Onze persreis naar Curaçao viel samen met een bezoek van méér dan 150 reisagenten uit Duitsland. Vanaf het Avila hotel zou er een carnavalsparade vertrekken waarin ook wij onze dansmoves mochten laten zien.

Carnaval in Curaçao

Voordat het zover was, kregen we eerst allemaal een ‘facepaint’. Toen iedereen een mooi teken op zijn of haar gezicht had was het tijd voor de Tumba dansworkshop. Het kostte de instructrice wat moeite om die stijve heupen van de Nederlanders en Duitsers los te gooien maar na een tijdje waren we er dan toch klaar voor. De workshop deden we op het grote plein behorende bij het Avila hotel voor het gebouw, ‘Octagon’. In het begin van de 18e eeuw woonden hier de zusters van de Venezolaanse vrijheidsstrijder Simon Bolivar. De locatie wordt nu vaak gebruikt voor feesten en partijen. Als je benieuwd bent naar de beelden of meer informatie wilt over het Carnaval in Curaçao check dan ook mijn blog: Carnaval, van Rio naar Roosendaal, Venetië & Curaçao.

Curacao Carnaval     Carnaval Curacao

Toen we aan het wachten waren voor vertrek raakte ik in gesprek met Farley die werkzaam is in het Avila hotel. Hij nodigde mij uit om in de komende week nog eens terug te komen voor een rondleiding door het hotel. In de dagen daarna nam ik contact met hem op want ik was wel nieuwsgierig naar het hotel en haar faciliteiten dat voor mij tot dan toe bekend was als de verblijfplaats van de Koninklijke familie als ze voor werk op Curaçao waren.

Review: Avila Hotel Curaçao

Het Avila hotel op Curaçao vierde onlangs haar 65 jarig jubileum en is daarmee het oudste hotel op Curaçao. Sinds 1977 zwaait de Deense familie Møller de scepter in het hotel. Voordat het een hotel werd heeft het gebouw vele functies gehad. Als landhuis of residentie voor Engelse en Nederlandse gouverneurs, als een kostschool voor jongens, als een particuliere school, als een woonhuis en zelfs als een privékliniek.

De familie heeft het hotel de laatste jaren flink gerenoveerd en uitgebreid. Er zijn nu drie vleugels; één aan de oostkant van de oorspronkelijke gebouwen La Belle Alliance en twee aan de westkant, Blues en Octagon. De ’La Belle Alliance’ vleugel biedt 40 deluxe kamers en 12 suites, de ‘Blues’ vleugel heeft 20 deluxe kamers en de vleugel Octagon herbergt 67 kamers in verschillende categorieën en 1 royal suite.

Bluesroom Avila Hotel Curacao     LaBelleAlliance room Avila Hotel Curacao

Alle kamers zijn voorzien van

  • Airco
  • Televisie
  • Telefoon
  • WiFi
  • Haardroger
  • Kleine koelkast
  • Koffiezetapparaat
  • Kluis

Het hart van het Avila hotel is een huis gebouwd aan het einde van de 18e eeuw in koloniale stijl. Dit gedeelte wordt “La Belle Alliance” genoemd. Het luxe strandhotel is centraal gelegen op nog geen kwartier lopen van het centrum van Punda. Wat zo bijzonder aan het hotel is dat het twee privéstranden heeft en in direct contact staat met de zee.

Avila Hotel Curacao

Het Avila hotel heeft een openlucht restaurant en één van de beste Jazz bars op Curaçao, de BLUES cocktailbar. Veel lokale mensen komen op vrijdagavond naar deze bar waar de artiesten boven de bar op een plateau je swingend het weekend in zingen.

Avila Hotel Curacao     Bluesbar Avila Hotel Curacao

Wil je actief zijn tijdens je vakantie dat kan je helemaal losgaan in het Avila fitnesscenter en als je daarna wil bijkomen dan kan dat in de Santai Spa.

Ben jij wel eens op Curacao geweest?

Print Friendly, PDF & Email