Ben jij van plan om op vakantie naar Slovenië te gaan en naar het oosten van Slovenië te reizen? Zorg dat je tijd genoeg hebt om de bezienswaardigheden in Olimje in Slovenië en in Podčetrtek te ontdekken en een paar nachten in een wellness boerderij of wellness hotel te verblijven.

Bezienswaardigheden Olimje Slovenië en Podčetrtek 

Hoe pittoresk Olimje ook mag zijn, er is genoeg te doen. Of je nou op de ranch van Jelenov Greben in de heuvels verblijft of overnacht in het fijne en zeer uitgebreide wellness hotel Terme Olimia. Vanuit beide hotels kan je deze bezienswaardigheden in Olimje in Slovenië en in Podčetrtek bezoeken.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Bezienswaardigheden Olimje Slovenië

1. Genieten van wellness bij Terme Olimia

Wil je een dag genieten van totale ontspanning dan kan je naar het nabij gelegen Terme Olimia waar je een scala aan behandelingen kan reserveren of gewoon kan genieten van alle wellness faciliteiten.

*Bekijk hier onze uitgebreide reportage over Terme Olimia.
**Check de prijzen en beschikbaarheid van Wellness Hotel Sotelia!

Genieten van Wellness bij Terme Olimia

2. Olimje’s chocoladefabriek

Chocoladeliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Olimje bij Syncerus chocolaterie. Het piepkleine winkeltje is van links tot rechts en van boven tot onder gevuld met uiteenlopende chocolade creaties. Alle chocolade wordt op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt.

Olimje’s chocoladefabriek

3. De kloosterapotheek van Olimje

Vlakbij de chocolaterie staat het klooster van Olimje dat is omgeven door een grote groente- en kruidentuin. In 1663 werd het kasteel verbouwd tot een Minorietenklooster. De monniken die hier wonen houden zich vooral bezig met het maken en verkopen van homeopathische geneesmiddelen.

De apotheek in het klooster van Olimje apotheek is de oudst bewaarde kloosterapotheek in Europa waar vandaag de dag nog steeds natuurlijke geneesmiddelen worden verkocht.

De kloosterapotheek van Olimje

4. Geniet van lokale producten, ontspan, voer herten en meer

Hou je van natuur, dieren, lokale producten en een fijne wellness? Dan moet je naar Jelenov Greben want daar vind je het allemaal! Ik kan er ronduit over vertellen maar ik heb er een uitgebreid artikel over geschreven dat je het beste kan lezen voor alles wat je wilt weten.

*Ontdek hier alles over Jelenov Greben in Olimje in Slovenië.
**Check de prijzen en beschikbaarheid van Jelenov Greben in Podčetrtek.

Vakantie Slovenië in de buurt van Kroatië

5. Beklim de Tower of Health & Joy in Podčetrtek

Op een paar minuten rijden van Jelenov Greben, het kleine dorpje Olimje en Terme Olimia bevind zich een uitkijktoren. De toren staat in de heuvels van Podčetrtek en is omgedoopt tot de ‘Tower of Health & Joy“. En gelukkig ben je zeker als je na een flinke klim de top hebt bereikt. Wat een waanzinnig uitzicht!

Wil je extra uniek van dit uitzicht genieten? Stuur een e-mail naar Visit Podčetrtek en organiseer een picknick op de top!

*Lees hier meer over de ‘Tower of Health & Joy” in Podčetrtek.

Bezienswaardigheden Olimje Slovenië

Zou jij deze bezienswaardigheden in Olimje in Slovenië
en in Podčetrtek ook wel eens willen zien?

Print Friendly, PDF & Email