Dol op paarden en alles wat met paarden en paardensport te maken heeft? Dan zit je hier goed, want ik ben zelf groot fan van alles dat met paarden te maken heeft! Deze keer zet ik allerlei bekende paardenraces op een rij die ik nog wel eens wil zien of al eens heb mogen bewonderen.

Bekende paardenraces die je gezien wilt hebben!

Paardrijden doe ik al van jongs af aan. Wellicht kon ik zelfs eerder paardrijden dan lopen! Ik was dan ook gezegend met een tante en een oom die een manege en een springstal runden. Inmiddels bestaan die niet meer maar rijden mijn nichtje en neefje nog op hoog niveau in de paardensport.

Zelf heb ik altijd dubbel M samengesteld gereden tot mijn 19e bij de pony’s toen ik in Drenthe woonde. Sindsdien rijd ik alleen nog recreatief paard. Ik ben dol op alles wat met paarden te maken heeft! Van mooie buitenritten maken wereldwijd, tot paardenevents bezoeken, tot gokken op paarden en het bekijken van paardenshows.

Hieronder staan in elk geval een paar links naar artikelen die ik allemaal heb geschreven over paarden en paardrijden. Wil je ook eens paardrijden op reis, bekijk dan mijn complete pagina met tips daarover. Leuk om te weten is dat ik ook dol ben op alles dat met wellness te maken heeft. Ik heb dan ook een compleet artikel geschreven over wellness reizen en paardrijden op reis, een ideale combinatie wat mij betreft!

Het is alweer een lange introductie geworden maar zo gat dat met schrijvers! Nu is het tijd voor mijn tips voor bekende paardenraces wereldwijd die je wat mij betreft een keer gezien moet hebben.

*Paardrijspullen nodig? Bekijk het aanbod bij Divoza!
*Dit is mijn paardrijden buitenland met bucketlist buitenritten.
*Leuk voor nu, geef iemand een belevenis paardrijden cadeau in Nederland.
*Lees hier al mijn persoonlijke tips voor paardrijden op reis en buitenritten.
*Gaaf, ga op paardrijvakantie/ruiterreis of mee met paardenfotografie reis.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Kentucky Derby

Kentucky Derby in Horse Country – USA

Iedere paardenfan kent wel de beroemde Kentucky Derby at Churchill Downs die elk jaar op de tweede zaterdag in mei vele toeschouwers trekt. De eerste derby was in 1875! Wie had toen gedacht dat anno 2021 Kentucky bekend zou staan als Horse Country. Volgens de lokale bevolking is de bijnaam te danken aan het feit dat de heuvels van Kentucky gevuld zijn met kalksteen en het blauwe gras dat er groeit rijk is aan calcium. Voor paarden is dat een goed ingrediënt voor sterke botten.

De stad Lexington in de Amerikaanse staat Kentucky draagt de mooie bijnaam: “Horse Capital of the World”. Daar moet je dus naar toe als paardenliefhebber! En iedereen kent toch het paard Seabiscuit? Dit wereldberoemde paard werd in 1933 in Lexington geboren. Als je de film nog niet kent, aanrader om te kijken! Daarnaast was Lexington de eerste stad buiten Europa waar de WEG (World Equestrian Games) werden verreden.

Huur een auto na aankomst en maak een mooie roadtrip over de 26,9 kilometer lange Old Frankfort Pike Historic and Scenic Byway. In 2021 heeft de Federal Highway Administration deze route als ‘Scenic byways’, bestempeld, wat betekent dat het een schilderachtige zijweg is die je in dit geval langs de meest spectaculaire Horse Farms leidt waar wij hier in Nederland alleen maar van kunnen dromen. Bekijk zeker even alle mogelijkheden voor het bezoeken van de Horse Farms en wat je allemaal kan doen in Horse Country.

*Ontdek alles in Horse Country Kentucky + Kentucky Travel paarden reistips.
**Bekijk hier de Old Frankfort Pike Historic and Scenic Byway route.

De bekende paardenraces in Engeland

De Royal Ascot race die staat heel hoog op mijn ‘bekende paardenraces verlanglijst’ om te zien. De renbaan in Ascot, (Ascot Racecourse) is een van de belangrijkste en grootste renbanen in Engeland. In 2023 is de Royal Ascot Race van 20 tot en met 24 juni 2023.

De Palio di Siena – Italië

De Palio di Siena is gelijk ook de meest bijzondere paardenrace ter wereld. Ik heb het geluk gehad dat ik al meer dan zes Palio’s heb mogen bijwonen in Italië. Ontdek er alles over in de onderstaande artikelen die ik allemaal schreef.

  1. Wat is de Palio di Siena;
  2. Siena in de ban van de Palio;
  3. De emotie van Siena, de Palio;
  4. Het hart van de Palio di Siena;
  5. De Palio dell Assunta is altijd in augustus;
  6. Inzegening voor de Palio di Siena in de kerk;
  7. De De Palio door de ogen van Luciano Valentini.

Palio in Siena

Bekende paardenraces in Nederland

Een van de bekendste renbanen in Nederland is ongetwijfeld, Renbaan Duindigt in Wassenaar. Op Renbaan Duindigt kan je genieten van draverijen en paardenraces.

*Ontdek hier alles over Renbaan Duindigt.

Renbaan Duindigt Wassenaar

Bekende paardenraces in Dubai

Je hoeft niet perse naar Dubai te reizen voor de paardenraces in Dubai. Maar als je toch naar Dubai op vakantie gaat, bezoek dan zeker een van de bekende paardenraces in Dubai.

*Mijn ervaring bij de paardenraces in Dubai.

Dubai - Paardenraces

Welke bekende paardenraces wil jij wel eens zien?

Print Friendly, PDF & Email