Wil jij een auto huren voor buiten Europa? Ga je een rondreis maken of heb je een toffe Fly & Drive uitgestippeld? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.
Inhoudsopgave
Auto huren voor buiten Europa
Ga je op vakantie buiten Europa en wil je een auto huren? Dan zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Ik heb een zeer uitgebreid artikel geschreven vol praktische informatie over het huren van een auto in het buitenland. De meeste tips die hierin staan voor het huren van een auto op vakantie gelden zowel in Europa als voor buiten Europa. Lees dus zeker even het bovengenoemde artikel voor alle autohuur tips en tricks.
Wil je een auto huren voor buiten Europa dan zijn er in het algemeen een aantal dingen waar je aan moet denken. Daarnaast moet je altijd per land kijken wat de regels en huurvoorwaarden zijn. Zo is de minimale en maximale leeftijd voor het huren van een auto afhankelijk van de reisbestemming en de lokale autoverhuurder. Of je all inclusive een auto kan huren, of je een auto kan huren als je jonger bent dan 25 jaar en of je zonder creditcard een auto kan huren is ook allemaal afhankelijk van de lokale autoverhuur partner. Ik zet een aantal autohuur tips op een rij:
- Check goed wat het eigen risico is;
- Check de verloopdatum van je rijbewijs;
- Let op bij het afsluiten van (soms overbodige) verzekeringen;
- Op een aantal bestemmingen is een internationaal rijbewijs verplicht;
- Let op de leeftijdgrens, ben je jonger dan 25 jaar dan gelden er speciale regels;
- Zorg dat er voldoende saldo op je creditcard staat voor het huren van een auto;
- Vraag altijd om een Engels huurcontract zodat je kan lezen waarvoor je moet tekenen;
- Met een Nederlands B rijbewijs mag je geen voertuig besturen zwaarder dan 3500 kilo.
Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.
Voorbeeld qua opletten auto huren in Amerika
Het klinkt veel, als je leest dat je verzekerd bent voor 1 miljoen dollar tegen de kosten van (letsel)schade in Amerika. Dat is veel te weinig, want bij een ongeval met ernstig letselschade lopen de kosten flink op. Ter vergelijking: in Nederland ligt het verzekerde bedrag rond de 2.500.000 euro voor materiële schade en 6.000.000 euro voor letselschade. Controleer altijd voor welk bedrag je verzekerd bent en ga niet met de verhuurder in zee als dat maar een miljoen euro blijkt te zijn. Ter info, huur je een auto bij Sunny Cars dan bestaat de WA standaard uit €7,5 miljoen.
Lokale autoverhuurders proberen je vaak ter plaatsen een aantal autohuur verzekeringen aan te bieden. Bedenk dat dit voor de verhuurder vaak meer oplevert dan de autohuur zelf. Afhankelijk van de huurvoorwaarden kan het zijn dan de onderstaande verzekeringen worden aangeboden. De benamingen die in het buitenland vaak gebruikt worden zijn:
- CDW, (Collision Damage Waiver)
- TP of THW, (Theft Protection Waiver)
- LDW, (Loss Damage Waiver)
- SCDW, (Super CDW).
- PAI, (Personal Accident Insurance) is een inzittendenverzekering.
Eigen risico bij autohuur buiten Europa
Bij de meeste autohuur verzekeringen geldt een eigen risico. Kijk goed naar de hoogte van het eigen risico. Over het algemeen kan je altijd een verzekering afsluiten om het eigen risico af te kopen. De hoeveelheid eigen risico verschilt per land. Zo geldt er voor Amerika bijvoorbeeld geen eigen risico voor Europeanen. Voor Australië kan het eigen risico oplopen tot enkele duizenden dollars. Een tip; huur je een auto via Sunny Cars dan is het eigen risico op verzekeringen meestal afgekocht.
- All-In auto huren bij Sunny Cars;
- Vergelijk autohuur prijzen via Easy Terra.
Auto types die je kan huren in het buitenland
Ga je in het buitenland een auto huren dan krijg je te maken met een aantal codes van letters. Die letters duiden aan om wat voor huurauto het gaat. Bedenk altijd goed met hoeveel personen en hoeveel bagage je reist en stem daar de keuze van je huurauto op af. Zie je de onderstaande letters staan, dan kan je gelijk even checken wat voor soort auto je kan verwachten.
M of Small > Mini of small is vergelijkbaar met een Ford Ka of Volkswagen Up.
E > Economy, vergelijkbaar met Opel Corsa of Volkswagen Polo.
C > Compact, vergelijkbaar met Volkswagen Golf.
I > Intermediate, vergelijkbaar met Opel Insignia of Ford Mondeo
F > Full size > vergelijkbaar met Volkswagen Sharan minivan of Chevrolet Captiva
P > Premium > vergelijkbaar met Audi A6 of Mercedes E
T > Convertible > Oftewel een cabriolet
V > Van, een minibusje
W > Een stationwagen
C > Staat voor coupe of hatchback, oftewel 2 of 3 deuren. In dit geval wordt de achterbak ook als ‘deur’ gerekend.
D > Auto met 4 of 5 deuren
N > Geen Airco
R > Met airco
M > Manual, oftewel handgeschakeld
A > Automatic, oftewel een automaat
Een auto huren voor buiten Europa. Heb jij nog meer tips?
beste,
Weet u misschien welke bedrijven aker autos verhuren om mee buiten Europa te gaan, bijv de oversteek maken van spanje naar Marokko. U zou me erg helpen als u mij aantal bedrijven kunt benoemen.
Met vriendelijke groet,
Rachid
Beste Rachid, bij elke verhuurder moet er een aanvraag worden gedaan voor grensoverschrijding met een huurauto. Dit moet je per aanbieder aanvragen wat de mogelijkheden zijn en extra kosten. Het aanvragen van de grensoverschrijding heeft alles met verzekeringen te maken. Voor autohuur kijk ik zelf vaak naar Sunny Cars en Easyterra.