Ben jij van plan om naar Jersey, één van de Kanaaleilanden op vakantie te gaan? Ik kan alleen maar zeggen; ‘doen’! Het is een mooie bestemming die erom vraagt om met een huurauto ontdekt te worden. In dit artikel kan je al mijn auto huren tips en ervaringen voor Jersey op de Kanaaleilanden lezen.

Auto huren tips en ervaringen voor Jersey op Kanaaleilanden

Hoewel het openbaar vervoer goed geregeld is op het eiland Jersey, geldt dat vooral voor de populaire plaatsen in het zuiden van het eiland. Wil je het noorden van Jersey ontdekken, dat wat mij betreft de mooiste uitzichtpunten biedt, dan raad ik toch een huurauto op Jersey aan. Er gaat namelijk wel openbaar vervoer naar het noorden, maar je kan niet eenvoudig van het ene uitzichtpunt naar een ander uitzichtpunt hoppen en je moet dan soms lang op een bus wachten. Ook taxi’s rijden niet veel in het noorden en het eiland kent geen Uber. Wel zijn er lokale taxi apps die je kan downloaden.

Wil je echt alles uit je vakantie op Jersey halen en zo flexibel mogelijk rondreizen? De mooiste en beste bezienswaardigheden op Jersey zien en langs alle mooiste uitzichtpunten op Jersey hoppen? Dan zit er maar één ding op en dat is een auto huren op Jersey. Dit artikel staat vol met mijn persoonlijke auto huren tips en ervaringen voor Jersey op de Kanaaleilanden.

*Bekijk hier alle tours en excursies op Jersey;
🚗Handig! Al mijn tips voor veilig links rijden;
✈ Zin om te gaan? Check hier de vluchten naar Jersey via Skyscanner;
🚗Vergelijk de autohuurprijzen via EasyTerra voor Jersey, bekijk prijzen vanaf Jersey Airport (JER).

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Auto huren tips en ervaringen voor Jersey op Kanaaleilanden

Denk eraan, op Jersey op de Kanaaleilanden rij je links, tips veilig rijden

Jersey is een eiland, gelegen voor de kust van het Franse Normandië en ten zuiden van Engeland. Het eiland behoort niet tot het Verenigd Koninkrijk, maar is wel onderdeel van de Britse Kroon. Dat betekent dan ook dat je aan de linkerkant van de weg gaat autorijden op Jersey op de Kanaaleilanden.

Voor veel reizigers kan het een ‘angst’ zijn om niet links te durven rijden. Als je het echt niet durft, dan zou ik het ook zeker niet doen, want je moet jezelf wel veilig voelen in een huurauto en ook de mede weggebruikers niet in de weg zitten. Maar als het aan mij ligt, probeer het gewoon. Desnoods huur je een auto voor een halve dag of dag en als het bevalt dan verleng je de huurperiode. Reis dan wel buiten het hoogseizoen, want in het hoogseizoen is er niet zoveel keuze en aanbod aan huurauto’s.

Ga je voor de eerste links rijden op vakantie? Kijk dan bij het huurauto aanbod naar huurauto’s met een automaat. Dat maakt het links rijden al een stuk eenvoudiger. Ik reed tijdens mijn rondreis op Jersey in een Toyota Aygo met handschakeling. Ik heb eerder links gereden op vakantiebestemmingen, maar het schakelen naar andere versnellingen blijft even wennen. Ook ik, greep wel eens met mijn rechterhand in het luchtledige uit een soort automatisme. Ook hiervoor geldt, alles went.

🚗Handig! Lees al mijn tips voor veilig links rijden;
🚗Vergelijk de autohuurprijzen via EasyTerra voor Jersey, bekijk prijzen vanaf Jersey Airport (JER).

Tips veilig links rijden

Veilig links rijden tips Jersey

Tips en ervaringen veilig links rijden

Jersey Airport (JER), klein vliegveld, pick up / drop off keybox

Jersey Airport met airportcode JER is een klein vliegveld. Na landing heb je binnen een half uur ongeveer je koffers en kan je zo naar buiten lopen. Wel even via de douane natuurlijk, dus zorg dat je een paspoort hebt. Dat komt wel goed, want anders had je Schiphol ook niet verlaten. Maar goed!

Direct rechts in de aankomsthal bevinden zich de autoverhuur balies van Europcar, Hertz, Avis en Budget. Het ligt er natuurlijk maar net aan op welke tijd jij je huurauto wilt ophalen, maar de kans is groot dat de autoverhuur loketten gesloten zijn. Dat betekent dat je met een unieke pincode zelf je huurauto sleutels uit de ‘pick-up key box’ kan halen, die zich naast het loket bevind. Ook voor het retourneren van je huurauto, is er een drop off keybox. Handig, die box staat gewoon op het huurauto parkeerterrein, op zo’n 10 minuten loopafstand van de aankomsthal.

Gezien je dan geen autoverhuurder zal zien en spreken voor het controleren van je huurauto betekent dat, dat je zelf goed je huurauto moet controleren. In het artikel hieronder vind je een compleet overzicht met al mijn tips, inclusief foto’s van waar je op moet letten. Even een paar belangrijke punten op een rij:

 1. Controleer je huurauto op schade en maak een foto van de schade;
 2. Controleer de kilometertelling en huidige stand van benzine, maak weer een foto;
 3. Als je de huurauto weer inlevert, doe je precies hetzelfde als bovenstaande en maak je ook nog een foto van waar je de auto hebt geparkeerd en een foto dat je zelf de autosleutels in de drop off key box doet. Zo heb jij overal bewijs van! Bij je foto’s staat automatisch de datum van de foto opname. Zo ben jij goed voorbereid op mogelijke oplichting en valkuilen bij autohuur in het buitenland.

🚗Bekijk hier al mijn tips voor ophalen en terugbrengen van een huurauto.
🚗Vergelijk de autohuurprijzen via EasyTerra voor Jersey, bekijk prijzen vanaf Jersey Airport (JER).

Auto huren Jersey Airport (JER), pick up / drop off keybox

Een auto huren op Jersey in hoogseizoen? Wees er snel bij!

Ben jij van plan om tussen juni en september naar Jersey op de Kanaaleilanden te reizen? Dan reis je in het hoogseizoen en is het belangrijk dat je op tijd je huurauto reserveert. Het is een van mijn belangrijkste auto tips en ervaringen voor Jersey op de Kanaaleilanden.

Jersey is een eiland en dat betekent dat er niet een oneindig aanbod is aan huurauto’s. Ik wilde zelf, toen ik eenmaal op Jersey was, een auto huren voor twee dagen en de moed zakte mij even in de schoenen. Na online meer dan vijf autoverhuur aanbieders te hebben gecheckt had ik eindelijk geluk. Autoverhuurder Avis had nog een leuke huurauto vrij voor een roadtrip op Jersey.

Hoe later je een huurauto reserveert, hoe minder huurauto keuze je hebt natuurlijk. Het werd dus een handgeschakelde Toyota Aygo met vijf deuren. Prima voor mij, maar als je voor de eerste keer links gaat rijden is een huurauto met automaat net wat fijner. En als je met vier personen inclusief bagage reist is een Toyota Aygo ook niet ideaal.

🚗Vergelijk de autohuurprijzen via EasyTerra voor Jersey, bekijk prijzen vanaf Jersey Airport (JER).

Een auto huren op Jersey

Is een auto huren op Jersey duur?

Wat is duur? Iedere reiziger heeft een andere portemonnee! Over het algemeen is het zo dat hoe langer je een auto huurt, hoe goedkoper de prijs per das is van je huurauto. Zelf heb ik voor 24 uur een auto gehuurd, een Toyota Aygo inclusief alle benodigde verzekeringen. Dat koste mij in juli, £89,- Pond voor 24 uur. Omgerekend met de wisselkoers van dat moment is dat €107,- Euro.

Ik maak altijd gebruik van twee autoverhuurders voor het vergelijken van autohuurprijzen. Gezien Sunny Cars geen autoverhuurpartners heeft op de Kanaaleilanden, vergeleek ik de prijzen via EasyTerra. Hier kan je meer lezen over mijn EasyTerra ervaringen.

🚗Vergelijk de autohuurprijzen via EasyTerra voor Jersey, bekijk prijzen vanaf Jersey Airport (JER).

All-Inclusive auto huren bij Avis

Huur minimaal een categorie B of C auto of ‘hoger’ op Jersey

Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen, huur een auto die past bij je reis en vooral ook bij je reisgezelschap. Het Kanaaleiland Jersey is heuvelachtig, echte bergen heb je niet. Maar je hebt wel een beetje een huurauto met power nodig. Zeker als je met vier personen in een 5 deurs-huurauto gaat rondrijden over het eiland.

Zoals ik al heb aangegeven in dit artikel, kan het zijn dat in het hoogseizoen, de huurauto van je keuze niet meer beschikbaar is. Wij besloten last minute een auto te huren op Jersey en toen was er alleen nog een Toyota Aygo vrij met 5 deuren. Vier personen inclusief drie keer handbagage en één koffer paste dan ook echt maar net. De kofferbak van een Toyota Aygo is klein en de achterbakklep gaat schuin dicht. Dat betekent, twee koffers dwars op de achterbank. Dat zit niet ideaal voor de autopassagiers achterin.

Daarbij is de huurauto dan redelijk zwaar beladen en dat betekende dat wij in versnelling 1 de heuvels op moesten. Niet ideaal dus! Dus wees op tijd met het huren van je huurauto op Jersey op de Kanaaleilanden.

🚗Hier kan je alles lezen over huurauto categorieen en wat voor autotype of autoklasse huren.
🚗Vergelijk de autohuurprijzen via EasyTerra voor Jersey, bekijk prijzen vanaf Jersey Airport (JER).

Autohuur Jersey Tips

Belangrijk voorwaarden auto huren op Jersey, Kanaaleilanden

Zoals in elk land gelden er ook in Jersey bepaalde regels voor autorijden op de Kanaaleilanden. Daarbij moet je zelf als bestuurder ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Reis je met de boot vanuit Frankrijk naar Jersey en wil je dan een auto huren op Jersey? Denk eraan dat je een paspoort bij je hebt. Sanne ging met de auto op de boot van Frankrijk naar Jersey, via de link kan je haar tips en ervaringen lezen.

 1. Een Nederlands rijbewijs is voldoende;
 2. Je moet minimaal 21 jaar oud zijn om een auto te huren op Jersey;
  *Er kan een extra toeslag gelden en bepaalde huurauto categorieën (zoals SUV) kan pas vanaf 23 of 25 jaar.
 3. De hoofdbestuurder moet in het bezit zijn van een creditcard met voldoende saldo voor de deposit.

🚗Vergelijk de autohuurprijzen via EasyTerra voor Jersey, bekijk prijzen vanaf Jersey Airport (JER).

Belangrijk voorwaarden auto huren op Jersey, Kanaaleilanden

Autorijden op Jersey, maximale snelheid en soms smalle weggetjes

Het voordeel van een huurauto op Jersey is dat het dashboard van de auto zowel met Miles Per Hour als met aantal kilometers wordt weergegeven. Dat maakt het overzichtelijk om je aan de snelheid te houden tijdens het autorijden op Jersey. Reis je met een Nederlandse auto, vanuit Frankrijk met de boot naar Jersey, dan zal je iets beter moeten opletten.

 1. Maximsnelheden buiten de bebouwde kom: 64 kilometer per uur > 40 mph (Miles Per Hourr)
 2. De landelijke wegen op Jersey, de ‘Green lanes’ noemen ze dat, daar geldt een maximumsnelheid van 24 kilometer per uur > ofwel 15 mph;
 3. Maximumsnelheden binnen de bebouwde kom: 24 kilometer per uur (15 mph) – 32 kilometer per uur (20 mph) of 48 kilometer per uur (30 mph).

Belangrijk om te weten is dat op de zogenoemde ‘Green lanes’, voetgangers, fietsers en ruiters altijd voorrang hebben. De weggetjes op Jersey zijn soms smal en bij tegemoetkomend verkeer zal je moeten uitwijken in de berm. Op veel wegen zijn er inhammen, waar je de auto in kan draaien bij tegemoetkomend verkeer. Steek altijd even je hand op naar de tegenligger om hem of haar te bedanken!

Nader je een kruispunt dan zal het regelmatig voorkomen dat je met de neus van je huurauto over de weg zal staan om naar links en rechts kijken voor het verkeer. Benader een kruispunt dus altijd stapvoets en neem de tijd om goed te kijken. Ook dit is weer een van de belangrijke auto huren tips en ervaringen op Jersey op de Kanaaleilanden.

En als laatste, let op bij bochten op de landelijke wegen. Je wilt niet met je huurauto langs de stenen en muurtjes schrapen. Toeter ook even voor de bocht zodat eventuele tegenliggers gewaarschuwd zijn voordat je de bocht doordraait en verder rijdt.

🚗Handig! Lees al mijn tips voor veilig links rijden;
🚗Bekijk hier alle reisvoorbereiding tips met verkeersregels van de ANWB;
🚗Vergelijk de autohuurprijzen via EasyTerra voor Jersey, bekijk prijzen vanaf Jersey Airport (JER).

Autorijden Jersey, maximale snelheid

Autorijden op Jersey tips

Tips voor parkeren op Jersey

Op de meeste plekken op Jersey kan je gratis je huurauto parkeren. Belangrijk is wel dat je je auto nooit op een van de hellingen bij het strand parkeert. Jersey heeft een van de grootste getijdenverschillen ter wereld, de derde om precies te zijn. Je zal niet de eerste zijn, die zijn huurauto ziet verdwijnen in de zee. Dus een handige tip van mij, bekijk hier de Jersey getijden tabel

In een aantal parkeerzones geldt er een gele kaart gebruik, zoals je in Nederland de blauwe schijf hebt. Deze gele kaart ligt meestal in het dashboard van je huurauto. Er zijn een aantal betaald parkeren zones op Jersey, deze worden aangegeven met een bord met een grote witte P in een blauw vierkant en daaromheen een grote rode C. Je kan een app downloaden om te betalen, zoals via ‘paybyphone.co.uk. Met deze app kan je overal parkeren op Jersey waar je moet betalen, het kan alleen niet bij ‘Sand Street Car Park’. Parkeren tegen betaling geldt meestal van 09.00 tot 17.00 en parkeren mag alleen in rode en gele zones. In een gele zone mag je maximaal 20 minuten parkeren en in een rode zone maximaal 60 minuten.

Ga je een dagje naar Saint Helier dan is er een grote parkeergarage waar je tegen betaling gebruik van kan maken. Het is ook mogelijk om betaalde parkeerkaarten te kopen. Je kan die kaarten onder andere kopen bij postkantoren, krantenkiosken, autoverhuurders en bij een paar hotels op Jersey.

Tips voor parkeren op Jersey

Parkeren Jersey tips

Leuk voor autoliefhebbers! Huur een klassieke auto op Jersey

Ik ben een grote auto liefhebber en mijn droom is nog een keer een klassieke auto huren. Het is er nog niet van gekomen, want meestal maak ik een rondreis met een huurauto en dan is het reizen in een klassieke auto niet handig met alle bagage.

Wil jij een dagje een klassieke auto huren op Jersey, dan zou ik zeggen doen! Er staan een paar mooie klassiekers voor je klaar bij ‘Jersey Classic Hire’. Van een mooie MGB tot Triumph, tot een Morris Minor Traveller en een Citroën 2CV. Voor welke klassieke huurauto kies jij?

Klassieke auto huren Jersey

Combinatiereis Jersey & Guernsey, mag dat met huurauto?

Zelf ben ik alleen een paar dagen op Jersey geweest. Ik kan mij voorstellen dat er reizigers zijn die interesse hebben om een combinatiereis te maken, dus een vakantie naar beide Kanaaleilanden, Jersey en Guernsey. De vraag is dan: “mag je met een huurauto van Jersey naar Guernsey met de boot”? Het antwoord daarop verschilt per verhuurder.

Zelf heb ik een auto op Jersey gehuurd via Avis/Budget. Ik heb deze autoverhuurder dan ook deze vraag gesteld en zij zeggen: “Helaas mogen huurauto’s ‘H’ het eiland niet verlaten. Wij zijn een onafhankelijke naamloze vennootschap die licentiehouder/agent is voor Avis Budget”. 

Of het bij andere autoverhuurders wel mag, moet per verhuurder worden aangevraagd. Ik heb een vraag hierover uitgezet bij EasyTerra, gezien zij een samenwerkingspartner van Travel around with me zijn. Helaas geeft ook EasyTerra aan dat het niet mogelijk is om met een huurauto meerdere Kanaaleilanden te bezoeken en of de oversteek naar Frankrijk te maken. Wil je dus meerdere Kanaaleilanden ontdekken dan zal je de huurauto moeten achterlaten, als voetpassagier de boot moeten betreden en daarna weer een auto moeten huren op het andere eiland of vaste land van Frankrijk.

🚗Vergelijk de autohuurprijzen via EasyTerra voor Jersey, bekijk prijzen vanaf Jersey Airport (JER).
🚗Mijn andere partner, Sunny Cars, biedt geen autoverhuur op Jersey aan.

Auto huren Jersey en Guernsey

Leuke autoroutes op Jersey

Start je huurauto motor en trek erop uit! Jersey is een ideaal eiland om gewoon te gaan autorijden. Wat mij betreft moet je zeker naar de noordwestkust van Jersey rijden. Daar heb je zulke mooie uitzichtpunten op Jersey.

 1. Roadtrip Noordwestkust Jersey;
  *Start bij Bonne Nuit Bay, stop bij Sorel Point, rij naar Devil’s Hole, rij verder naar uitkijkpunt Plémont Beach en stop bij Grosnez Castle.
 2. Alle tijd? Rij het hele eiland Jersey rond langs de kust;
 3. Rij naar een van de “Cliff Path” routes, parkeer je huurauto in de buurt en ga wandelen langs de kust.

*Bekijk hier nóg meer mooiste uitzichtpunten op Jersey eiland;
🚗Vergelijk de autohuurprijzen via EasyTerra voor Jersey, bekijk prijzen vanaf Jersey Airport (JER).

Leuke autoroutes op Jersey

Heb jij iets aan deze auto huren tips en ervaringen voor Jersey op de Kanaaleilanden?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email