Een toffe autoroute en rondrijden op Gran Canaria om het eiland te ontdekken, dat is wat ik eind dit jaar eens wil gaan doen als de herfst hier intreed. Het enige Canarische eiland waar ik tot nu toe ben geweest is Tenerife. 

Autoroute en rondrijden op Gran Canaria 

Tenerife ken ik op mijn duimpje maar ik wil al heel lang eens naar Gran Canaria. Het lijkt mij een heerlijk eiland met veel mogelijkheden en ideaal om te bezoeken als hier in Nederland de herfst intreed. Laatst was ik het een en ander aan het zoeken op mijn computer en toen kwam ik een uitgestippelde autoroute tegen die ik ooit eens had opgeslagen met tips die ik dan wilde gaan doen. Toen dacht ik, daar kan ik gelijk een artikel van maken en wie weet inspireer ik jou dan ook.

Dit moet je zien en doen op Gran Canaria 

Gran Canaria is één van de meest diverse eilanden van de Canarische Eilanden. Er zijn zoveel verschillende landschappen op een relatief klein oppervlak dat er van alles te beleven valt. Van woestijnachtige landschappen tot bergformaties, rotsachtige gebieden en heerlijke stranden die je allemaal wel zou willen bezoeken.

Het liefst kom ik op de plekjes waar ik volledig kan genieten van de omgeving en leuke locaties en bezienswaardigheden vind.

 • Volg de weg van Playa del Ingles naar Puerto de Mogan langs de kust;
 • Rotsformatie Fuente de los Azulejos;
 • 67 Meter hoge rots ‘Roque Nublo’;
 • Oude krater Pico de Bandana;
 • Caldera de Bandama > uitzicht hebt op de hele noordkust van het eiland;
 • Grootste markt van Gran Canaria, elke dinsdag in havenstadje Arguineguin vanaf 08.00 uur ´s morgens;
 • Oude stadsgedeelte, La Vegueta in hoofdstad Las Palmas;
 • Bedevaartsoord Teror;
 • Stranden van Costa Meloneras, Playa de las Canteras – Playa de las Alcaravaneras – San Agustín;
 • Duinen van Maspalomas, tevens een beschermd natuurgebied;
 • Natuurgebied Barranco de Guayadeque;
 • Park Doramas, volop exotische planten.

Rondreis Gran Canaria

Meer reistips voor Spanje

Ik kan niet wachten om een keer naar Gran Canaria af te reizen. Mocht jij meer tips hebben voor mij? Laat ze weten in een reactie en wie weet voeg ik ze toe aan mijn reisplanning. Mocht jij deze tips gebruiken voor een vakantie naar Gran Canaria dan wens ik je alvast veel plezier.

Mocht jij ook alvast reisinspiratie op willen doen voor andere bestemmingen in Spanje, laat je verrassen met mijn Spanje tips. Van citytrips tot de meest hilarische festiviteiten op reis tot rondreizen met een huurauto en lekker actief bezig zijn op het water.

Wat vind jij van deze autoroute en rondrijden op Gran Canaria tips?

*Gebruik foto’s van Denise Miltenburg
Print Friendly, PDF & Email