Heb je reisplannen naar Malta? Regel dan je eigen fly drive met deze tips voor auto huren Malta en Gozo. Malta is een ideale bestemming voor een individuele rondreis door Malta en bezoek ook Gozo als je tijd hebt. Denk er wel aan dat je aan de linkerkant van de weg moet autorijden.

Tips voor auto huren Malta en Gozo

Een autorondreis op Malta zelf samenstellen kan aan de hand van mijn uitgebreide artikel vol tips over wat te doen op Malta en in Valletta. Check de interessante plaatsen op Malta en de bezienswaardigheden en stem daar je fly drive route op af. Zin om te gaan eilandhoppen? Je kan met je huurauto op Malta ook met de ferry een overtocht maken naar Gozo.

Ik heb een uitgebreid artikel geschreven over alles wat je moet weten over autohuur in het buitenland. Kijk daar even naar om goed voorbereid op reis te gaan. In dit artikel geef ik je alle tips voor een auto huren op Malta, in een notendop zijn dat:

 1. Parkeren in Malta
 2. Voorrangsregels Malta
 3. Auto huren vanaf Malta Airport
 4. Suggesties voor type auto’s en transmissie
 5. Overtocht met huurauto van Malta naar Gozo
 6. Vanaf welke leeftijd mag je een auto huren op Malta
 7. Op Malta rij je aan de linkerkant van de weg,  tips voor links rijden lees je hier. 

*Bekijk prijzen autohuur op Malta via Sunny Cars.
**Autohuur prijzen vergelijken doe je snel via EasyTerra.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Auto huren Malta

Links rijden op Malta en Gozo

Malta was tot 1964 een Britse kolonie. Dat is de reden dat men aan de linkerkant van de weg rijdt. Links rijden is wel even wennen en daarom geef ik je een paar tips voor veilig links rijden. Je kan natuurlijk voordat je op reis gaat oefenen op een lege parkeerplaats maar mijn ervaring is gewoon doen. Denk links! Het scheelt dat als je een auto gaat huren op Malta alles links zit. Om het gemakkelijker te maken raad ik aan om een auto te huren op Malta die een automatische transmissie heeft. Oftewel, een automaat in plaats van handgeschakeld. Dat is toch een stuk makkelijker.

De eerste keer zal je misschien naar de andere kant van de auto lopen en als je bij een oversteek plaats staat zal je ook de neiging hebben om eerst de verkeerde kant op te kijken. Neem dus het zekere voor het onzekere en kijk gewoon naar allebei de kanten. Op een tweebaansweg rij je op de meest linkse baan en ga je dus rechts inhalen.

Voorrangsregels Malta en Gozo

Het klinkt misschien gek maar zorg ervoor dat je weet in welke situatie wie voorrang heeft. In Malta rij je links en heeft rechts altijd voorrang. Dit is niet in elk land waar men links rijdt zo dus het is belangrijk dat je de voorrangsregels op Malta kent. Op een rotonde rij je altijd met de klok mee, linksom dus.

Auto huren vanaf Malta Airport

Als je een individuele rondreis op Malta gaat maken is het wel zo fijn als je direct vanaf het vliegveld van Malta de huurauto kan ophalen. Op het vliegveld zijn alle bekende autoverhuurbedrijven en vertegenwoordigers gevestigd.

 1. Bekijk de prijzen voor autohuur via Sunny Cars.
 2. Vergelijk de autohuur prijzen via EasyTerra op Malta.

Tegenover de Welcomers Hall van het vliegveld staan de huurauto’s voor je klaar. Ik raad je aan om van te voren een auto te reserveren voor een vakantie op Malta zodat je er zeker van bent dat er een huurauto op Malta beschikbaar is. Het adres van Malta Airport om je auto na de vakantie terug te brengen : Luqa LQA 4000, Malta.

Huurauto Malta

Leeftijd voor autohuur op Malta

Als je een auto gaat huren voor een rondreis Malta moet je er rekening mee houden dat je minimaal 21 jaar moet zijn. Daarbij moet je ook minimaal 2 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Ben je jonger dan 25 jaar dan is de kans groot dat je een extra toeslag moet betalen. Ben je ouder dan 70 jaar dan heb je helaas pech, het is de maximale leeftijd.

*Bekijk hier Jonge Bestuurder pakket van Sunny Cars
**Via EasyTerra kan je direct leeftijd invoeren en huurmogelijkheden zien. 

Jonge bestuurder auto huren EasyTerra 

Suggesties voor type auto’s en transmissie

Het beste type auto dat je kan huren op vakantie is mede afhankelijk van het aantal personen waar je mee reist. Daarbij moet je ook kijken naar je reisplanning. Malta is een klein eiland maar onderschat de afstanden niet. Op sommige plekken kan je terecht komen in hele smalle straatjes en het eiland is heuvelachtig. Op basis hiervan adviseer ik om één van de onderstaande auto type’s te huren.

Kies daarbij dan ook voor een ‘automatic’ huurauto in plaats van ‘manual’, (handgeschakeld). Een automaat is net wat makkelijker als je links moet rijden.

 • E > Economy, vergelijkbaar met Opel Corsa of Volkswagen Polo.
 • C > Compact, vergelijkbaar met Volkswagen Golf.
 • I > Intermediate, vergelijkbaar met Opel Insignia of Ford Mondeo

Auto huren op Malta

Parkeren in Malta

Ga je ook een paar dagen naar Valletta? Zorg dan dat je daarna of daarvoor pas je huurauto op haalt. Iedereen die Valletta in rijdt moet een tarief betalen. Zonde geld dus. Het aantal parkeerplaatsen is zeer beperkt in Valletta. Aan de rand van het centrum is voldoende parkeergelegenheid. Moet je toch verder weg parkeren dan zijn is vervoer met bussen mogelijk.

Hou er rekening mee dat je op bepaalde plaatsen de auto niet mag parkeren, zo voorkom je een boete of dat je weggesleept wordt. Je mag je huurauto niet binnen een straal van 4 meter van een oversteekplaats parkeren en ook niet binnen 12 meter van een bushalte. Parkleren bij de ingang van een school of een ziekenhuis is ook verboden.

Overtocht met huurauto van Malta naar Gozo

Ga je eilandhoppen en met je huurauto van Malta naar Gozo? Gozo Channel verzorgt de overtocht tussen Malta en Gozo. Check de website om te checken wat de vaartijden zijn. Reserveren kan maar het is niet verplicht. Je kan ook gewoon naar de haven rijden en aansluiten in de rij. Met je huurauto van Malta kan je dus ook naar Gozo!

De kans is wel aanwezig dat de boot voor de overtocht vol zit en je moet wachten op de volgende boot. Meestal duurt dit niet zo lang. Bij de haven kan je uit de auto stappen en bijvoorbeeld even in het zonnetje zitten en iets te snacken of te drinken kopen.

Overtocht Malta naar Gozo

Reistips autorondreis Malta, Gozo en Comino

Ik heb alle drie de eilanden bezocht en heb hier meerdere artikelen over geschreven. Ben je op zoek naar meer reisinspiratie? Kijk dan zeker even naar de onderstaande tips:

Reistips Comino

Zou jij een auto huren op Malta en Gozo?

Print Friendly, PDF & Email