Hou jij ook van een mooie sunset? Wat mij betreft heb je hier dé beste zonsondergang in Athene. Vanaf de rotsheuvel kijk ik naar de op 156 meter hoogte gelegen Akropolis in het centrum van Athene. Ik vind het moeilijk voor te stellen dat er eens een hele stad was. Links zie ik de in de verte gelegen Lykavittos heuvel dat een nog spectaculairder uitzicht over de stad moet geven. Het word mijn volgende bestemming voor een nieuw fotoblog over de beste zonsondergang spot in Athene.

Doen in Athene, naar de Lykavittos heuvel 

De tijd vliegt voorbij als ik in Athene ben en ik schrik als ik op de klok kijk. Ik ren de metro in en kijk gauw op de borden welke kant ik op moet. De dichtstbijzijnde metrohalte is Megaron. Ongeduldig wacht ik op de metro die in Athene allemaal gedecoreerd zijn met graffiti.

Als ik vanaf de halte naar de Ploutarchou straat loop en omhoog kijk lijkt het mij een beter idee om een taxi te pakken naar de voet van de heuvel. De taxi chauffeur kijkt mij lachend aan en brengt me met spoed naar boven. Eenmaal daar krijg ik te horen dat ik net de kabeltrein heb gemist die elke 30 minuten gaat.

Er zit dus niks anders op dan te voet naar boven te gaan om de zon te zien zakken over deze Griekse metropool. Vermoeid en zwaar ademend klim ik naar boven. Af en toe stop ik op het kronkelpad om te genieten van de geweldige uitzichten over de stad die nergens lijkt op te houden.

Metro

Akropolis & Lykavittos

Griekse metropool Athene

Fotoblog: Zonsondergang Athene

Beste zonsondergang Athene op Lykavittos heuvel

De Lykavittos heuvel is het met 277 meter de hoogste heuvel in Athene. Tijd om uit te rusten is er niet want de zon zakt snel en ik heb nog maar een paar minuten. Ik neem mijn standpunt in en geniet van de zonnestralen die over de stad schijnen en ik weet ze te vangen in de open ruimte van de kerktoren.

Als de zon eenmaal achter de bergen gezakt is kijk ik om mij heen en zie ik een kleine witte kapel, Sint Joris. Daarachter ligt een prachtig terras dat een geweldig uitzicht biedt, had ik hier maar langer de tijd dacht ik.

Ik wacht tot de duisternis valt en Athene haar lichten laat schijnen. De lucht heeft een mooie oranje, rode gloed en gelukkig zie ik een paaltje waarop ik mijn camera kan plaatsen. In alle haast ben ik zowel mijn telelens als mijn statief vergeten maar het is gelukt om dit moment vast te leggen.

Fotoblog: Zonsondergang Athene

Fotoblog: Zonsondergang Athene

Fotoblog: Zonsondergang Athene

Zonsondergang Athene

Fotoblog: Zonsondergang Athene

Fotoblog: Zonsondergang Athene

Heb jij ook mooie foto’s van de zonsondergang in Athene?

Print Friendly, PDF & Email