Een weekend weg in de omgeving van Moergestel en Oisterwijk? Bekijk en ervaar dan deze bezienswaardigheden in Oisterwijk en omgeving.

Oisterwijk bezienswaardigheden

Onlangs was ik een weekend weg in Moergestel waarbij ik twee nachten achter elkaar genoot van de faciliteiten van een luxe privé sauna op twee verschillende locaties. Ik schreef al eerder over de beste privé sauna’s in Brabant op WellnessSpots.com, mijn andere website die compleet in het teken staat van well-being. Tussendoor had ik alle tijd om de bezienswaardigheden in Oisterwijk te bekijken en te genieten van de omgeving.

  1. Ga koffie drinken of lunchen bij Boshuis Venkraai;
  2. Ga wandelen rondom de Oisterwijkse bossen en vennen;
  3. Toeren met je auto door de omgeving van Oisterwijk;
  4. Proef La Trappe Trappistenbier bij Brouwerij de Koningshoeven;
  5. Huur een paard en rij door het Oisterwijkse bossen en vennen gebied;
  6. Geniet van wellness op het platteland en blijf overnachten in een hooiberg;
  7. Overnacht in een vrijstaand vakantiehuisje met luxe privé sauna en bubbelbad in het bos;
  8. Extra tip: natuurgebied De Kampina, één van de meest uitgestrekte heidegebieden van Nederland.

> Ga je naar Tilburg? Lees dan ook deze tips.

Oisterwijk Bezienswaardigheden

Koffie drinken of lunchen bij Boshuis Venkraai

Start je dag vroeg voor een wandeling door het natuurgebied ‘Oisterwijkse bossen en vennen’. Navigeer naar ‘Parkeren 1‘ op Google Maps met dit adres: Adervendreef 4, 5062 ST Oisterwijk. Vanaf hier kan je diverse routes wandelen rondom de vennen; Van Esschenven, Witven en Voorste Goorven. Op nog geen 5 minuten lopen van de zuidkant van de Groot Goorven vind je Boshuis Venkraai aan de Bosweg 162 in Oisterwijk.

Geniet hier van een kopje koffie met eventueel gebak of van een lunch als je je wandeling later bent gestart. Of van allebei als je langer in de omgeving blijft. Reis je met een hond? Die mag mee aan de lijn en bij de ‘Hondenkroeg’ van Boshuis Venkraai kan die even drinken en relaxen. Reis je te paard? Ook die kan je stallen tegenover het terras zodat jij even kan bijkomen. Ben je toe aan een biertje? Proef dan een van de Trappistenbieren en vergeet niet Brouwerij de Koningshoeven te bezoeken om te zien waar het gemaakt wordt.

Bij Boshuis Venkraai hangt ook een bord van Route.nl, door het scannen van de QR code kan je eenvoudig de leukste fiets en wandelroutes bekijken.

Koffie drinken of lunchen bij Boshuis Venkraai

Wandelen & route Oisterwijk

Omdat ik een nacht in een luxe privé sauna (Spa Parel in ’t Groen’) verbleef in Moergestel verkende ik de wandelmogelijkheden in het Oisterwijkse bossen en vennen gebied vanaf een ander startpunt. Nu snap ik waar de luxe privé sauna haar naam aan te danken heeft, Natuurmonumenten noemt dit natuurgebied ook ‘Parel in ’t Groen’ zag ik onderweg. Wij genoten eerst van een cappuccino bij Boshuis Venkraai en startte daarna de ‘rode wandel route‘ van 4,2 kilometer door de Oisterwijkse bossen en vennen. Wij volgden de knooppunten 38, 39, 66, 68 en 41.

Een prachtige wandeling door een serene omgeving! Tijdens het wandelen ontdekte ik dat wij liepen over de zogenoemde ‘Wandelroute over de puinpaden uit de 2e Wereldoorlog’. Toen Rotterdam op 14 mei 1940 gebombardeerd werd door Duitse vliegtuigen werd het centrum van Rotterdam volledig verwoest. Ten tijde van de bezetting werd het puin gebruikt als bouwmateriaal. De Duitse bezetters bouwden in 1943 een munitiedepot in de Oisterwijkse bossen, omdat de vrachtwagens wegzakten op de bospaden werden deze verhard met het puin dat afkomstig is uit Rotterdam. Vandaag de dag vormen deze paden een wandelroute rondom het Goorven en dat is wel even iets om bij stil te staan.

*Lees meer over de Oisterwijkse bossen en vennen.
**Bekijk hier de wandeltips van Lizette in Oisterwijk en omgeving.

Wandelen & route Oisterwijk

Toeren met auto omgeving Oisterwijk

Ik vind het heerlijk om te toeren in mijn auto en de omgeving te ontdekken. Ik hou van een landelijke omgeving en ben altijd blij verrast als je in een omgeving komt waar dieren van de ene weide zelfstandig naar een andere weide kunnen lopen. Zo was het onderweg tijd om af te remmen want deze koe wilde graag gaan grazen aan de andere kant.

Omgeving Oisterwijk

Proef La Trappe Trappistenbier

Ik ben gek op bier, dus overal waar ik kom ga ik bier proeven. Een van dé bezienswaardigheden in Oisterwijk en omgeving is Brouwerij de Koningshoeven in Berkel Enschot. Brouwerij De Koningshoeven is gehuisvest in de abdij; “Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven”.

Op aanvraag kan je een rondleiding door de brouwerij krijgen met als afsluiting een proeverij van de diverse La Trappe Trappistenbieren. Wij genoten met vrienden op het terras van het proeflokaal waar de La Trappe Bockbier en de Witte Trapist, (het eerste en enige Trappistenwitbier ter wereld) ons goed smaakte aangevuld met een fijne borrelplank.

*Voor meer info over La Trappe Trappist, check de website.

Proef La Trappe Trappistenbier

Paardrijden in Oisterwijkse bossen en vennen 

Ik hou van zoveel dingen en na het wandelen in natuurgebied Oisterwijkse bossen en vennen weet ik zeker dat ik nog een keer terug ga met een van mijn mede paardenliefhebbers. Wat een prachtige omgeving om te gaan paardrijden! En ik vind het geweldig als er langs de ruiterpaden ook gedacht is aan de mogelijkheden om je paard te laten rusten en ook zelf even te genieten van een verfrissing. Bij Boshuis Venkraai kan je je paard stallen en even afstappen voor een rustmoment.

Paardrijden in Oisterwijkse bossen en vennen 

Wellness op het platteland, slapen in hooiberg

Wellness op het platteland en slapen in een hooiberg. Wat een fantastische belevenis! Hou je van een landelijke omgeving en wil je echt even tijd samen doorbrengen? Dan raad ik je zeker de luxe privé sauna Spa ‘Parel in ‘t Groen’ in Moergestel aan. Je slaapt in een omgetoverde hooiberg waar je vanuit bed kan uitkijken op de tuin en de weilanden.

In de wellnesstuin kan je genieten van een panorama sauna en bubbelen terwijl de koeien voor je neus staan te grazen. Wil je ook eens beleven hoe dat is? Je kan een reservering maken bij Spa ‘Parel in ‘t Groen’ – De Hooiberg voor 2 personen voor 2 uur. Wil je ook overnachten dan betaal je een meerprijs en kan je tussen 20.00 uur in de avond en 10.00 uur in de ochtend volop ontspannen in je eigen privé sauna.

*Spa Parel in ’t Groen is één van de beste privé sauna’s in Brabant! Binnenkort een uitgebreide review online.

Spa Parel in 't Groen - Brabant

Vakantiehuisje met bubbelbad & sauna

Eigenaren Jeanne en Peter van Spa Parel in ’t Groen zijn helemaal in de ban van het luxe privé sauna concept. Openden zij in oktober 2018 de privé sauna op het platteland. Nog geen jaar later (juli 2019) is de tweede locatie geopend en die bevind zich op een wel hele speciale locatie.

Bij Spa Parel in ’t Groen – Het Boshuis, geniet je samen in een natuurgebied van Natuurmonumenten van een luxe vrijstaande woning met wellness faciliteiten. Stook het vuur op in de tuin, schenk een glas Prosecco in en stap in het bubbelbad dat te midden van de varens staat. Heat up in de panoramasauna en relax op de loungestoelen- of banken.

Vakantiehuisje met bubbelbad & sauna

Heb jij de Oisterwijk bezienswaardigheden al eens gezien?

Print Friendly, PDF & Email