Het leek onmogelijk, een auto huren zonder creditcard in het buitenland . Geen zorgen! Ook voor reizigers zonder een creditcard zijn er mogelijkheden om een auto te huren voor een roadtrip in het buitenland.

Een auto huren zonder creditcard 

De enige reden dat ik zelf een creditcard heb is zodat ik een auto kan huren in het buitenland. Tijdens mijn werk voor een autoverhuurmaatschappij kreeg ik vaak vragen hoe je nou een auto kon huren zonder creditcard. Vroeger kon dat niet, maar nu gelukkig wel!

Heb jij om wat voor reden dan ook geen eigen creditcard op je naam staan? Ook jij kan gewoon een auto huren in het buitenland. Er zijn namelijk drie mogelijkheden voor reizigers qua autohuur buitenland zonder credicard.

 1. Huur een auto zonder creditcard via Sunny Cars;
 2. Bekijk de mogelijkheden bij Sixt, auto huren zonder creditcard.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Huurauto zonder creditcard

Autohuur zonder creditcard bij Sunny Cars

Sunny Cars is de enige Nederlandse autoverhuur maatschappij waar je een auto kan huren zonder creditcard. Het zogenoemde; “Geen waarborg pakket” biedt jou de mogelijkheid om een auto te huren zonder in het bezit te zijn van een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Sunny Cars neemt het risico voor de borg volledig over en staat daarvoor garant bij de verhuurder. Alleen als er sprake blijkt van schade door grove nalatigheid zal Sunny Cars verhaal halen bij je.

De reservering voor het huren van een auto werkt op dezelfde manier. Je vinkt in het boekingsscherm alleen aan dat je kiest voor het ‘geen waarborg pakket’. Eenmaal ter plaatse op je reisbestemming lever je de voucher in de bij de autoverhuurder en kan je zonder een creditcard te overleggen starten met je roadtrip.

*Bekijk de opties voor autohuur zonder creditcard

Sunny Cars Banner

Sunny Cars auto huren zonder creditcard

Het ‘Geen waarborgservicepakket‘ is op steeds meer Sunny Cars bestemmingen beschikbaar. Op dit moment kan je voor de onderstaande reisbestemmingen een auto huren zonder creditcard. Dat betekent dus ook dat een auto huren zonder borg betaling mogelijk is. Daarvoor staat Sunny Cars garant. Wees je ervan bewust dat je niet elk type auto kan huren als je geen creditcard hebt.

Landen                                                                  Bestemmingen

Auto huren op de Balearen                            Mallorca, Menorca en Ibiza
Auto huren op de Canarische Eilanden  Gran Canaria, Fuerteventura, Tenerife en Lanzarote
Auto huren in Griekenland                            Griekenland vasteland + eilanden Kreta, Kos, Rhodos & Corfu
Auto huren in Kroatië                                        Alle verhuurlocaties
Auto huren in Portugal                                      Madeira, Faro, Lissabon en Porto luchthaven
Auto huren in Spanje                                          Gibraltar, La linea de la Conception, Malaga luchthaven
Auto huren in Curaçao                                            Curaçao-Hato luchthaven en Willemstad

Zo boek je een huurauto zonder creditcard via Sunny Cars

 1. Reserveer minimaal 5 dagen voordat je de huurauto nodig hebt;
 2. Kies in stap 2 van het boekingsproces voor de optie ‘Geen Waarborg’. Nu worden alle huurauto´s getoond waarbij het mogelijk is deze zonder waarborg op te halen. Maak hieruit je keuze.
 3. Registreer vooraf via de registratielink. De link ontvang je na het maken van je reservering. Alleen met een volledig ingevuld registratieformulier kan de reservering worden bevestigd en kan je een auto huren zonder creditcard.

Auto huren zonder creditcard

Auto huren zonder borg

Let op, borg is geen eigen risico, eigen risico is onderdeel van borg. Het betalen van een borg wordt nog wel eens verward met het eigen risico. Het bedrag aan eigen risico, dat bij de borg zit inbegrepen, wordt bepaald door de klasse van de auto die je huurt op vakantie. Een borg wordt ingehouden op je creditcard.

Als je de auto zonder schade weer inlevert krijg je de borg terug. Het eigen risico dat daar onderdeel van is krijg je dus ook terug. Is er wel schade? Dan kan de borg ingehouden worden. Als je het eigen risico hebt afgekocht dan kan je uiteindelijk via de verzekering ook het deel eigen risico van de borg terugkrijg

Lokaal een auto huren zonder creditcard 

Het vergt flink wat uitzoekwerk maar een auto huren zonder creditcard in het buitenland is zeker mogelijk. Ben je al ter plaatse dan kan je pagina een van Google wel overslaan qua zoeken want daar staan alle grote autoverhuurbedrijven die, op Sunny Cars na, een creditcard vragen voor het huren van een auto.

De kleine lokale autoverhuurders willen ook nog wel eens werken met een contante borg bij het verhuren van een auto. Via Google Maps kan je gemakkelijk zoeken naar een lokale autoverhuurder of vraag het aan de locals wat zij adviseren. Let er wel op dat je de huurovereenkomst goed doorleest en dat je een bon krijgt voor het betaalde borg bedrag.

Auto huren zonder creditcard in Reykjavik, IJsland

Het IJslandse autoverhuurbedrijf SADcars koopt tweedehands auto’s op en knapt ze op om ze goedkoper als huurauto te kunnen aanbieden. Tijdens mijn reis naar IJsland heb ik hier ook gebruik van gemaakt. Lees ook mijn artikel; ‘Tips voor autohuur en autorijden in IJsland‘. Als je zonder creditcard hier een auto wilt huren dat betaal je rond de €1000,- euro aan borg. Hierbij is het wel verplicht om het ‘Insurance pakket’ af te sluiten.

SadCars, vragen over betalingen en verzekeringen: ‘You may be able to pay with a debit card on our website, if your card has an online payment option. We also require a credit card number when you pick up the car to guarantee the rental agreement. If you only have a debit card, we accept debit cards that have the 16 digit number on the front if you also buy our Platinum Insurance package for the duration of your rental period‘.

Zie ook punt 3: het verschil tussen een debit card (prepaid) en credit card

Een huurauto op vakantie

Koop een prepaid creditcard

Als je om wat voor reden dan ook geen creditcard op je naam kan zetten is het wellicht een idee om een prepaid creditcard aan te schaffen. Een ander woord voor een prepaid creditcard is een debit card. Lees mijn artikel “betaalgemak op reis” voor meer informatie hierover. Het voordeel daarvan is dat er geen BKR toetsing is, je zelf bepaald welk creditcard tegoed je erop stort en je verzekerd bent bij aankopen. Zo kan je zelf precies in de hand houden wat je uitgeeft en stort je gewoon dat bedrag wat je denkt nodig te hebben op reis. Let op dat je in ieder geval het bedrag stort dat je als borg nodig hebt voor het huren van een auto op vakantie. Met het zogenoemde CashPassport of de prepaid ICS Card kan dat.

Let op: niet alle auto verhuurders accepteren prepaid creditcards. Het is dus van groot belang dat je voordat je de auto reserveert bij een lokale verhuurder vraagt of je kan betalen met een prepaid creditcard.

Verschil tussen (prepaid) debit card en credit card

Bij een debit card stort je zelf een bepaald saldo op de kaart, vóórdat je hem gebruikt. Het is een andere benaming voor een prepaid credit card. Je krijgt dus geen krediet, want je stort zelf je eigen geld op de kaart. Het voordeel is dat je sowieso niet in de schulden komt, je iets hoeft af te lossen en je geen rente betaald. Daarbij kan je ook nooit meer uitgeven dan het saldo dat je zelf erop hebt gestort.

Bij een credit card ligt het eraan waar je die hebt aangeschaft. Is de creditcard direct aan je bank gekoppeld? Of heb jij een creditcard van bijvoorbeeld American Express? In elk geval leen je met een credit card altijd geld en ligt het aan de voorwaarden van jouw creditcard of je dit direct aan het einde van de maand terugbetaald of dat je dit in termijnen doet.

Niet doen! Auto huren met creditcard van iemand anders

Doe het niet! Je kan een reservering bevestigen online met een creditcard van iemand anders maar daar heb je ter plaatse niets aan. Als je eenmaal aankomt om je huurauto op te halen zal je altijd een persoonlijke creditcard moeten overleggen.

Autohuur buitenland, waar moet je op letten?

Bij het huren van een auto in het buitenland is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Het gemakkelijkste is om een auto te huren via een Nederlandse autoverhuur maatschappij. Maar dan nog zijn er veel belangrijke punten waar je op moet letten. Ook als je eenmaal aankomt op de reisbestemming en je huurauto gaat ophalen.

Daarom heb ik een zeer uitgebreid artikel geschreven over alles dat je moet weten als je een auto gaat huren in het buitenland. Het artikel is opgedeeld aan de hand van vaak gestelde vragen en antwoorden. Daarnaast heb ik allemaal persoonlijke tips vermeld aan de hand van eigen ervaringen en mijn werkervaring bij een autoverhuurmaatschappij.

 • Wat betekent; CDW, WAM, LI, TP of THW?
 • Waar moet je op letten bij het huurcontract?
 • Wat voor type auto is handig om te huren in het buitenland?
 • Een auto voor vertrek of ter plaatse een auto huren in het buitenland?
 • Is er minimale leeftijdsgrens en bestaat er een maximale leeftijdsgrens?
 • Waar moet je opletten bij het ophalen en terug brengen van een huurauto?
 • Hoe lang moet je in het bezit zijn van een rijbewijs en heb je een internationaal rijbewijs nodig?

Controleer je huurauto

Tips auto huren buitenland 

Nu je weet dat je ook zonder een creditcard een auto kan huren tip ik graag nog een aantal artikelen die je wellicht ook wilt lezen. 

Rondreizen per auto, maak een roadtrip

Rondreizen met de auto geeft zoveel vrijheid. Waar ik ook naar toe reis ik huur eigenlijk altijd een auto. Gelukkig heb ik geen angst voor autorijden in een andere omgeving. Ik rij door de bergen, rij links in Engeland, rij door drukke steden in Canada en Brazilië en heb al vele roadtrips mogen maken. Ik deel graag mijn reistips voor roadtrips waar ik eerder over heb geschreven.

Beste zonbestemmingen in juni 

Heb jij wel eens een auto gehuurd zonder creditcard?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email