Hou jij van unieke dingen? Bekijk dan eens waar je allemaal bijzonder slapen kan in Nederland. In een boomhut, in een MI2 helikopter, in een iglo met sauna of liever in een Love Bubble of hijskraan?

Bijzonder slapen in Nederland

Op zoek naar een unieke en originele overnachting in Nederland? Ga er maar voor zitten en kijk je ogen uit bij het zien van al deze bijzondere plekken om te slapen in Nederland. Zelf sliep ik al eens in een Iglo in Oostenrijk, een Dome in de Alentejo in Portugal, in een kasteel in Gstaad in Zwitserland en ik genoot van hele toffe en bijzondere overnachtingen in Finland, onder andere in glazen huisjes.

Ik voeg hier regelmatig nieuwe toffe locaties doe waar je bijzonder kan slapen in Nederland dus kom zeker eens terug of markeer deze pagina tussen je favorieten. Oh en de bovenstaande foto is van de boomhut met hottub in Drenthe en de onderstaande foto is van de luxe boomsuite met sauna in Brabant.

*Bekijk hier nog meer unieke adresjes in Nederland.
**Ontdek ook deze originele vakantie ideeën in Nederland.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Bijzonder slapen in Nederland

Slapen in een helikopter – Vollenhove – Overijssel

In het schattige plaatsje Vollenhove zullen ze even gek hebben opgekeken toen er ineens een helikopter op een vakantiepark werd geplaatst. Op Ardoer Vakantiepark `t Akkertien in Vollenhove staat een echte MI2 helikopter waarin je kan slapen.

Stap op het pondje met je tas en trek jezelf over het water naar de helikopter toe. Dan slaap je bijzonder én ook nog eens op je eigen privé eilandje.

*Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor slapen in een helikopter

Slapen in een helikopter - Vollenhove - Overijssel

Slapen in een Iglu Hut met sauna – Friesland

We kunnen niet reizen naar een echte iglo van ijs, zoals deze Iglo in Kühtai waar ik eens mocht slapen. Maar je kan wel naar deze Iglu Hut in het Friese Olderbekoop rijden, vlakbij natuurgebied Delleboersterheide. Dit leuke Tiny House staat in een landelijke omgeving en heeft een buitendouche om lekker af te koelen na je sauna bezoek.

*Reserveer nu dit bijzondere Tiny House in Friesland!

Slapen in een Iglu Hut met sauna – Friesland

Slapen in een Land Rover met daktent – Veluwe

Ohh, ik hou van avontuur, toffe dingen beleven en van auto’s! Dit is dus weer zo’n bijzondere overnachting dat die op mijn Bucketlist overnachtingen voor Nederland komt te staan. Ik heb in het buitenland al eens in een Land Rover mogen rijden en ik roep nog steeds, als ik later groot ben wil ik ook een Land Rover! Ik ben opgegroeid tussen de paarden en de meeste paarden mensen hadden een Land Rover voor de deur staan, good old memories!

Bij Kees kan je alle kanten op, wil je een paar weken door Scandinavië trekken met een Land Rover met daktent? Geen probleem! Wil je een dagje touren op de Veluwe? Ook dat kan! En helemaal leuk nu we nergens anders heen kunnen en dus alle tijd hebben om Nederland te ontdekken. Huur de Land Rover met daktent voor een weekend op de Veluwe. En wat mij betreft parkeer je de Land Rover dan aan het einde van de middag een van deze wellness campings in Nederland. De Land Rovers worden verhuurd vanaf Barneveld. Ken je Sandra van Stralend Schrijven? Die heeft dit al eens mogen beleven en sliep op wellness Camping de Klashorst in Diffelen.

*Ontdek wat Kees aanbied qua bijzonder slapen in zijn Land Rover in Nederland

Slapen in een Anthropod – Vechtdal

Hoe cool is dit, slapen in de hoogte in deze Anthropod?! Dat kan bij Camping Rheezerwold in het mooie Vechtdal. Je kan erin slapen met maximaal 4 personen, waarvan 2 kinderen of 2 hele kleine vrienden. Er is zelfs een kleine badkamer met douche en toilet aanwezig en een keukentje met zithoek en televisie.

*Bekijk deze bijzondere overnachting, slapen in de hoogte in de Anthropod.
**
Ontdek de wellness faciliteiten op Camping Rheezerwold.

*Gebruik alleen mogelijk na reserveren voor minimaal 2 personen en tegen bijbetaling.

Slapen in een Anthropod – Vechtdal - Camping Rheezerwold

Boomhut met hottub of bubbelbad – Utrecht / Drenthe / Brabant

Ga de hoogte in en slaap in een toffe boomhut met hottub of jacuzzi! Je kan kiezen uit 5 locaties in Nederland waar je kan slapen in een boomhut. De locatie in Utrecht en één locatie in Drenthe hebben een hottub. De andere locatie in Drenthe heeft een bubbelbad. Dan is er ook nog een boomhut met sauna in Brabant maar die heeft dus alleen een sauna en je kan ook hier in een gave boomhut slapen in Overijssel bij Molke. Leuk om te weten, op Vakantiepark Mölke kan je ook slapen in een reggehooiberg met sauna.

*Bekijk hier de boomhut met hottub in Utrecht.
**Check deze 
luxe boomsuite met sauna in Brabant.
***Ontdek boomhut met hottub op Landclub Ruinen.
****B
ekijk Boomhut XXL op Vakantiepark Westerbergen.
*****Leuk om te kijken, alle boomhutten met wellness in Europa.

Bijzonder slapen in Nederland

Slapen in een Love Bubbel – Achterhoek

Vier de liefde in je eigen Love Bubbles die op LandGoed staan in de Achterhoek! Pak je tas maar in voor een romantische weekend weg in Nederland en reis naar Lochem. Deze Llove Experience duurt 21 uur!

*Bekijk hier de Love Bubbles in de Achterhoek (Lochem) waar je uit kan kiezen!

 

Slapen in de hoogte in vuurtoren – Harlingen

Heb je geen hoogtevrees? Reis dan snel naar Friesland voor een bijzondere overnachting in de hoogte. In Harlingen kan je namelijk slapen in een vuurtoren. Nou ja, een echte vuurtoren is het natuurlijk niet, maar dat doet niet af aan het feit hoe leuk dit is! De Airbnb hosts zijn Marcel & Linda.

*Bekijk beschikbaarheid van de vuurtoren in Harlingen.
**Ook leuk, combineer je weekend met een overnachting in een wijnvat.

Slapen in vuurtoren Harlingen met bubbelbad

Overnachten in een wijnvat – Stavoren

Er zijn zoveel unieke plekken in Nederland! Ben je gek op wijn? Dan moet je natuurlijk eens in een wijnvat gaan slapen. Wat het vrouwtje van Stavoren daarvan vind weten wij niet, maar het ziet er wel tof uit. Ik heb er zelf niet geslapen maar ben wel even gaan kijken toen ik in de buurt was.

Het wijnvat ziet er van binnen heel tof uit, zeker de luxe wijnvaten waarin je kan slapen. In totaal zijn er 12 naast elkaar gebouwde wijnvaten, 8 Wijnvaten met een inhoud van 23.000 liter en 4 Wijnvaten van 15.000 liter groot. Wil je extra luxe? Kies dan voor het Wijnvat in Stavoren van 23.000 liter, die heeft namelijk een groot ligbad in de hoek staan. Nieuw is het Wijnvat Wellness Royal met Sauna voor 2 personen en de Wijnvat Wellness Twins met Sauna voor 2 personen. Dat is toch super gaaf! Als je het zo ziet snap je niet dat dat allemaal in een wijnvat past.

De foto’s hieronder geven een kleine weergave maar klik snel op de link en bekijk alle foto’s. Wedden dat jij direct gaat boeken? De wijnvaten liggen achter het hotel, dat ik persoonlijk niet echt iets voor mijn leeftijd (36) vond, maar voor een bijzondere overnachting zit je hier goed.

*Bekijk beschikbaarheid voor slapen in een wijnvat in Stavoren.

Overnachten in een wijnvat – Stavoren

Slapen in een hijskraan in Den Bosch – De Bossche Kraan

Wil je een bijzondere overnachting in Brabant beleven? Ga naar Den Bosch voor een overnachting in een hijskraan, de Bossche Kraan op de Tramkade! De hijskraan staat aan de rand van de stad aan het water en is misschien wel het meest bijzondere hotel van Den Bosch. Helemaal lachen is, de hijskraan werkt ook nog, dus het uitzicht kan je zelf bepalen zodra je aan de knoppen gaat zitten. Klim in de stuurhut of verander je uitzicht vanuit bed.

*Bekijk beschikbaarheid voor slapen in de Bossche Kraan.

Slapen in een hijskraan in Den Bosch - De Bossche Kraan

Slapen in een Kubuswoning – Rotterdam

Airbnb hosts Sam & Inge verhuren hun toffe Airbnb kubuswoning in het centrum van Rotterdam! Zoals je op de foto’s ziet, is deze architectonische Airbnb in Rotterdam hip ingericht met alles wat je nodig hebt tijdens een stedentrip. Leuk idee combineer je overnachting in de kubuswoning met een overnachting op de Wikkelboat met bubbelbad in Rotterdam. Die ligt enkele tientallen meters verderop, je rolt er zo naar toe.

*Bekijk beschikbaarheid voor slapen in een Kubuswoning Airbnb.

Airbnb Kubuswoning Rotterdam

Overnachten in een werfkelder – Utrecht

Wil jij middenin het centrum van Utrecht overnachten aan het water? Dan moet je naar deze toffe werfkelder! Airbnb host Hilda verhuurt deze sfeervolle Airbnb en B&B aan de Oudegracht in Utrecht.

*Bekijk beschikbaarheid van B&B De Witte Leeu in Utrecht

Bijzonder Airbnb in Utrecht

Bijzonder slapen in Nederland, heb jij dat wel eens gedaan?

Print Friendly, PDF & Email