereld? Geen idee! Want zoals je kon lezen zijn wij nog maar net begonnen met dit artikel over wijnkelders. Feit is wel dat ik inmiddels meerdere wijnkleders in Zuid-Tirol heb bezocht. Waarbij mijn favoriet nog altijd de wijnkelder van La Perla in Corvara in Zuid-Tirol is.

🍷Geen wijnkelder, maar wel héél leuk! Ga op Wijn & Ski Safari in Zuid-Tirol.

Wijn proeven tijdens skisafari - Alta Badia

Wijnkelder La Perla in Corvara Zuid-Tirol

Wijnkelder La Perla Corvara in Zuid-Tirol, het is nog steeds mijn beste wijnkelder experience ooit! Eerst een Michelindiner in Hotel La Perla in Corvara en daarna de wijnkelder induiken waar je onder andere wordt verrast door dansende champagne flessen. Meer zeg ik er niet over, je moet er gewoon naar toe!

🍷Bekijk de beschikbaarheid bij Hotel La Perla in Corvara;
🍷Zie hier
de reportage over wijnkelder La Perla in Corvara in Zuid-Tirol.

Beste wijnkelder experience ooit, Corvara Zuid Tirol

Stap in de wijnkelder van eerste wijnhotel in Zuid-Tirol – Der Weinmesser

Hotelmanager Christian Kohlgruber en zijn vrouw Doris van wijnhotel Der Weinmesser in Zuid-Tirol zijn gerenommeerde sommeliers die je alles kunnen vertellen over de wijnen die zij graag serveren. Wie weet mag je wel een kijkje nemen in de wijnkelder. Sowieso is een de vinotheek in het dorp een bezoek waard, hier kan je ook de heerlijke wijnen die je zal proeven tijdens de diners kopen om thuis nog van na te genieten.

🍷Bekijk hier het Wine & Dine arrangement in dit wijnhotel in Scena in Zuid-Tirol;
🍷Ontdek hier onze uitgebreide reportage over hotel der Weinmesser in Scena in Zuid-Tirol.

Hotel Der Weinmesser in Scena in Zuid-Tirol

Ontdek alles over Wijn & Wellness reizen

Der Weinmesser is een van de top wijn- en wellnesshotels in Zuid-Tirol en één van de ruim 25 hotels dat is aangesloten bij de hotelcoöperatie Vinum Hotel Südtirol. Ben je een wijn en wellness liefhebber? Surf dan ook snel naar ons uitgebreide artikel met nog méér tips voor Wijn & Wellness reizen.

🍷Der Weinmesser is een van de top wijn- en wellnesshotels in Zuid-Tirol
🍷Wijn en wellness liefhebber? Surf dan snel naar ons uitgebreide artikel met nog méér tips voor Wijn & Wellness reizen.

Wijn & Wellness reizen

Thuis je eigen mooie wijnklimaatkast / wijnkoelkast?

Ik ben nog even druk aan het sparen voor mijn eigen droomhuis, maar één ding is zeker, als het zover is ga ik over tot de aanschaf van een mooie  wijnklimaatkast. Het is een van dé trends op interieurgebied. Een wijnklimaatkast is een eyecatcher in ieder huis en ik kan niet wachten om al mijn zorgvuldig verzamelde flessen wijn van alle reizen overal ter wereld tentoon te stellen.

Een wijnklimaatkast en wijnkoelkasten is wel een product waar klanten eerst uitgebreide research naar moeten doen. Zoals met zoveel producten is er zoveel keuze en zijn er zoveel mogelijkheden en uitvoeringen. Zo zijn er tafelmodel wijnkoelkasten waar ongeveer 12 flessen wijn in opgeborgen kunnen worden, tot echte wijnkoelkasten die gasten thuis als eerste zien als ze binnenkomen en waar wel meer dan 100 wijnflessen in passen.

En dan heb je natuurlijk ook nog honderden leuke wijn accessoires! Van mooie wijnrekken, tot echte sommeliersmessen, prachtige wijnglazen en de mooiste kurkentrekkers.

*Leuk! Ontdek al deze wijnaccessoires;
**Bekijk hier allerlei soorten wijnklimaatkasten.

Thuis bewaren van wijnen op goede temperatuur

Heb jij al eens een bijzondere wijnkelder bezocht? Zo ja, deel je tip via de reacties!

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email