Ben jij toe aan een ontspannen strandvakantie op een verre zonbestemming? De beste reistijd om naar de Malediven te reizen is als het bij ons winter is. En het leuke is dat als je graag meerdere bestemmingen tijdens één reis wilt bezoeken je een vakantie naar de Malediven prima kan combineren met een vakantie naar Sri Lanka.

Beste reistijd Malediven voor strandvakantie

Vind jij de winter in Nederland ook altijd veel te lang duren? Neem dan een paar weken vrij en zoek de zon op in het verre oosten tijdens een ontspannen strandvakantie. De beste reistijd om naar de Malediven te reizen is tijdens onze wintermaanden, van december tot en met april.

Op de Malediven is er een droog seizoen en een nat regenseizoen. Van december tot en met april is de zee het rustigst en waait er minder wind. Januari tot en met april word het droge seizoen genoemd waarbij februari over het algemeen de droogste maand is. Het regenseizoen op de Malediven loopt van mei tot november. De meeste regen valt aan het einde van de dag of ’s nachts dus als je dat niet erg vind dan kan je natuurlijk ook tijdens het regenseizoen op vakantie naar de Malediven.

In principe is het het hele jaar door heerlijk vertoeven op de Malediven met gemiddelde temperaturen van rond de 30°C. De gemiddelde minimumtemperatuur is over het algemeen 26 °C graden, de zeewater temperatuur is rond de 28 °C graden en je kan genieten van zo’n 7 zonuren per dag. Ben jij een groot liefhebber van zonsondergangen? Zorg ervoor dat je tijdens je vakantie op de Malediven op tijd klaar zit want de zonsondergang gaat in gebieden rond de evenaar een stuk sneller dan hier in Nederland. Het kan in een paar minuten voorbij zijn.

De Malediven is een eilandengroep van zo’n 1200 eilanden in de Indische Oceaan. Van alle eilanden zijn er maar zo’n 200 bewoond waarbij het hoofdeiland Malé is. De eilandengroep ligt ten zuidwesten van India en Sri Lanka. Ben jij je aan het oriënteren op vakanties naar de Malediven? Bekijk dan ook eens de mogelijkheden om je vakantie op de Malediven te combineren met een vakantie en/of rondreis Sri Lanka. Vanaf Malé is het zo’n 1.5 uur vliegen naar Colombo in Sri Lanka. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben vanuit Europa ook een tussenstop op de Malediven, ideaal voor een stopover om uitgerust aan je reis te beginnen of juist te ontspannen na een rondreis voordat je huiswaarts keert.

*Ontdek hier al mijn reistips voor Sri Lanka.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Beste reistijd Malediven

Zou jij een strandvakantie op de Malediven combineren met een rondreis Sri Lanka?

Print Friendly, PDF & Email