Geniet van de mooie omgeving in Noord Holland en wees sportief in Bergen. Ga mountainbiken of paardrijden in Bergen en omgeving. De natuur in de omgeving van Bergen biedt vele mogelijkheden voor bijvoorbeeld lange fietstochten door de duinen, wandelen door het bos of over het strand, mountainbiken over een van de Noord Hollandse MTB routes of paardrijden.

Mountainbiken Bergen

Op zaterdagochtend sta ik met de groep bloggers om negen uur klaar bij fietsenwinkel Busker van Jaap. Vroeg in de ochtend is het nog rustig op de paden en is het ideaal om voor beginnende mountainbikers een tocht te gaan maken had hij ons gisteravond verteld.

Jaap heeft voor ons allemaal mountainbikes klaar gezet en als ook de gevulde bidons erin zitten kunnen we op pad. We beginnen rustig en fietsen langs de mooiste huizen in Bergen totdat we ergens linksaf de duinen in slaan. Jaap roept dat we goed moeten kijken want in dit gedeelte lopen wilde paarden. Uiteraard als wij er zijn om ze op de gevoelige plaat vast te leggen is er geen één te zien.

We fietsen verder door de duinen en komen onderweg al een aantal andere mountainbikers tegen. Het is best even wennen en ik zit wat te stoeien met de versnellingen. Het mountainbiken is nog een kunst op zich om op het juiste moment de juiste versnelling voor of achter in te zetten. Even verderop stop ik en legt Jaap uit hoe het precies werkt en ik kan je vertellen dat ik de rest van de tocht als een tierelier door de duinen fiets. Onderweg vertelt Jaap van alles over de omgeving en bij uitzichtpunten stoppen we voor een fotomoment, zoals hieronder bij het strand van Bergen aan Zee.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Fietsen Bergen     Mountainbiken Bergen

Outdoor skiën

Bij de laatste bocht op mijn mountainbike, net even voor we Bergen weer in fietsen, moet ik even twee keer met mijn ogen knipperen. Zie ik dat nou goed dat ze daar een sleepliftje hebben? Ja hoor, aan de rand van het dorp Bergen kan je op de kunst skibaan van Il Primo ski- en of snowboardlessen volgen of je techniek verbeteren. De totale oppervlakte beslaat ruim 1500 m2 en sinds een aantal jaar is er ook een langlauf loipe van 1300 meter.

Als laatste onderdeel van de fietstocht voert Jaap ons richting de Schoorlse duinen waar een mountainbike route is uitgezet die wordt bestempeld als de mooiste en zwaarste route van Nederland. Het laatste stuk van de route slaan mijn zusje en ik over omdat we vanmiddag ook nog gaan paardrijden.

Bergen Aan Zee

Paardrijden in Egmond aan den Hoef

Een buitenrit te paard vind ik de ultieme manier om te ontspannen in de natuur. In de omgeving van Bergen heb je drie maneges. Manege Poelenburg in Schoorl en Manege Groot en Van den Hoef zijn beide in Egmond aan den Hoef gelegen. Op alle drie de maneges heb je mogelijkheden om te gaan paardrijden en als je wilt een buitenrit te maken.

Over het paardrijden kan ik nog wel wat langer uitweiden, dus heb ik er een apart blog over geschreven dat je hier kan lezen: Paardrijden in Egmond aan den Hoef.

Paardrijden over het strand

Wandelen met de hond

Van september tot februari mogen honden loslopen in het bos en op de vlakten. Dit geldt niet voor de begrazingsgebieden waar de honden altijd aan de lijn moeten of soms zelfs helemaal het gebied niet in mogen. Van oktober tot en met april mogen honden op het strand en tijdens het seizoen zijn er aangewezen plekken waar honden op het strand mogen. Meer informatie hierover kun je bij de VVV verkrijgen.

Wandelen op het strand

Als jij Bergen sportief mocht beleven, welke activiteit koos jij dan?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email