Wil jij ook dolgraag met de jaarwisseling eens ergens anders heen? Maar wat zijn nou de leukste en beste Oud en Nieuw bestemmingen in het buitenland? Ik ging op onderzoek uit en vroeg eens rond en deel graag deze stedentrips met je waar het leuk is om Oud & Nieuw te vieren.

Waar is het leuk om Oud en Nieuw te vieren?

Waar is het leuk om Oud en Nieuw te vieren? Dat is nog best een lastige vraag die ik mijzelf ook al jaren stel. En elke keer is er iets waardoor ik toch weer in Nederland Oud & Nieuw vier. Jarenlang bewaarde ik alle Oud & Nieuw tips, ik ‘pinde’ foto’s van de leukste bestemmingen, stopte info mails voor oud en nieuw stedentrips en reizen in een mapje ‘ideeën‘ die inmiddels uitpuilt en ga zo maar door.

Het lijkt erop dat ik uiteindelijk dit jaar weer in Nederland Oud & Nieuw vier maar er komt een jaar dat ik dat niet meer doe en dan wil ik naar een van de onderstaande bestemmingen omdat ik heb gehoord dat het daar leuk is of omdat ik denk dat het daar leuk is. Ik ben benieuwd, wat zijn volgens jouw de beste bestemmingen om Oud en Nieuw te vieren in het buitenland?

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Beste bestemmingen om Oud en Nieuw te vieren in het buitenland

Laten we eens wat anders gaan doen met Oud en Nieuw roep ik al jaren tegen vriendinnen. Laten we een huisje huren ergens voor een weekend, of rijden we gewoon op en neer naar België voor een avond uit of hoe zou het zijn om Kerst en Oud en Nieuw in het buitenland te vieren? Een jaarwisseling in het buitenland beleven lijkt mij dus super leuk mits er wel een grote vuurwerkshow is, want een Oud & Nieuw zonder vuurwerk is voor mij geen Oud & Nieuw.

Uit onderzoek blijkt dat de onderstaande drie bestemmingen het meest geboekt worden door Nederlanders tijdens Oud & Nieuw ten opzichte van het jaar ervoor. Zou jij kiezen voor een citytrip of een strandvakantie?

  1. Dublin;
  2. Madrid;
  3. Willemstad, Curaçao.

Oud & Nieuw reizen

Edinburgh Oud & Nieuw – Edinburgh’s Hogmanay 

Oud & Nieuw vieren in Edinburg schijnt dus super leuk te zijn. Het Oud & Nieuw feest in deze Schotse stad Edinburgh duurt maar liefst drie dagen. Edinburgh’s Hogmanay is een van ’s werelds grootste nieuwjaarsfeesten met concerten, optochten, vuurwerkshow’s en het hoogtepunt is de Street Party op Princess Street  op Oudejaarsavond die om 19.00 uur al begint. Zorg dat je een goede plek hebt rond 00.00 uur voor de vuurwerkshow boven het kasteel van Edinburgh. Ik ga Edinburgh zeker even tippen bij mijn vrienden voor een stedentrip Oud & Nieuw 2019.

Dicht bij huis, Oud & Nieuw in Antwerpen 

Wel even iets anders, maar niet ver weg. Reis dan naar Antwerpen voor Oud & Nieuw. Op de Grote Markt in Antwerpen kan je aftellen naar het nieuwe jaar maar als je van vuurwerk houdt zou ik zorgen dat je tijdens de jaarwisseling aan de linkeroever van de Schelde staat om naar het vuurwerk te kijken. Hou je van een feestje? Koop dan van te voren kaartjes voor een Oud & Nieuw feest in Antwerpen.

Uit je dak gaan in Berlijn

In Berlijn houden ze wel van een feestje tijdens Oud & Nieuw. Het bekendste en grootste feest is de Silvesterparty bij de Brandenburger Tor. Zorg dat je er op tijd bent want je staat er samen met een miljoen andere mensen af te tellen tot het nieuwe jaar terwijl je wordt vermaakt door DJ’s en internationale artiesten.

*Leuke leuke hotels in Berlijn;
**Vliegtickets naar Berlijn.

Oud & Nieuw Madeira – Portugal

Wil jij de jaarwisseling vieren op een eiland? Denk dan eens aan het Portugese eiland Madeira! Zorg dat je op oudjaarsavond op tijd in de haven van Funchal bent om te genieten van de 10 minuten durende vuurwerkshow. Leuk om te weten is dat de vuurwerkshow op Madeira jarenlang in het Guinness Book of Records stond.

Als er één plaats is op aarde waar je eens nieuwjaar gevierd moet hebben, dan is het Madeira. De traditionele kersttradities mengen zich met intense vreugde en uiten zich in een gevarieerd programma met culturele, etnografische en artistieke evenementen. Zo wordt het amfitheater van Funchal omgetoverd tot een ware kerststal en vullen straten zich met eetkraampjes en livemuziek.

Op oudejaarsavond varen tal van cruiseschepen de haven binnen en vullen de heuvels van Funchal zich met locals en toeristen. Dit alles voor het hoogtepunt van oudejaar in Madeira: het magische vuurwerk dat het schopte tot in het Guinness Book of Records.

*Leuke leuke hotels in Madeira;
**Bekijk de Transavia vluchten naar Funchal.
***Vergelijk de prijzen voor vluchten naar Funchal.

Oud & Nieuw Madeira - Portugal

Vuurwerkfestival Madeira

Oud & Nieuw reizen

Wil je zeker weten weg zijn met de jaarwisseling? Kijk dan eens naar Oud & Nieuw reizen om het nieuwe jaar in te luiden. Meerdere reisorganisaties bieden rondom Oud & Nieuw reizen aan. Of je nu een stedentrip met Oud & Nieuw wilt ondernemen, met Kerst en Oud & Nieuw weg wilt zijn, een single reis wilt of op zoek bent naar groepsreizen met Oud & Nieuw. Bekijk het aanbod aan Oud & Nieuw reizen hieronder en wie weet zit er wat bij voor je.

Vuurwerkfestival Disneyland Parijs

Wat zijn volgens jouw de beste Oud en Nieuw bestemmingen in het buitenland?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email