Zo fijn, een auto huren in Portugal zonder creditcard kan nu ook. Dus plan snel die winterzonvakantie naar de Algarve, die roadtrip door de Alentejo of een outdoor reis naar Madeira. Want met of zonder creditcard kan je gewoon met een huurauto deze Portugese bestemmingen ontdekken.

Auto huren in Portugal tips en ervaringen

Ik ben een fan van Portugal. Inmiddels ben ik al twee keer in de Algarve geweest, ik heb Madeira mogen ontdekken en ik heb twee van de zeven eilanden van de Azoren mogen bezoeken. Binnenkort reis ik naar het noorden van Portugal voor een actieve reis. Het enige waar ik dolgraag nog eens naar toe wil maar nog steeds niet geweest ben is Lissabon.

Waar je ook naar toe gaat, het huren van een auto in Portugal kan ik je zeker aanbevelen. Portugal heeft zoveel mooie plekken om te ontdekken en die kan je het beste bezoeken met een huurauto. Een aantal van de mooiste stranden in de Algarve zijn makkelijker bereikbaar met een huurauto. Mijn top 10 van uitzichtpunten op Sao Miguel had ik ook nooit kunnen zien als ik geen huurauto had. Daarom #MetEenHuurautoZieJeMeer!

Dit moet je weten voor een auto huren in Portugal

Elk lang heeft zo zijn eigen regels. Ga jij een auto huren in Portugal onthoud dan goed de onderstaande tips.

 1. Dreigt er een gevaarlijke situatie, dan ben je in Portugal verplicht te seinen met je alarmlichten;
 2. Let op bij het tanken, benzine en diesel lijkt op elkaar in het Portugees, Gasolina is benzine en Gasóleo in diesel;
 3. Onverharde wegen zonder officieel weg-nummer kan je beter mijden, als daar wat gebeurd ben je niet verzekerd;
 4. Check ook even de informatie onderaan dat gaat over tolwegen in Portugal;
 5. In Lissabon is er een milieuzone in de gehele stad van 07.00 tot 21.00 uur voor oude auto’s op werkdagen;
 6. Zorg voor voldoende saldo op je creditcard, de waarborgsom van een huurauto kan oplopen tot €2500,-.

Auto huren in Portugal vergelijken

Prijzen vergelijken is altijd goed om te doen. Zeker als je een auto gaat huren. Let er wel goed op dat je weet wat je vergelijkt. Dus kijk goed naar de onderstaande drie dingen:

 1. Autoklasse;
 2. Autotype;
 3. Verzekeringen en eventuele extra’s.

Op basis daarvan kan je een goede prijsvergelijking maken waar je het beste een auto kan huren in Portugal. Ik geef er zelf de voorkeur aan om All Inclusive een auto te huren via Sunny Cars. Bij deze autohuur organisatie weet je precies waar je aan toe bent is mijn ervaring. Als ik huurauto prijzen ga vergelijken doe ik dat altijd via Easy Terra, omdat zij een onafhankelijke prijsvergelijker zijn.

Auto huren in Portugal

Goedkoopste auto huren in Portugal

Goedkoop een auto huren in Portugal is fijn voor je portemonnee voor vertrek. Maar als later blijkt dat je niet goed verzekerd was of dat je toch een duurdere categorie nodig had dan is die huurauto ineens niet meer zo goedkoop. Daarom is het van belang dat je een aantal dingen goed controleert en weet wat de voor- en nadelen van goedkoop een auto huren zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 1. Kijk goed naar ophaal- en inlevertijdstip
 2. Reserveer je huurauto op tijd
 3. Welke auto past bij je vakantie en denk aan je creditcard saldo
 4. Controleer je autohuur contract goed
 5. Prijzen vergelijken autohuur

Auto huren in Portugal

Auto huren in Portugal zonder creditcard

Een auto huren in Portugal zonder creditcard kan nu ook, zo fijn! Geen zorgen dat je die toffe roadtrip niet kan maken. Via Sunny Cars is het nu mogelijk om een auto te huren in Portugal zonder in het bezit te zijn van een creditcard. Let er wel op dat je mogelijk niet alle type auto’s kan huren zonder creditcard. Hoe dit kan lees je in mijn uitgebreide artikel: een auto huren zonder creditcard. Op de onderstaande bestemmingen is het mogelijk om een auto te huren zonder creditcard. Helaas is het niet mogelijk een auto te huren op de Azoren zonder creditcard.

 1. Huur hier direct een auto zonder creditcard
 2. Auto huren zonder creditcard op Madeira
 3. Huurauto vanaf Faro luchthaven
 4. Autohuur vanaf Lissabon luchthaven
 5. Huur je auto vanaf luchthaven Porto

Zo reserveer je een huurauto zonder creditcard via Sunny Cars

 1. Reserveer minimaal 5 dagen voordat je de huurauto nodig hebt;
 2. Kies in stap 2 van het boekingsproces voor de optie ‘Geen Waarborg’. Nu worden alle huurauto´s getoond waarbij het mogelijk is deze zonder waarborg op te halen. Maak hieruit je keuze.
 3. Registreer vooraf via de registratielink. De link ontvang je na het maken van je reservering. Alleen met een volledig ingevuld registratieformulier kan de reservering worden bevestigd en kan je een auto huren zonder creditcard.

Huurauto categorieën, kies een model

Wil jij in Portugal rondreizen in een Fiat 500, in een Volkswagen Cabrio of in een ander model? Sinds 2019 biedt Sunny Cars de mogelijkheid om op bepaalde bestemmingen gegarandeerde auto modellen te kunnen kiezen. En twee van die bestemmingen liggen in Portugal, te weten in Faro en op de luchthaven van Lissabon. Gebruik de onderstaande zoekfilter tijdens het reserveren van je huurauto en vind het vakje ‘gegarandeerd model’ aan. Zo zie je direct uit welke modellen je kan kiezen tijdens jouw reisdata.

 1. Faro
 2. Lissabon luchthaven.

Huurauto categorieën

Auto huren Porto Airport tips

Porto is een klein vliegveld. Zodra je de aankomsthal inloop zie je al de autoverhuur aanbieders. De parkeergarage met alle huurauto’s ligt tegenover het vliegveld. Let op dat Porto een heuvelachtig centrum heeft. Een compacte auto is dan wel fijn en vergeet hem niet op de handrem te zetten;).

Auto huren Porto Airport tips

Auto huren in Portugal leeftijd

 • Een Economy klasse auto huren in Portugal kan vanaf 21 jaar;
 • Je moet 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs;
 • Er kan een toeslag op huurders onder de 25 jaar gelden;
 • Er is niet standaard een maximale leeftijd voor autohuur in Portugal. Controleer het in de huurvoorwaarden.

Auto huren in Portugal leeftijd

Tolwegen in Portugal

In Portugal barst het van de Tolwegen. In totaal zijn er 29 tolwegen en bij 9 daarvan kan je alleen elektronisch betalen. Normaal gesproken maak je dus een stop en betaal je direct bij het loket van de tolweg. Rij je over een tolweg met elektronische doorrij mogelijkheden dan mag je met huurauto doorrijden.

Maar je moet wel binnen vijf werkdagen daarna op het postkantoor de tol betalen. Je kan in dit geval dus beter een tolkastje huren bij de verhuurder á €2,50 per dag zodat de tol via je creditcard wordt afgeschreven. Check wel van te voren even of je plan bent een van die tolwegen te rijden.

Dagje de grens over met je huurauto

Ben je vakantie aan het vieren in Tavira en omgeving? Dan zit je vlakbij de grensovergang naar Spanje. Leuk voor een daguitstapje. Maar mocht je dit van plan zijn of erover denken meld het dan bij het ophalen van je huurauto in Portugal. Er wordt dan een aantekening van gemaakt en je ontvang informatie over wat te doen als erover de grens iets gebeurd.

Auto huren in Portugal en inleveren in Spanje, one way huren

Wil jij een auto huren vanaf de luchthaven van Faro en de Algarve ontdekken om daarna de grens over te steken en door te rijden naar Spanje? Informeer bij de autoverhuurder of grensoverschrijding is toegestaan en wat de bijkomende kosten daarvoor zijn. Meestal zijn de extra kosten afhankelijk van waar je de auto weer inlevert. Dus plan die internationale rondreis met grensoverschrijding en vraag wat de kosten zijn voor autohuur enkele reis van Portugal naar Spanje.

Auto huren in Portugal en inleveren in Spanje, one way huren

Een auto huren in Portugal zonder creditcard, heb jij dat wel eens gedaan?

Print Friendly, PDF & Email

Related Post