Heb je geen eigen auto maar je wilt wel een autorondreis of roadtrip door Europa maken? Ga dan een auto huren voor vakantie die past bij je reiswensen. Ik vertel je hier alles wat je moet weten over het huren van een auto voor je vakantie met vertrek vanuit Nederland.

Auto huren voor vakantie tips

Thuis doe je alles op de fiets, je reist met het OV en je kan lopend de boodschappen doen. Dan heb je helemaal geen auto nodig. Maar een vakantie met de auto kan natuurlijk wel tot je wensen behoren. Een auto huren voor je vakantie vanuit Nederland is dan een goed idee.

Wil jij een mini huren omdat je die zo cool vind? Of wil je met een cabrio naar de Zuid Franse kust rijden? Of wil je een grote familieauto huren waar iedereen inpast of zit je liever wat hoger en wil je in een SUV op skivakantie? Wat je wensen ook zijn, een auto huren voor vakantie heb je zo geregeld. Lees wel even dit artikel voordat je een auto gaat huren zodat je weet waar je op moet letten: wat je moet weten over een auto huren.

Auto huren voor vakantie 

Auto huren voor vakantie kilometer vrij

Heb je reisplannen voor een rondreis door Europa vanuit Nederland? Heb je plannen voor een wintersport vakantie naar Oostenrijk of ga je zomer doorbrengen aan de Kroatische kust en eilandhoppen? Dan is het belangrijk dat je er op let dat je een auto gaat huren voor vakantie met ‘unlimited mileage‘, oftewel dat er vermeld staat in de autohuur voorwaarden dat het aantal kilometers ongelimiteerd is. Je moet er namelijk niet aan denken dat je bijvoorbeeld na het rijden van 500 kilometer voor elke extra kilometer €0,21 moet bijbetalen. Dan wordt het wel een hele dure vakantie.

Auto huren voor wintersport

Ga jij op skivakantie dan moet je op een aantal dingen letten als je een auto huren voor wintersport wilt. Rij je liever een wat kleinere auto en wil je een auto huren met skibox of dakkoffer? Of wil je een auto huren die ruim genoeg is voor het reisgezelschap inclusief de bagage. Of misschien ga je wel met vrienden op wintersport en wil je een auto huren voor 6 personen of meer of rij jij het liefste in een 4-wiel aangedreven auto.

*Overzicht wintersport huurauto’s via Sixt. Kies bij extra’s voor optie ‘winterbanden‘.  

Auto huren voor wintersport

18 Jaar en auto huren? Autohuur voor studenten

Héhé, er zijn een aantal autohuur aanbieders die het begrijpen. Ben je eindelijk 18 en helemaal trots dat je je rijbewijs hebt gehaald. Kan je geen auto huren in het buitenland omdat je niet de juiste leeftijd hebt. Op veel bestemmingen geldt helaas de eis van minimaal 21, 23 of zelfs 25 jaar oud zijn om een auto te kunnen huren. Daarbij moet je rekening houden als je onder die leeftijd valt dat je een extra risicotoeslag betaald. Hier lees je alles wat je moet weten over autohuur buitenland.

Bij sommige auto verhuurders, zoals Sunny Cars, is het mogelijk om een zogenoemd; “Under Age” pakket af te sluiten tegen extra betaling. Op die manier kan je ook als je jonger bent toch gebruik maken van een huurauto buitenland. Ben jij 25 en heb je nog maar 1 jaar je rijbewijs? Ook dan moet je goed opletten bij het huren van een auto. In sommige landen moet je minimaal twee jaar in het bezit zijn van een rijbewijs om een auto te kunnen huren.

Wil je vanuit Nederland een auto huren voor vakantie naar het buitenland? Dan zijn er een aantal mogelijkheden. Check wel goed de voorwaarden want meestal moet je minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Daarnaast geldt voor jonge bestuurders onder 21 jaar een verhoogd eigen risico. Bij Sixt moet je zelfs minimaal 2 jaar je rijbewijs hebben en 21 zijn. Denk eraan dat je een creditcard nodig hebt.

Auto huren voor wintersport

Auto huren voor een maand

Wil jij een maand een rondreis door Europa maken? Of in één keer naar Spanje doorreizen en daar een maand rondtouren? Wat je wensen ook zijn, een auto huren voor een maand of langer is zeker een optie. Meestal is het zo dat hoe langer je een auto huurt hoe goedkoper het uiteindelijk wordt per week.

Auto huren voor een maand

Auto huren voor vakantie naar Marokko

Lijkt het je gaaf om eens een roadtrip vanuit Nederland naar Marokko te maken? Hou er rekening mee dat het een lange reis is en dat een comfortabele auto dan wel zo fijn is om in te rijden. Daarbij rij je wel door de Europese Unie tot aan het zuiden van Spanje maar in ‘autohuur termen’ passeer je landsgrenzen. Aan het passeren van grenzen met een huurauto zijn voorwaarden verbonden dus het is belangrijk dat je die van te voren checkt. Bezoek de website; NaarMaroc voor meer informatie en bekijk de huurvoorwaarden goed:

  • 1000 km vrij per week
  • Dubbele legitimatie is verplicht
  • Huurbedrag en borgsom dienen vooraf voldaan te worden
  • Borgsom komt overeen met minimale eigen risico
  • Minimale leeftijd bestuurder 23 jaar of 3 jaar in het bezit van een rijbewijs
  • Rijden in het buitenland alleen met toestemming van Centraal Autoverhuur B.V.

Luxe auto huren voor vakantie

Heb je altijd al eens een Porsche willen rijden? Of vind jij die BMW i8 zo gaaf? Ben jij iemand die graag de blits wil maken ergens? Of lijkt het je gewoon heerlijk om de wind door je haren te voelen waaien in een cabrio? En heb je rondreis door Europa in de planning staan en wil je gewoon een maand lekker luxe en comfortabel rondrijden dan kan dat allemaal. Wat mij betreft kan ik het je zeker aanraden om eens een luxe auto huren te voor je reis

Bij de meeste autoverhuurders kies je een categorie waarin je een auto gaat huren. Je ziet wel welke auto’s in die categorie passen als voorbeeld maar je weet pas bij aankomst welke auto er daadwerkelijk voor je klaar staat. Gelukkig zijn er ook autoverhuurders die bepaalde type’s en automerken verhuren zodat je zeker weet in welke auto jij van je vakantie kan gaan genieten. Je leest er alles over in het artikel een luxe auto huren voor vakantie en het artikel over een  BMW i8 huren.

Goedkope auto huren voor vakantie

Een goedkope auto huren is fijn maar het is wel van belang dat je checkt waarom je voor een goede prijs een auto kan huren. Je kan natuurlijk gewoon een goede deal te pakken hebben maar het kan ook zijn dat je iets over het hoofd hebt gezien waardoor het lijkt alsof je een goedkope auto voor vakantie hebt gevonden maar je uiteindelijk alsnog duurder uit bent.

  1. Tips voor goedkoop een auto huren voor vakantie

Ga goed voorbereid op reis met deze auto huren voor vakantie tips!

Print Friendly, PDF & Email