De vakantie staat voor de deur en dat betekent een andere omgeving en andere dagindeling. Zo zal je beauty routine op reis anders zijn als thuis en is het van belang om je huid extra goed te verzorgen. Daarom deel ik graag een paar tips voor je huidverzorging onderweg.

Zorg goed voor jezelf, beauty routine op reis tips

Besteed je thuis graag de nodige aandacht aan je beauty routine? Maak er op reis dan ook de tijd voor vrij om je ochtend- en avond beauty routine uit te voeren. Reis je met ruimbagage dan kan je natuurlijk al je favoriete beauty producten meenemen in je koffer. Reis je alleen met handbagage dan kan je alleen de hoognodige beauty essentials meenemen op reis. Let er op dat deze producten per stuk maximaal 100 milliliter bevatten en dat je in totaal niet meer dan 1 liter meeneemt aan vloeistoffen in je handbagage.

Het is ook belangrijk om goed naar je reisbestemming te kijken en bepaalde beauty producten mee te nemen die passen bij je reis. Als je gaat vliegen is het van belang dat je je huid extra hydrateert en dat geldt hetzelfde voor als je een winterse bestemming bezoekt met koude lucht of een warme bestemming met veel zonneschijn. Ik geef je graag enkele tips om ook op reis je huid goed te verzorgen.

*Meer beauty tips? Doe beauty inspiratie op via Wellness Spots

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Hydrateer je huid extra bij droge en koude lucht

Ga je op reis naar een zonnige bestemming, reis je juist naar een winterse bestemming of stap je aan boord van een vliegtuig? Dan zal je huid zeker merken dat je in andere omstandigheden dan thuis bent. De lucht in een vliegtuig is erg droog, waardoor je huid droog en trekkerig aan kan gaan voelen. Ook de koude lucht tijdens een wintersport vakantie kan zorgen voor een trekkerige huid. En na een dag zonnebaden is je huid ook toe aan wat extra liefde en verzorging.

Een goede vocht inbrengende dagcrème, een frisse gezichtsspray voor onderweg en een goede verzorging aan het einde van de dag zal je huid extra hydrateren.

Beauty routine op reis tips

Smeer je goed in tegen zonneschijn, ’s zomers en ’s winters

Eenmaal aangekomen op je zonnige bestemming is er iets wat je heel regelmatig moet doen: zonnecrème smeren. Smeer je huid goed in en doe dit bij voorkeur om de 2 uur. Hoe lichter je huid en hoe sterker de zonstraling, hoe hoger de factor die je moet gebruiken.

Na een dag in de volle zon is het belangrijk om je huid wat extra voeding en hydratatie te bieden. Smeer je na een dagje zonnen dan ook zeker in met een goede aftersun en denk ook aan een voedende nachtcrème voor het slapen gaan.

Ga jij tijdens een wintersportvakantie genieten op een terras op de piste? Zorg ook dan dat je je goed insmeert met een hoge factor. En doe dat niet alleen als je op het terras zit maar vooral ook al vóór dat je gaat skiën. Wist jij bijvoorbeeld dat verse sneeuw zonstraling extra weerkaatst? En wist je dat de schone berglucht ook sterke uv-straling doorlaat als het bewolkt is? Het is dus belangrijk om een goede zonnebrand te gebruiken met een hoge factor.

Bij voorkeur raad ik je aan om een speciale zonnebrand voor de wintersport te gebruiken. Zonnebrandcrèmes die je in de zomer gebruikt zijn vaak op waterbasis en een wintersport zonnebrand crème is vetter wat ervoor zorgt dat de crème niet kan bevriezen en het ook goed smeerbaar blijft bij lage temperaturen.

Beauty tips op reis

Een fijne beauty ochtend routine op reis

Sta je ‘s ochtends op en geniet je van een koffietje op het terras met uitzicht op de baai? Niets zaliger dan rustig wakker worden in het ochtendzonnetje. Voor de dag volledig van start kan gaan, moet je de nodige beauty producten op je gezicht smeren. De eerste stap in je beauty routine op reis is je gezicht reinigen met micellair water om je huid volledig te reinigen. Het werkt als een toner, voert overtollige olie af en werkt goed tegen de glanzende T-zone op je gezicht. Vervolgens breng je een serum aan, dat helpt om je droge huid extra te voeden. Een serum wordt snel opgenomen door je huid en kan je daarom het beste vóór je dagcrème aanbrengen. Er zijn diverse serums, geschikt voor elk huidtype.

Daarna breng je een voedende dagcrème aan waarbij je ervoor kan kiezen om een dagcrème met SPF (Sun Protection Factor) te gebruiken dat meteen beschermt tegen de zon. Tot slot spuit je ook een fris, zomers parfum op om lekker te ruiken. Zoek je nog wat inspiratie? Ik ben fan van de zomergeuren van Escada.

Beauty tips op reis

Heb jij nog meer handige beauty tips voor tijdens het reizen?

Print Friendly, PDF & Email