In de winter op reis? Denk eraan om een auto te huren met winterbanden en sneeuwkettingen misschien ook! In sommige landen is het verplicht om tijdens de winter met winterbanden te rijden en soms zijn zelf winter accessoires zoals sneeuwkettingen verplicht. Ontdek alles wat je moet weten over een auto huren in de winter.

Auto huren met winterbanden en sneeuwkettingen

Een auto huren met winterbanden voor je winterse vakantie. Veel mensen denker er niet aan, maar het is super belangrijk om even bij stil te staan. Ga je met je eigen auto op wintersport vakantie dan zal je er wellicht aan denken tijdens je reisvoorbereiding. Maar ook als je een auto huurt is het belangrijk om te weten dat winterbanden in een aantal landen verplicht zijn. En niet alle autoverhuurders houden zich daaraan.

*Handige tips voor autorijden met sneeuwkettingen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Voordeel auto huren in winter met Sunny Cars

Wat mij betreft huur je in de winter een auto via Sunny Cars! Sowieso ben ik een enorme Sunny Cars fan vanwege de All Inclusive formule. Maar tijdens de winter hoef je je ook geen zorgen te maken want op reisbestemmingen waar winterbanden verplicht zijn biedt Sunny Cars standaard winterbanden aan. Lees hier alles over mijn Sunny Cars ervaringen en de voordelen.

  1. Het WT-Pakket, (WT=Winter Tyres/Winterbanden), betekent dat alle huurauto’s standaard winterbanden hebben en dat ook de huurauto verzekering is aangepast aan de winterse omstandigheden;
  2. Sunny Cars biedt standaard winterbanden aan op de bestemmingen; Duitsland, Oostenrijk, IJsland, Finland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Polen, Kroatië, Denemarken, Slowakije en Canada. Let op; voor Frankrijk geldt dit dus niet;
  3. Kies voor de juiste winter accessoires. Sneeuwkettingen, een ijskrabber en het eventuele gebruik van een skibox zijn allemaal extra’s die je moet reserveren en ter plaatse aan de autoverhuurder betaald. De tarieven voor de winter extra’s staan vermeld tijdens het boekingsproces;
  4. Het is niet mogelijk in Frankrijk een WT-pakket af te sluiten. Wel kan je als extra optie kiezen voor winterbanden. Het is namelijk in Frankrijk niet verplicht om overal winterbanden te gebruiken. Ga je op wintersport vakantie dan is het gebruik van winterbanden sterk aan te raden. Check goed de Franse wegen waar jij gaat rijden want er zijn wegen waar winterbanden wel verplicht zijn.

Goedkoop auto huren met winterbanden

Lijkt de verhuurprijs heel goedkoop van je huurauto in de winter? Kijk dan goed of de auto die je huurt wel winterbanden heeft. Er zijn helaas autoverhuurders die je graag extra laten betalen voor een huurauto met winterbanden terwijl dat gewoon verplicht is in het land waar je naar toe reist. Het is een veelvoorkomende truc om je extra te laten betalen voor winterbanden.

*Meer informatie, zie ook mijn artikel; ‘valkuilen en oplichting bij autohuur‘.

Goedkope autohuur Innsbruck

Auto huren in Oostenrijk in de winter

Reis je in de winter naar Oostenrijk? In Oostenrijk is het verplicht om te rijden met winterbanden in de periode van 1 november tot en met 15 april. Sunny Cars biedt in deze periode standaard het WT-Pakket aan, (WT=Winter Tyres). Wil je ook gebruik maken van winter accessoires zoals sneeuwkettingen, ijskrabbers en een skibox dat zijn dat extra’s die je kan reserveren. Extra’s betaal je altijd ter plaatse aan de autoverhuurder.

Ga je met je eigen auto naar Oostenrijk? De ANWB raadt dringend aan om in de winterperiode altijd sneeuwkettingen bij je te hebben in Oostenrijk. Zie jij een rond blauw bord met daarop een witte autoband met een sneeuwketting? Dan betekent dat in Oostenrijk dat je vanaf hier verplicht bent om sneeuwkettingen te gebruiken.

*Lees hier alle tips voor een auto huren vanaf Innsbruck Airport!

Auto huren Innsbruck Airport / Vliegveld

Auto huren in Genève in de winter

Ga jij naar Zwitserland of naar Frankrijk op vakantie? Dan is de kans groot dat je op Genève vliegt. Hier is het belangrijk dat je goed controleert of jij je huurauto ophaalt aan de Franse kant of aan de Zwitserse kant. In Zwitserland zijn winterbanden namelijk verplicht en biedt bijvoorbeeld Sunny Cars standaard het WT-Pakket aan.

In Frankrijk zijn winterbanden niet verplicht en biedt Sunny Cars in dit geval ook geen WT-Pakket aan. Maar als je naar een skigebied gaat voor een wintersport vakantie dan zijn winterbanden wel verplicht.

*Lees hier alles over auto huren in Genevé aan de Zwitserse en Franse kant.

Auto huren Genève Airport Franse kant

Auto huren in Frankrijk in de winter

Ga jij naar Frankrijk op vakantie en ben je van plan op de luchthaven van Genève te vliegen? Kijk dan goed in welk land jij je huurauto ophaalt. In Frankrijk is het gebruik van winterbanden namelijk niet standaard verplicht. Ga jij op wintersportvakantie dan rij je naar skigebieden en in dat geval zijn winterbanden wel verplicht en soms sneeuwkettingen ook.

Sunny Cars biedt in Frankrijk niet het WT-Pakket aan, Winter Tyres. Wel kan je tijdens het reserveren van je huurauto kiezen voor ‘winter accessoires’.  Daar kan je dan aangeven wat je nodig hebt voor en in je huurauto.

*Lees hier nog meer tips voor auto huren in Frankrijk

Auto huren in Zwitserland in de winter

Ga jij naar Zwitserland op vakantie? Dan is de luchthaven van Genève een ideale locatie om je reis te starten. Belangrijk is wel dat je even goed kijkt waar jij je huurauto ophaalt. In Zwitserland zijn winterbanden namelijk verplicht en biedt autoverhuurder Sunny Cars standaard het WT-Pakket aan.

Dat betekent dat je huurauto is voorzien van winterbanden en ook de huurauto verzekering is aangepast aan de winterse omstandigheden. Staat je huurauto voor je klaar aan de Franse grens dan zal je winterbanden en eventuele andere winterse accessoires zelf bij moeten boeken.

Winter accessoires

Auto huren met winterbanden Italië

Heb jij reisplannen in de winter om naar Italië te reizen? Het is niet verplicht om in Italië met winterbanden te rijden. Echter zijn de Italiaanse provincies vrij in het wel of niet verplicht stellen van het rijden met winterbanden. Daarom is het belangrijk dat je goed controleert of er winterbanden nodig zijn op jouw vakantiebestemming.

  • Let op de groene of blauwe borden met de tekst ‘obbligo di pneumatici invernali o catene a bordo’, dat betekent namelijk dat winterbanden en/of sneeuwkettingen verplicht zijn;
  • In de periode van 15 november tot en met 15 april zijn in bepaalde gebieden winterbanden verplicht. Let op: Als de weersomstandigheden veranderen dan kan deze data worden aangepast.

*Lees hier nog meer tips voor auto huren in Italië

ervaringen en tips voor auto huren Italië

Denk jij eraan om een auto te huren met winterbanden?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email