Hou jij van bier? Wat dacht je van een bierproeverij in Den Haag! De week van het Nederlandse bier is net geweest maar buiten die ene week om kan je natuurlijk het hele jaar door bier proeven.

Bierproeverij in Den Haag

Ik lees overal over een bierproeverij in Den Haag voor mannen. Maar wacht eens even, vrouwen zijn ook gek op bier. Ik ben niet voor niets een weekend bier proeven in Mechelen gaan beleven onder leiding van jawel, een vrouwelijke bier sommelier. Bier is hip en hot! Chocolade proeven in combinatie met bier. Lokale bieren proeven in de stad bij biercafés en brouwerijen en genieten van culinaire gerechten geserveerd met bijpassend bier.

Ken jij de app, Bier Butler al? Typ je gerecht in en de Bier Butler selecteert er een bijpassend bier bij. Drink je liever een ander biertje? Vraag om een nieuwe suggestie. De Bier Butler app werkt met 6 heerlijk benoemde bier categorieën.

 1. Fris & Fruitig;
 2. Donker & Rijk;
 3. Soepel en subtiel;
 4. Blond & Krachtig;
 5. Amber en Elegant;
 6. Intens & Uitdagend.

In Den Haag wordt flink wat bier gebrouwen, heb je de variaties bij Kompaan al eens geproefd of die van Brouwerij Scheveningen? Wat mij betreft zijn dit de locaties voor bierproeverijen in Den Haag.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Bierproeverij in Den Haag

Untappd bier en locatie toevoegen

Als je een bierliefhebber bent dan ken je vast de app; ‘Untappd‘? Zo niet, dan moet je hem heel snel downloaden. Want als je graag biertjes drinkt is het wel zo leuk om bij te houden welke biertjes je gedronken hebt en waar. In de zoekbalk kan je het biertje dat je aan het drinken bent intoetsen.

Klik vervolgens op zoeken en klik op bier toevoegen. Daarna kan je ook een foto en locatie toevoegen zodat je precies weet waar je welk biertje hebt gedronken. Heb jij ook een Untappd account in Nederland? Voeg mij toe: henriettelovesbeer.

 

Untappd bier en locatie toevoegen

Week van het Nederlandse bier 

Het Nederlands Bierproeffestival is elk jaar, meestal in mei in de Grote Kerk in Den Haag. De Week van het Nederlandse Bier wordt afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen. Ruim 100 brouwerijen door heel het land openen dan hun deuren voor publiek.

Een ontdekkingstocht door het Nederlandse bierland!”, aldus Henri Reuchlin, voorzitter van de Week van het Nederlandse Bier. Dat smaakt naar bier! Mijn biertips van 201: Grand Prestige van Hertog Jan, Hop into Spring, lekker Blond & Krachtig van Bronckhorster Brewing Company, de Heet & Pittig van Breugem Brouwerij en het witbier van Bierbrouwerij Maallust.

Bierproeverijen in Den Haag

Week van het Nederlandse bier

Reisgerelateerde bier reistips

Hou jij van reizen en bier? Dan is dat een ideale combi want over de grenzen heb je ook heerlijke bieren. Check dus zeker ook even deze bier tips:

 1. Oktoberfest in München;
 2. Starkbierfest in München;
 3. Feel Local Beer Tour in Brno;
 4. Weekend bier proeven in Mechelen;
 5. Dobberen in een bierbad in Tsjechië;
 6. De leukste winterbierfestivals in Nederland;
 7. Xtracold bier drinken bij de Icebar Amsterdam.

Kastanjebier

Zou jij wel eens een bierproeverij in Den Haag willen beleven?
*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email