Denk niet alleen aan jezelf en je bagage maar ga ook de auto vakantieklaar maken voor de reis! Het is belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat met de auto. Hij is tenslotte wel diegene die je naar je vakantieadres rijdt dus je moet er een beetje goed voor zorgen.

Je auto vakantieklaar maken, de inpak tips

De vakantiebestemming is vastgesteld en je hebt besloten om er met de auto naar toe te reizen. Je bent niet de enige, de auto is onder Nederlanders nog altijd het populairste vervoermiddel. Met deze tips zorg je er voor dat jij zorgeloos en veilig op vakantie kan gaan en helemaal ontspannen op de reisbestemming aankomt.

Al weken denk je erover na wat je allemaal mee wilt nemen en inmiddels heb je alle spullen verzameld die op jouw paklijst staan. Nu kan het echte werk beginnen; het inpakken van de auto. Om veilig en slim op pad te gaan, is het handig om een aan aantal tips te volgen.

 • Leg zware spullen zoals koffers en tassen zoveel mogelijk onderin de kofferbak;
 • Zorg ervoor dat de hoedenplank zo veel mogelijk vrij blijft zodat je het beste zicht hebt;
 • Neem niet te veel spullen mee, je zult zien dat sommige spullen waarschijnlijk niet eens gebruikt worden tijdens de vakantie. Onthoud goed, met een lichtere auto bespaar je op benzine;
 • Maak gebruik van een bagagenet of- traliewerk als jouw bagage boven de rugleuning uitkomt. Dit zorgt ervoor dat spullen niet naar voren vliegen als je een noodstop maakt of een ongeval krijgt.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en/of YouTube.

auto vakantieklaar maken

Vakantieklaar maken van je auto

Voor vertrek is het ook verstandig om je auto goed te controleren. Begin op tijd met de vakantiecheck van je auto want veilig op reis met de auto is belangrijk. Let hierbij op de volgende dingen:

 • Vergeet de olie niet te controleren en meet de accu nog even door voor de zekerheid;
 • Ligt er een reservewiel in de achterbak? Wel zo handig om mee te nemen. Check ook hiervan het profiel;
 • Ben je al reisplannen voor de winter aan het maken? Check dan ook mijn auto winterklaar maken tips;
 • Controleer de koel-, rem- en ruitensproeiervloeistof, vul deze bij indien nodig en neem wat reservevloeistof mee;
 • Controleer ook alle verlichting van de auto. Heb je de auto zwaar beladen? Controleer dan de instelling van de koplampen. Check de info in het auto instructieboekje;
 • Vergeet niet om alle benodigde reisspullen in je auto te hebben. Zoals een verbandtrommel, veiligheidshesjes, reserveolie, lampensetje met zekeringen en gevarendriehoek;
 • Check voor vertrek ook altijd de bandenspanning. Als je jouw auto namelijk zwaar belaadt, moet de spanning verhoogd worden voor een betere wegligging en minder verbruik.
 • Check wat je autoverzekering dekt in het buitenland. Ben je voldoende verzekerd? Als dit niet het geval is, kun je ervoor kiezen om je autoverzekering uit te breiden of een andere autoverzekering af te sluiten. Je kunt online gemakkelijk de premie voor je autoverzekering berekenen;
 • Zijn de banden van jouw auto nog goed? Versleten banden kunnen zorgen voor bekeuringen en technische problemen. Het is wettelijk verplicht dat de banden minimaal 1,6 mm proef hebben. Voor een vakantie adviseer ik dat de banden minimaal 3 mm moet hebben i.v.m. mogelijke aquaplaning. Bij volle belading van de auto worden banden extra hoog belast.

Autoroute en rondrijden op Gran Canaria 

Verkeersregels in het buitenland

Het verkeer in het buitenland is net iets anders dan je gewend bent in Nederland. Het is verstandig om voor vertrek altijd de drukke wegen, knelpunten, piekuren en files in kaart te brengen zodat je deze kan vermijden. Daarnaast heb je in het buitenland in verschillende landen te maken met tolwegen. Hou hier rekening mee en zoek uit waar op jouw route tol geheven wordt.

Ga je op vakantie naar Frankrijk, Spanje of Portugal? Schaf dan een tolbadge aan zodat je eenvoudig elektronisch tol kan betalen. Ga ja veel in de bergen rijden? Hou er dan rekening mee dat je veel toeren moet draaien. Laat de auto niet in een te hoge versnelling oplopen om benzine te besparen en je motor koel te houden.

En vergeet ook niet te controleren wat je nodig hebt in de auto. Check alle landen waar je doorheen gaat rijden zodat jij de juiste producten aanwezig hebt in je auto. Met deze tips kan jouw vakantie in ieder geval niet meer stuk en kun je heerlijk gaan genieten van de mooie wegen onderweg!

Verkeer in het buitenland

Op zoek ideeën voor een autovakantie

 1. Kastelenroute Duitsland;
 2. Roadtrip Lake District in UK;
 3. Rondreis Italië, Adriatische kust;
 4. Top 10 autovakantiebestemmingen;
 5. Roadtrip met Mitsubischi naar Brussel;
 6. Vakantie ideeën, roadtrip door Europa;
 7. Ontdek de Costa Blanca met een huurauto;
 8. Rondreis Puglia, de hak van de Italiaanse laars.

Mooi uitkijkpunt Altea

Je auto vakantieklaar maken! Denk jij eraan?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email