Backpacken voor Dummies

  • Alles waarmee je te maken krijgt als je gaat backpacken
  • De voorbereiding; planning, budget, gezondheid, bagage en verzekeringen
  • Onderweg; vervoer, verblijf, veiligheid, contact met thuis, werken en studeren
  • Specifieke backpacktips per werelddeel

Het eerste waar ik aan dacht bij het lezen van de nieuwe titel van de “Backpacken voor Dummies” reeks was; “dat is een boek voor mensen die voor het eerst met een rugzak” op reis gaan. Het deed mij terug denken aan mijn eerste reis met een backpack. Samen met een vriendin hadden we een interrail pas gekocht om twee weken per trein door Europa te reizen, met backpack.

Bij het doorlezen van de inhoud van het boek en na het lezen van de inleiding moest ik mijn beeld bijstellen. Het is een boek vol met tips van het begin tot het eind van je reis, ook voor mensen die al vaker op reis zijn gegaan. Je hoeft het boek ook niet van voor naar achter te lezen. Bekijk de inhoud en lees verder waar je graag meer over wil weten.

Ga je alleen op reis of met anderen? Wat neem je mee? Welk budget heb je nodig en aan welke vaccinaties moet je denken? Het boek ‘Backpacken voor Dummies’ staat vol tips voor als je eenmaal onderweg bent qua verblijf, over werken in het buitenland en niet onbelangrijk waar je qua veiligheid aan moet denken en wat moet je doen als je iets overkomt.

Voor elk werelddeel worden er reistips beschreven en het boek eindigt met tips voor het zoeken naar vliegtickets en hoe je je herinneringen levend kan houden na terugkomst. Daarnaast wordt er met behulp van de pictogrammen; tip, belangrijk, pas op en anekdote extra aandacht gevraagd voor een aantal passages in het boek.

Gezondheid op reis

Sommige tips liggen misschien erg voor de hand maar het geeft je wel weer even het besef waar je allemaal aan moet denken. Ik vind het persoonlijk erg belangrijk om ook aan mijn gezondheid te denken op reis en ik zou zeker aanraden om naast het lezen van het boek ook bijvoorbeeld de GGD of de KLM Travel Clinic te benaderen voor het beste advies betreffende jouw reis. Tenslotte weten veel mensen niet eens dat je voor Turkije en Tunesië al een vaccinatie nodig hebt.

Een goede reisvoorbereiding is het belangrijkste. Lees daarom ook mijn artikel; ‘zorgeloos reizen‘.

Veiligheid op reis

Ook al is de voorbereiding voor een reis nog zo leuk, mijn advies is om ook altijd even stil te staan bij de kans dat er wel iets gebeurd. Zo zorg ik altijd dat ik een actuele lijst heb van al mijn pasjes en nummers. Een kopie van mijn paspoort in mijn bagage. En ik heb altijd een medicatielijst bij me die zowel in het Nederlands als het Engels is.

Al het bovenstaande heb ik zowel afgegeven bij de thuisblijvers als opgeslagen in mijn e-mail. Mocht je ergens een auto gaan huren denk er dan ook aan dat je voor vertrek bij de ANWB een internationaal rijbewijs afhaalt en zorg ervoor dat je met een creditcard op reis gaat. Als je nog geen creditcard hebt, dan kun je er hier één aanvragen. Vaak heb je die nodig om reserveringen te bevestigen.

Ik vind dat de titel van het boek eigenlijk, “Reizen voor Dummies” had moeten heten. Of je nu voor de eerste keer op reis gaat of al een ervaren reiziger bent. Het boek heeft mij zeker wat geleerd en ik hoop dat jullie dat ook zullen ervaren.

Backpakken voor Dummies     Backpakken voor Dummies

Heb jij het boek Backpacken voor Dummies ook gelezen?

Print Friendly, PDF & Email