Een bijzonder restaurant in Merano is het kasteelrestaurant dat onderdeel is van Castel Rundegg, een luxe kasteel met wellness faciliteiten speciaal voor Adults Only. Het hotel ligt aan de rand van het centrum van Merano.

Een bijzonder restaurant in Merano, een kasteelrestaurant

Proef typische traditionele Zuid-Tiroolse gerechten in het kasteelrestaurant van het luxe wellness hotel Castel Rundegg. Voor wie houdt van lekker eten op bijzondere locaties is dit restaurant een aanrader. In de gewelven van het kasteel uit de 12e eeuw is een romantische ambiance gecreëerd waar het keukenteam allerlei gerechten serveert.

Fijnproevers kunnen proeven van culinaire hoogstandjes bestaande uit lokale Zuid-Tiroolse gerechten en/of smaakvolle mediterrane lekkernijen. Uiteraard wordt er tijdens de bereiding veel gebruik gemaakt van ingrediënten en kruiden uit de eigen kasteeltuin. De gastheren van het kasteel, waaronder kasteelheer David, serveren er graag een mooi glas Zuid-Tiroolse wijn bij. En nagenieten aan het einde van de avond kan met een glaasje huisgemaakte limoncello.

Wij raden om een reservering te maken voor een diner in dit bijzondere restaurant in Merano. Maar ben je nog op zoek naar een fijn vakantieadres dan raden wij zeker aan om hier te overnachten. Dan kan je na het heerlijke diner en de voortreffelijke wijnen zo naar je kasteelkamer. Een mooie periode om naar dit luxe hotel in Merano te reizen is de lente.

Tussen eind maart en begin mei toveren de lieflijke bloesems de boomgaarden om in een roze-witte zee van kleur. In Zuid-Tirol bloeien jaarlijks zo’n 17 miljoen appelbloesems. Als er nog een late koudegolf dreigt, besproeit men de appelbloesems met water. Gedurende de nacht krijgen de tere bloesems daardoor een beschermend laagje ijs. Als de zon ’s ochtends in de boomgaarden schijnt, glinstert en fonkelt alles magisch. Talrijke wandel- en fietspaden lopen dwars door deze fascinerende fruitplantages. Het team van Castel Rundegg geeft je graag tips voor wandelingen en belevenissen, zodat je niets mist van deze “magic moments”. Een paar extra redenen om hier niet alleen te dineren, maar om echt een vakantie door te brengen bij Castel Rundegg in Merano:

 1. Kasteel uit de 12e eeuw;
 2. Bewonder de bloeiende appelbloesems van eind maart tot begin mei;
 3. De locatie ligt op een paar minuten lopen van het centrum van Merano;
 4. Het Sissi-pad brengt je in korte tijd rechtstreeks van het hotel naar de beroemde botanische tuinen van kasteel Trautmannsdorff;
 5. Vlakbij ligt een van de beroemdste wandelroutes van Meran, de Tappeinerweg. De wandeling behoort tot de mooiste hooggelegen promenades van Europa.

*Dol op wijn? Plan je vakantie rondom het Merano Wine Festival  kuuroord in Merano.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Proef van de kasteelkeuken in Merano

Hotel arrangementen bij Castel Rundegg – 12 april tot 9 juni 2024

 1. Vanaf 2 nachten inclusief ontbijtbuffet;
 2. Gebruik van e-bikes om de omgeving te ontdekken;
 3. 1 Fles Zuid-Tiroolse wijn op de kamer bij aankomst;
 4. 20% Korting op alle wellness- en beauty behandelingen;
 5. Dagelijks gebruik van de wellness-oase en het kasteelpark, groot buitenzwembad;
 6. De vanaf prijs per persoon voor dit arrangement is €250,- Euro, je kan rechtstreeks reserveren bij het hotel.

*Bekijk hier alle hotel arrangementen

Overnachten in kasteel nabij Merano in Zuid-Tirol

Rundegg Wellness & Spa

Krijg jij al zin om te dineren in dit bijzondere restaurant in Merano?

Print Friendly, PDF & Email