Een toffe en mooie autoroute op Gran Canaria om het eiland te ontdekken, dat is wat ik onlangs heb gedaan. Lekker genieten van de warmte op de Canarische eilanden en rondtouren, ik ben gek op Fly Drives! 

Autoroute en rondrijden op Gran Canaria 

Gran Canaria is één van de meest diverse eilanden van de Canarische Eilanden. Er zijn zoveel verschillende landschappen op een relatief klein oppervlak dat er van alles te beleven valt. Van woestijnachtige landschappen tot bergformaties, rotsachtige gebieden en heerlijke stranden die je allemaal wel zou willen bezoeken. De mooie GC-200 autoroute is de populairste autoroute op Gran Canaria en loopt dwars door Tamadaba National Park. Onderweg kom je langs veel bezienswaardigheden op Gran Canaria die je moet zien. 

Wat ons betreft kies je voor Gran Canaria als winterzon bestemming of in de lente. De temperaturen liggen dan rond de 20 á 25 graden, ideaal voor een heerlijke vakantie op de Canarische Eilanden. Hou er rekening mee dat de temperatuur verschillen onderweg groot kunnen zijn. In de bergen kan het zomaar 10 graden koeler zijn dan in het zonnige zuiden dus gooi wat warms in de achterbak.

*Bekijk prijzen autohuur op Gran Canaria en hier alle auto huren Spanje tips.
**Handig, op de Canarische Eilanden kan het, een auto huren zonder creditcard.
***Lees ons gloednieuwe artikel vol tips voor een wellness vakantie op Gran Canaria!
****Tip: de GC-200 autoroute is misschien wel de mooiste autoroute op Gran Canaria.

Auto huren Canarische eilanden

Stop bij mooiste uitzichtpunten, Miradors in het Spaans

Autorijden op Gran Canaria met een doel is natuurlijk wel zo leuk. Stap in je huurauto en rij naar de mooiste uitzichtpunten op Gran Canaria. Zie je ergens ‘Mirador’ langs de kant van de weg staan dan weet je dat je goed zit, want Mirador betekent uitzicht in het Spaans. Vanaf Mirador del Balcón kan je het in de verte gelegen Canarische eiland Tenerife zien. Onze tips voor mooie uitzichtpunten op Gran Canaria zijn:

  1. Mirador del Balcón
  2. Mirador de la Goleta
  3. Mirador de Veneguera

*Volg de GC-200 en GC-60 autoroute op Gran Canaria voor de uitzichtpunten.

Mooiste uitzichtpunten Gran Canaria

Bezoek een van de mooiste dorpen van Gran Canaria

Je moet er een paar uur voor in de auto zitten maar het is de moeite waard, bezoek het bergdorp Tejeda en ontdek in Centro Ci Plantas Medicinales welke medicinale planten en bloemen op het eiland groeien die gebruikt worden in de geneeskunde en in cosmetica.

*Volg de GC-60 autoroute op Gran Canaria.

Dit moet je zien en doen op Gran Canaria 

Rij naar het hoogste punt op Gran Canaria

Rij naar Mirador de la Goleta en aanschouw een van de grootste rotsen ter wereld, Roque Nublo. Ideale combi met een bezoek aan het mooie dorp Tejeda dat vlakbij ligt. Reis daarna over de GC-60 naar Pico de las Nieves op 1949 meter hoogte.

Mooie autoroute Gran Canaria

Rij naar de kloof Barranco de las Vacas

Het is even zoeken maar dan heb je ook wat, wandel door de kloof Barranco de las Vacas, gelegen tussen Agüimes en Santa Lucía. De in elkaar overlopende rode en oranje kleuren doen vele reizigers denken aan de Antelope Canyon in Arizona.

Barranco de las Vacas

Reis door Reserva de Biosfera de Gran Canaria

Ook een must, rij met de auto door het mooie Reserva de Biosfera de Gran Canaria. Een mooie autoroute die zeker voor mensen die van autorijden houden de moeite waard is.

Mooie autoroute Gran Canaria

Meer reistips voor Spanje

Mocht jij ook alvast reisinspiratie op willen doen voor andere bestemmingen in Spanje, laat je verrassen met mijn Spanje tips. Van citytrips tot de meest hilarische festiviteiten op reis tot rondreizen met een huurauto en lekker actief bezig zijn op het water.

Wat vind jij van deze autoroute en rondrijden op Gran Canaria tips?

Print Friendly, PDF & Email