Wil je een rondreis maken in Zuid-Afrika? Een auto huren in Zuid-Afrika is een aanrader om alle bezienswaardigheden te ontdekken en te rijden over één van de mooiste kustwegen ter wereld.

Auto huren in Zuid-Afrika tips

Een auto huren in Zuid-Afrika is de ideale manier om de omgeving te ontdekken. Zuid-Afrika staat in de top 10 van meest populaire landen voor autohuur in het buitenland. Ik heb eens een citytrip in Zuid-Afrika gedaan, ik vloog naar Johannesburg, Durban en Kaapstad. In Kaapstad huurde ik een auto voor een roadtrip van 1 dag over het Kaapse schiereiland. Een prachtige route over de kustweg die ik iedereen kan aanraden.

Dit artikel staat bomvol tips over het huren van een auto. Ik vertel je waar je autohuur prijzen kan vergelijken, wat de voordelen zijn als je een auto huurt bij Sunny Cars, wat de minimumleeftijd is, ik geef je tips voor veilig rijden, welke auto categorie je het beste kan kiezen en hoe het zit met one way en grensoverschrijding. Last but not least stip ik natuurlijk ook nog even mijn reistips aan waar je beslist met je huurauto naar toe moet rijden.

Wil je echt alles leren en weten over autohuur in het buitenland? Van uitgebreide info over huurvoorwaarden, uitleg verzekeringen tot het zien van hoe je een huurauto controleert bij het ophalen? Ik heb een zeer uitgebreid artikel over autohuur geschreven bestaande uit 11 hoofdstukken.

Vergelijk prijzen autohuur Zuid-Afrika EasyTerra

De prijzen voor autohuur vergelijken is altijd een goed idee. Persoonlijk vergelijk ik altijd autohuur prijzen via Easy Terra. EasyTerra vergelijkt de prijzen van autoverhuurders als; Thrifty, Europcar, Avis, Hertz, Budget en Alamo. Heb je eenmaal een huurauto gevonden dan kan je ook nog de auto’s en voorwaarden onderling met elkaar vergelijken.

*Ontdek hier meer over het EasyTerra Worry-Free concept.
**Vergelijk de prijzen voor autohuur in Zuid Afrika via EasyTerra.

Voordelen auto huren Zuid-Afrika via Sunny Cars

Ik kies bijna altijd voor Sunny Cars. Ik vind het een fijne website, het werkt snel en duidelijk en ze bieden standaard all-in autohuur aan zodat ik waar ik aan toe ben. Daarbij is Sunny Cars als eerste autoverhuurder volwaardig lid van de ANVR wat betekent dat ze kwaliteit leveren.

Terug naar Zuid-Afrika, zij hebben onderzocht dat de meeste mensen voor gemiddeld 13 dagen een auto huren in Zuid-Afrika. Sunny Cars werkt in Zuid-Afrika samen met 2 partners en biedt in totaal op 105 locaties, waarvan 20 luchthavens, huurauto’s aan. Waar jij je fly drive Zuid-Afrika of rondreis door Zuid-Afrika ook start. Grote kans dat er een autoverhuurder aanwezig is waar je een auto kan huren via Sunny Cars.

 • All-in autoverhuur
 • Tankregeling is FF, oftewel vol – vol
 • One way is mogelijk, let op eventuele bijkomende kosten
 • Nog geen 21 jaar? Kies voor het Under Age pakket en huur je auto
 • Standaard een extra bestuurder inbegrepen bij de prijs, handig met die afstanden

Tips voor het huren van een auto in Zuid-Afrika

Ben jij bezig om je rondreis door Zuid-Afrika uit te stippelen? Kijk ook eens naar de mogelijkheden voor het huren van een auto one way. Oftewel je levert je huurauto in op een andere plek dan waar je de huurauto hebt opgehaald. Er zijn zelfs mogelijkheden voor een internationale one-way.

Bedenk wel dat er bij een one way bijna standaard een extra tarief voor wordt gerekend. Ga je ook de grens over? Dan kan het zijn dat er ook kosten voor grensoverschrijding in rekening worden gebracht.

 • Hou rekening met lange afstanden;
 • Kies voor een auto die past bij je reis;
 • Je moet minimaal 21 jaar zijn voor autohuur in Zuid-Afrika;
 • In Zuid-Afrika rij je links, tips voor links rijden lees je hier. 

Huurauto Zuid-Afrika

Grensoverschrijding in Zuid-Afrika

Huur je een auto one-way vanuit een ander land? Of ben je van plan om tijdens je rondreis door Zuid-Afrika ook een bezoek te brengen aan Lesotho. Swaziland of een van de andere omringende landen? Hou er dan rekening mee dat je bij het reserveren van je huurauto altijd de grensoverschrijding moet aanvragen. Doe je dit niet, dan heb je kans dat je toestemmingsbrief niet klaar ligt en je het land niet mag verlaten met je huurauto.

Beste categorie autohuur in Zuid-Afrika

Stem je huurauto categorie af op de reis die je gaat maken. Huur geen super de luxe auto, je wilt niet de aandacht trekken van mensen met verkeerde bedoelingen. Zorg ervoor dat je een auto huurt die past bij je reis. Een categorie C auto is prima voor een rondreis van een week. Ga je de bergen in dan is een 4×4 of een SUV een beter idee.

*Bekijk de autohuur in Zuid-Afrika opties bij Sunny Cars!
**Vergelijk de prijzen voor autohuur in Zuid Afrika via EasyTerra.

Beste categorie autohuur in Zuid-Afrika

Veilig een auto huren in Zuid-Afrika

Veilig een auto huren in Zuid-Afrika dat willen wij natuurlijk allemaal. Er doen wilde verhalen de ronde en helaas is het zo dat je veel pech kan hebben. De enige pech die ik heb gehad is dat ik mijn huurauto niet snel genoeg afsloot bij een bezoek aan Kaap de Goede Hoop. Gevolg? Er zat een baboon op de achterbank!

Een luxe bolide onder je kont is leuk, maar voor een roadtrip in Zuid-Afrika zou ik het afraden. Niet iedereen kan zich die luxe permitteren en je maakt jezelf hier eerder een doelwit voor inbraak mee dan dat je in een goedkope auto rijdt. Verder zijn eigenlijk de standaard voorzorgsmaatregelen van belang.

 • Sluit je auto direct af bij een bezoek aan Kaap de Goede Hoop!
 • Parkeer je auto niet op een afgelegen terrein waar niemand komt.
 • Zorg dat je geen waardevolle spullen zichtbaar in je huurauto laat liggen.
 • Parkeer je auto in de hotelgarage, op een bewaakte parkeerplaats of in elk geval in het zicht van mensen.

Veilig een auto huren in Zuid-Afrika

Rondje Kaapstad met een huurauto 

Kaapstad ligt in het noorden van het schiereiland. Een rondje Kaap met een huurauto leid je langs diepe kliffen, mooie baaien, uitgestrekte stranden, haaien spot plekken en bij Kaap de Goede Hoop heb je kans om wilde dieren te zien zoals baboons en struisvogels. Niet te missen zijn natuurlijk de pinguïns bij Boulders Beach.

Pinguins - Zuid Afrika

Reistips voor Zuid-Afrika

Nu je alles weet over het huren van een auto in Zuid-Afrika is het tijd om mijn reistips eens te lezen. Ik weet zeker dat ik je hiermee nog meer kan inspireren om die droomreis te gaan boeken.

Fotoblog; Safari Pilanesberg NP Zuid Afrika

Google Maps routeplanner voor rij afstanden 

Ik vind het ideaal om Google Maps te gebruiken als routeplanner. Zo kan je goed inschatten wat de rijafstanden zijn voor een rondreis door Zuid-Afrika. Om het je nog iets gemakkelijker te maken heb ik hieronder een paar voorbeelden van vaak gereden routes genoteerd:

 • Durban – Kaapstad 1635 kilometer
 • Johannesburg – Durban 570 kilometer
 • Kaapstad – Johannesburg 1580 kilometer

Uitzicht Durban

Wat is jouw reistip die je alleen kan bezoeken met een huurauto?

Print Friendly, PDF & Email