Reisplannen voor een rondreis door Zweden of een roadtrip? Check al mijn auto huren in Zweden tips en ervaringen en ga goed voorbereid op pad.

Tips voor auto huren in Zweden

Ben je van plan om een rondreis in Zweden of een roadtrip te gaan maken? Ik zeg; ‘DOEN’. Zweden is een perfect land voor een roadtrip en er zijn zoveel dingen die je alleen maar kan bezoeken als je een huurauto hebt. Daarbij heb je de vrijheid om te doen en laten wat jij wilt en wanneer jij dat wilt. Dus maak eens een stop langs de weg en geniet van je rondreis met een huurauto!

 1. Tanken in Zweden;
 2. Parkeren in Zweden;
 3. Auto huren in Malmö;
 4. Auto huren in Zweden tips;
 5. Goedkope autohuur Zweden;
 6. Auto huren in Zweden leeftijd;
 7. Auto huren in Zweden ervaringen;
 8. Auto huren in Zweden zonder creditcard;
 9. Reistips voor je rondreis door Zuid Zweden.

*Bekijk hier al mijn reis tips voor Zweden;
**
Ik raad aan om All-In een auto te huren via Sunny Cars, lees hier meer over mijn Sunny Cars ervaringen

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Auto huren in Zweden tips

Auto huren in Zweden tips

Ik heb een week een rondreis gemaakt met een huurauto door het zuiden van Zweden. Tijdens mijn reis heb ik van alles beleefd en daarom deel ik hier graag mijn auto huren in Zweden tips.

 1. Vergeet je creditcard niet, ook handig voor tanken onderweg;
 2. Je moet minimaal 21 jaar zijn om een auto te huren in Zweden;
 3. Let echt op als je borden ziet waarop gewaarschuwd wordt voor wild;
 4. Check goed de borden, is het gratis, is er een tijdslot of moet je betalen;
 5. Ga goed voorbereid op reis en lees alles wat je moet weten over autohuur in het buitenland;
 6. Ik raad aan om All-In een auto te huren via Sunny Cars, lees hier meer over mijn Sunny Cars ervaringen

Auto huren in Zweden

Auto huren in Zweden ervaringen

Onlangs heb ik een roadtrip van een week gemaakt met een huurauto door het zuiden van Zweden. Het was zo fijn rijden! Rustige wegen langs de kust met mooie uitzichtpunten, door de valleien rijden en genieten van elke bocht waarbij je nieuwsgierig bent wat er daarna weer komt.

Ik heb hele goede auto huren in Zweden ervaringen want iedereen is heel relaxt op de weg, geen druk getoeter, in Zweden heeft men tijd in de auto en dat rijdt prettig. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om een auto te huren in Zweden. Hou er wel rekening mee dat je met een voldoende volle tank gaat touren als je de binnenwegen rijdt. Niet overal is een tankstation te vinden.

Onderweg heb je in het noorden kans om rendieren tegen te komen. In het zuiden werd ik steeds gewaarschuwd voor wilde zwijnen. Pas dus op als je deze borden ziet!

*Tip, een van de mooiste routes is kustweg 9 van Brösarp naar Kivik.

Auto huren in Zweden ervaringen

Auto huren in Zweden zonder creditcard

Heb je geen creditcard? Helaas! Voor zover ik weet is het niet mogelijk om een auto te huren zonder creditcard in Zweden.

Auto huren in Zweden leeftijd

Wil je een auto huren in Zweden? Hou er dan rekening mee dat de minimumleeftijd om een auto in Zweden te huren 21 jaar is. Denk er daarbij ook aan dat dit over het algemeen alleen geldt voor de laagste auto categorie. Daarnaast moet je minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Hou er rekening mee dat als je tussen de 21 en de 25 jaar oud bent er ter plaatse een toeslag voor jonge bestuurders van toepassing kan zijn.

*Bekijk hier de mogelijkheden voor het Under Age Pakket / Jonge Bestuurder Service!

Auto huren in Zweden leeftijd

Auto huren in Malmö

Ga je ook een rondreis maken in het zuiden van Zweden? Dan kan je het beste naar Kopenhagen vliegen en vanaf daar met de trein naar het Centraal Station in Malmö reizen. Aan de achterkant van het centraal station zit een locatie van Sixt autoverhuur en op 10 minuten loopafstand van het Centraal Station vind je de stadslocatie van Avis.

*Ik raad aan om All-In een auto te huren via Sunny Cars, lees hier meer over mijn Sunny Cars ervaringen

Auto huren in Malmö

Goedkope autohuur Zweden

Ik begrijp heel goed dat je zoekt naar goedkope autohuur mogelijkheden in Zweden. Over het algemeen is een vakantie naar Zweden al duur genoeg vergeleken met de prijzen in Nederland. Alleen vind ik het wel belangrijk dat je je realiseert dat goedkope autohuurprijzen bij het afhalen van de auto niet altijd het goedkoopste blijken te zijn.

Ter plaatse kan je nog het een en ander worden aangesmeerd om extra af te sluiten qua bijvoorbeeld verzekeringen. Dan kan je beter direct All-In een auto huren via Sunny Cars zodat je zonder zorgen kan gaan genieten van je rondreis door Zweden.

*Ik raad aan om All-In een auto te huren via Sunny Cars, lees hier meer over mijn Sunny Cars ervaringen

Goedkope autohuur Zweden

Tanken in Zweden

Het beste is altijd om je auto met een volle tank te huren en met een volle tank weer in te leveren na je reis. Zo kan je namelijk zelf bepalen waar je gaat tanken en onderweg nog kiezen voor de goedkoopste optie. Tijdens mijn rondreis door Zuid Zweden kon ik overal betalen met een creditcard.

Zoals wel vaker in het buitenland, kan je niet zoals in Nederland tanken en dan pas betalen. Je moet eerst het tankstation naar binnen om een pre-paid betaling te doen. Vervolgens kan je je tank volgooien voor het genoemde tarief. Heb je teveel betaald omdat er minder benzine of Diesel in ging dan je dacht? Dan kan je weer naar binnen om je teveel betaalde geld retour te ontvangen.

Tanken in Zweden

Parkeren in Zweden

Tijdens mijn roadtrip door Zweden heb ik mij erover verbaasd dat je op zoveel plekken gratis kan parkeren. Het zal vast iets te maken hebben met de ruimte die er is in Zweden. Bezoek je één van de mooiste nationale parken in Zuid Zweden? Bij allemaal kan je gratis parkeren. En wil je naar de sauna in Zweden? Bij de Palsjobaden in Helsingborg kan je ook gratis parkeren.

Er zijn ook plaatsen, zoals hieronder in Bästad, waar je de tijd moet zetten op het moment dat je parkeert. In Nederland kennen wij dat als het neerleggen van de ‘Blauwe Schijf’. In je huurauto ligt ook zo’n kaart of anders zit het op je autoraam geplakt. Vergeet dus niet de tijd te zetten en op tijd terug te zijn bij je auto.

In steden als Malmö en Helsingborg moet je wel betaald parkeren. Maar die parkeer tarieven vallen reuze mee, of ik ben verpest omdat ik in Den Haag woon. Gemiddeld betaal je in de stad voor 2 uur parkeren zo’n 3 SEK, oftewel omgerekend €3,-. Bij de meeste parkeerautomaten kan je met een creditcard betalen of je download voor tijdens je roadtrip de Zweedse parkeerapp.

Er zijn ook parkeergarages in Zweden waarbij je pre-paid moet betalen voor je parkeerplek. Je stopt je creditcard in de parkeerautomaat en de bon met inrij tijd leg je in de auto. Als je weg wil rijden ga je weer naar de parkeerautomaat en scan je nog een keer je creditcard voor de afschrijving van de parkeerkosten.

*Bekijk hier al mijn reis tips voor Zweden;

Parkeren in Zweden

Parkeren in Zweden

Reistips voor rondreis door Zuid Zweden 

Check de onderstaande reistips voor een rondreis door Zuid Zweden en bekijk de handige Google Maps kaart waarop allerlei leuke reistips zijn weergegeven inclusief informatie.

 1. Ga naar de mooiste stranden in Zuid Zweden;
 2. Overnacht in leuke B&B met zwembad en sauna;
 3. Bezoek één of meer van de mooiste nationale parken in Zuid Zweden;
 4. Wil jij paardrijden in Zweden, naar Falsterbo of stoeterijen bezoeken?
 5. Alle tips voor sauna’s in Zweden en bekijk deze openlucht sauna in Helsingborg en deze openbare sauna in Zuid Zweden boven zee.

Reistips voor rondreis door Zuid Zweden 

Wat vind jij van deze auto huren in Zweden tips?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email