Zon, zee en strand op Aruba? Ja, maar dat is niet alles! Je vind ook Street Art en muurschilderingen op Aruba in San Nicolas in het zuiden van het eiland.

Bezienswaardigheden op Aruba 

Of je Aruba in 1 dag wilt ontdekken, een duikvakantie naar Aruba aan het plannen bent, wilt relaxen tijdens een strandvakantie naar Aruba of gewoon nieuwsgierig bent naar de mooiste plekjes op Aruba. Een vakantie naar Aruba kan ik iedereen aanraden, mits je van de warmte houdt!

Aruba staat bekend om haar mooie stranden, prachtige duik- en snorkellocaties en het uitgaansleven. Wat veel mensen niet weten is dat één van de bezienswaardigheden op Aruba die je moet zien, het leuke plaatsje San Nicolas (San Nicolaas) is dat vol hangt met Street Art. San Nicolas ligt in het zuiden van Aruba op ongeveer een half uur rijden. Vroeger was de olieraffinaderij de reden dat de Arubanen naar San Nicolas reden. Toen die locatie in 2012 gesloten werd verpauperde de boel een beetje. Er waren maar weinig mensen die naar San Nicolas gingen, de meeste mensen die er wel heen gingen kwamen er voor de dames van plezier.

Muurschilderingen Aruba Street Art San Nicolas

Met dank aan de organisatie van de Aruba Art Fair in 2016 kwam uiteindelijk het idee tot strand om de stad op te fleuren met behulp van Street Art, murals en 3D-kunstwerken. Het resultaat? Een kleurrijke stad vol kunstwerken dat ieder jaar wordt uitgebreid. Zowel lokale kunstenaars als artiesten van over de hele wereld hebben er aan mee gewerkt. De Hoofdstraat van San Nicolas mag je niet missen maar vergeet ook niet verder te lopen en links en rechts om de hoeken te gluren.

Mijn favorieten? De grote groene iguana die is gemaakt van divers afval zoals ijzer en autowrakken, het kleurrijke kunstwerk van mozaïek hieronder gemaakt door Isidora Paz en de vleugels ‘Royal Dreams’ waarin ik poseer op de hoofdfoto gemaakt op 14 mei 2017.

Street Art Aruba

Afval verzamelen en iets duurzaam creëren

Hij reisde het hele eiland over om allerlei afval te verzamelen, van oud metaal en ijzer tot autowrakken. Bordalo II uit Portugal wil met zijn hangende iguana bewustzijn creëren voor duurzaamheid en ecologie.

Bezienswaardigheden op Aruba Street Art

Infinity House of Cards van Chemis uit Kazachstan

Chemis is een kunstenaar uit Kazachstan en wordt is een meester in het aanbrengen van schaduwen. Hij gebruikt alleen spuitbussen voor het creeeren van zijn werken. Echt bizar dat deze muurschildering op Aruba zo gedetailleerd is. Je vind dit kunstwerk in de van Renselaerstraat in San Nicolas.

Muurschilderingen Aruba

Daddyyyy, Daddy Cool!

Daddyyyy, Daddy Cool! Een heerlijk nummer gezongen door de voorman van de Boney M, Bobby Farrel. Kunstenaars van de stichting Amsterdam Street Art Nederland heeft deze muurschildering gecreëerd.

Amsterdam Street Art Aruba

Deze kleurrijke vis kan je niet missen!

Dopie.DSK maakte deze kleurrijke vis op de achterkant van een gebouw aan de rand van San Nicolas op Aruba.

Muurschildering Aruba

Ze kijkt je recht aan!

Toen ik hiervoor stond had ik echt het idee dat ze diep in mijn ogen keek. Dit knappe portret is gemaakt door Lina Arias uit Bogota.

Street Art en muurschilderingen Aruba

Kijk mij zwemmen!

Aruba staat bekend om haar schildpadden. Dus een mural van een schildpad mag natuurlijk niet ontbreken! Lees zeker ook even dit artikel over snorkelen en zwemmen met schildpadden op Aruba.

Bezienswaardigheden Aruba

Genieten op Aruba + Street Art Tours Aruba

Er waren een aantal muurschilderingen op Aruba waarvan ik niet wist door wie ze gemaakt waren. Waaronder deze, er is duidelijk links boven een handtekening geplaatst maar die was voor mij niet te ontcijferen. Naderhand, toen ik thuis kwam van mijn reis, kwam ik in contact met Tito, de eigenaar van Aruba Mural Tours. Ik was zo nieuwsgierig welke kunstenaar nou welke muurschildering op Aruba had gemaakt dat nu ik alles weet ik dat graag met jullie deel.

Hij vertelde mij dat dit portret is gemaakt door Odeith, Alice van Romondt uit Portugal. Wil je ook alles weten over de street art en muurschilderingen op Aruba? Bekijk hier de mogelijkheden voor Street Art Tours op Aruba, onder leiding van Tito.

Muurschilderingen Aruba

Ga naar Charlie’s Bar in San Nicolas

Als je even wilt bijkomen van al het moois bekijken in de warme zon, koop dan een verfrissend drankje of ga lunchen bij Charlie’s Bar in San Nicolas! Je kijkt je ogen uit hier binnen want de eigenaar verzameld graag allerlei vondsten en heeft werkelijk waar geen enkel plekje onbedekt gelaten. Hij heeft er dan ook 45 jaar over gedaan om zijn hele zaak vol te hangen onder andere met een hele reeks KLM Delfts blauwe huisjes.

Naar de WC gaan doe je hier in de Pipi-Room en het bordje boven de ingang is ook geniaal; ‘If you enter for a pee or picture, remember we pay bill’s. Moet je bijkomen van een kater tijdens het uitgaan op Aruba? ‘We repair Hangover’ aldus het bordje boven de bar. Oh en een fooi is altijd welkom want zoals je weet; ‘Tipping is not a city in China’. En vergeet niet te vragen wat Charlie’s bijzonderste aanwinst is, het zal je verbazen dat hij dit ienieminie item uitkiest.

Charlie’s Bar in San Nicolas

Uitgaan Aruba

Tips voor mooiste plekjes op Aruba

Wil je de mooiste plekjes op Aruba ontdekken? Bekijk dan ook mijn reisvideo vol inspiratie en reistips voor Aruba. Wil je Aruba in 1 dag ontdekken? Lees dan alles wat je moet weten over autohuur op Aruba en ga roadtrippen over het eiland. Wil je echt alles zien? Lees dan meer over een Jeep huren op Aruba zodat je ook de offroad wegen kan rijden. En lees ook zeker even de onderstaande vakantie tips voor Aruba.

  1. Ga zwemmen en snorkelen met schildpadden en/of duik onder met Seabob;
  2. Ontdek Aruba Aloë Vera en wat je ermee kan;
  3. Reisvideo met de mooiste plekjes op Aruba;
  4. Lees hier alles wat je moet weten over autohuur op Aruba en tips voor Jeep huren op Aruba;
  5. Geniet van een massage op het strand bij Bucuti Tara Beach Resort.

Mooiste plekjes op Aruba

Wat vind jij van deze muurschilderingen op Aruba en de Street Art op Aruba in San Nicolas? 

Print Friendly, PDF & Email