Zin in waterpret deze zomer? Ik hou van gekkigheid en ging al eens glijden over zeil door er een zeepbaan van te maken. Wij hebben zoveel lol gehad met deze waterglijmat, dat ik nu op zoek ging naar de beste buikschuifbaan voor volwassenen.

Beste buikschuifbaan / buikglijbaan

Ik hou van gekke dingen doen met vrienden! Ik riep altijd; “als we eens de ruimte hebben dan wil ik met zijn allen gaan buikglijden op een waterglijmat”. Zo gezegd, zo gedaan!

De zoektocht naar de beste buikschuifbaan / buikglijbaan kon beginnen. Er zijn zoveel zoektermen die je kan gebruiken. De een spreekt over een waterglijmat, de ander is op zoek naar informatie over glijden op zeil en/of plastic. Een zeepban wordt het ook vaak genoemd, net zoals buikschuifbanen en buikglijbanen.

Al snel kwam ik uit bij de Wahu – Backyard Super Slide – Waterglijmat – Waterglijbaan. Voor ons was het belangrijkste dat de buikschuifbaan lang genoeg is, omdat we wilden gaan buikschuiven met volwassenen.

Onze ervaringen met deze buikschuifbaan, de beste buikschuiftips, welke zeep voor een zeepbaan gebruiken, je kan het allemaal lezen. Travel around with me en laat het kind in je los en geniet van waterpret deze zomer!

*Bekijk hier de glijmat die wij hebben gekocht.
**Ontdek hier alle waterglijmatten bij bol.com

***Extra bescherming? Gebruik kniebeschermers.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Beste buikschuifbaan / buikglijbaan

Ervaringen met deze buikglijmat

Wij hebben ervaring met glijden over zeil en nu dus ook met deze buikglijmat. Als je dit hele artikel hebt gelezen dan weet je waarom wij dit de beste buikschuifbaan / buikglijbaan vinden. Eerlijk is eerlijk, wij hebben geen tientallen buikschuifbanen getest.

Maar wij kunnen je wel vertellen wat de voordelen en ervaringen zijn van deze Wahu – Backyard Super Slide – Waterglijmat – Waterglijbaan. Zorg in elk geval dat je een lange tuinslang hebt voor het aanvoeren van het water.

  1. 7.5 meter lang;
  2. Eenvoudig op te zetten;
  3. Je blaast alleen het uiteinde en 1 zijkant op;
  4. Oplopende hoogte aan het einde om af te remmen;
  5. Aansluiting op tuinslang mogelijk, waardoor constante waterstroom;
  6. Er worden twee plastic haringen bijgeleverd om de glijmat vast te zetten in de grond.

*Bekijk hier de glijmat die wij hebben gekocht.

Ervaringen met deze buikglijmat

Buikschuifbaan ervaringen review

Voorbereiding op buikschuiven tips

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je de ruimte hebt voor een buikschuifbaan in de tuin. Deze buikschuifbaan is 7.5 meter lang. Dan heb je nog zeker 4 meter nodig voor de aanloop en je hebt genoeg vrije ruimte nodig achter de buikschuifbaan, je wilt natuurlijk niet met je hoofd tegen een muur knallen.

In principe is het water voldoende om te gaan glijden op je buik. Maar extra veel lol en snelheid behaal je natuurlijk wel als je er een zeepbaan van maakt. Zeep zorgt ervoor dat de buikschuifbaan extra glad wordt, zo kan je nog sneller en verder glijden.

Welke zeep je het beste kan gebruiken is een beetje afhankelijk van wat je wilt. Groene zeep is het beste voor je lichaam en huid, het is gelijk een soort verzorging. Heb je last van irritatie bij je ogen als je zeep gebruikt dan kan je het beste babyzeep gebruiken. Of je zet een duikbril op tijdens het glijden op de waterglijmat. Wij hebben overigens gewoon het goedkoopste afwasmiddel gebruikt.

Voor extra waterpret en plezier hadden wij een opblaasbaar zwembad achter de buikschuifbaan gezet. Zo konden wij van de buikglijbaan in één keer doorschuiven het opblaasbare zwembad in.

  1. Zorg voor een lange tuinslang met genoeg waterdruk;
  2. Zorg dat dat je groene zeep of babyzeep hebt voor extra lol;
  3. Zorg voor genoeg ruimte, inclusief aanloop en ‘uitglij ruimte’.

*Bekijk hier de glijmat die wij hebben gekocht.

Hoe buikschuiven, de beste manier van glijden

Eerlijk is eerlijk, wij zijn er nog niet helemaal over uit wat de beste manier is om te buikschuiven en te glijden over een glad zeil. Je neemt natuurlijk een flinke aanloop en ‘duikt op de glijmat’. Maar echt duiken wil je niet, want dat doet pijn. Maar landen op je knieën is ook een slecht idee kan ik je vertellen. Het is een kwestie van een paar keer oefenen en wat voor jou het beste werkt.

Wij waren behoorlijk fanatiek en zijn dan ook redelijk bont en blauw op onze armen en benen. De een dook op de glijmat en heeft blauwe plekken op zijn buik en ribbenkast. Bij mij ging het 10 keer goed en de 11e keer landde ik op mijn knie, AU!

Wie weet de volgende keer maar kniebeschermers aan! Geen hele dikke knie beschermers natuurlijk, want dat remt af. Ik zou dan kniebeschermers voor dansers aanraden. Professionele dansers glijden namelijk ook wel eens op hun knieën over de grond, vandaar dat ik dacht, dat ga ik de volgende keer dat ik ga buikschuiven proberen.

*Bekijk hier de glijmat die wij hebben gekocht.
**Bekijk hier deze kniebeschermers voor dansers.

Hoe buikschuiven, de beste manier van glijden

Zo maak je zelf een buikschuifbaan

Wil je toch liever zelf een buikschuifbaan maken? Je kan natuurlijk gaan glijden over zeil met zeepsop en water. Ik heb dat zelf een paar keer gedaan maar niet alle zeilen glijden even lekker en sommige zeilen zijn ook pijnlijk aan je huid. Zorg er echt voor als je dit gaat doen dat je een glad zeil koopt en gebruikt.

Het kan ook met een groot stuk stevig plastic. Gooi er emmers water overheen, eventueel wat groene zeep en je kan gaan glijden over een plastic zeil. Kan jij niet goed tegen zeep? Gebruik dan babyzeep, dat irriteert de ogen ook niet. Of zet een duikbrilletje op, dan heb je ook geen last van zeep in je ogen.

Beste buikschuifbaan / buikglijbaan

Wil je een schuimende buikglijbaan?

Nog meer lol en gekkigheid en wil je glijden over een schuimende buikglijbaan? Om zeep goed te laten schuimen kan je het beste kokosvet gebruiken. Ga op zoek naar een zeep waar kokosolie in zit.

Heb jij al zin om deze beste buikschuifbaan / buikglijbaan te gaan gebruiken?

Print Friendly, PDF & Email