Ga jij op vakantie naar Portugal? Lees al mijn auto huren in Portugal tips en ervaringen zodat je zonder zorgen en van alle vrijheid die een huurauto geeft kan genieten van de mooiste plekken in Portugal. Of je nou een citytrip Lissabon boekt en de mooiste stranden in de Alentejo wil ontdekken, een rondreis gaat maken door de Algarve, het eiland Madeira wilt ontdekken of juist gaat eilandhoppen op de Azoren.

Auto huren in Portugal tips en ervaringen

Ik ben een fan van Portugal. Inmiddels ben ik al twee keer in de Algarve geweest, ik heb Madeira mogen ontdekken en ik heb twee van de zeven eilanden van de Azoren mogen bezoeken. Binnenkort reis ik naar het noorden van Portugal voor een actieve reis. Het enige waar ik dolgraag nog eens naar toe wil maar nog steeds niet geweest ben is Lissabon.

Waar je ook naar toe gaat, het huren van een auto in Portugal kan ik je zeker aanbevelen. Portugal heeft zoveel mooie plekken om te ontdekken en die kan je het beste bezoeken met een huurauto. Een aantal van de mooiste stranden in de Algarve zijn makkelijker bereikbaar met een huurauto. Mijn top 10 van uitzichtpunten op Sao Miguel had ik ook nooit kunnen zien als ik geen huurauto had. Daarom #MetEenHuurautoZieJeMeer!

Auto huren in Portugal tips en ervaringen

Dit moet je weten voor auto huren in Portugal

Elk lang heeft zo zijn eigen regels. Ga jij een auto huren in Portugal onthoud dan goed de onderstaande tips.

 1. Dreigt er een gevaarlijke situatie, dan ben je in Portugal verplicht te seinen met je alarmlichten;
 2. Let op bij het tanken, benzine en diesel lijkt op elkaar in het Portugees, Gasolina is benzine en Gasóleo in diesel;
 3. Onverharde wegen zonder officieel weg-nummer kan je beter mijden, als daar wat gebeurd ben je niet verzekerd;
 4. Check ook even de informatie onderaan dat gaat over tolwegen in Portugal;
 5. In Lissabon is er een milieuzone in de gehele stad van 07.00 tot 21.00 uur voor oude auto’s op werkdagen;
 6. Zorg voor voldoende saldo op je creditcard, de waarborgsom van een huurauto kan oplopen tot €2500,-.

Tips auto huren in Portugal

Auto huren in Portugal vergelijken

Prijzen vergelijken is altijd goed om te doen. Zeker als je een auto gaat huren. Let er wel goed op dat je weet wat je vergelijkt. Dus kijk goed naar de onderstaande drie dingen:

 1. Autotype;
 2. Autoklasse;
 3. Verzekeringen en eventuele extra’s.

Op basis daarvan kan je een goede prijsvergelijking maken waar je het beste een auto kan huren in Portugal. Ik geef er zelf de voorkeur aan om All Inclusive een auto te huren via Sunny Cars. Bij deze autohuur organisatie weet je precies waar je aan toe bent is mijn ervaring. Als ik huurauto prijzen ga vergelijken doe ik dat altijd via Easy Terra, omdat zij een onafhankelijke prijsvergelijker zijn.

Auto huren in Portugal

Goedkoop auto huren in Portugal

Goedkoop een auto huren in Portugal is fijn voor je portemonnee voor vertrek. Maar als later blijkt dat je niet goed verzekerd was of dat je toch een duurdere categorie nodig had dan is die huurauto ineens niet meer zo goedkoop. Daarom is het van belang dat je een aantal dingen goed controleert en weet wat de voor- en nadelen van goedkoop een auto huren zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 1. Kijk goed naar ophaal- en inlevertijdstip
 2. Reserveer je huurauto op tijd
 3. Welke auto past bij je vakantie en denk aan je creditcard saldo
 4. Controleer je autohuur contract goed
 5. Prijzen vergelijken autohuur

Auto huren Portugal Sixt autoverhuur

Ook Sixt autoverhuur heeft meerdere kantoren in Portugal. Op de meeste geboekte autohuurlocaties zoals Porto en Lissabon luchthaven zijn er in elk geval balies van Sixt gevestigd.

*Auto huren Portugal via Sixt

Auto huren in Portugal

Auto huren in Portugal zonder creditcard

Zo fijn, een auto huren in Portugal zonder creditcard is mogelijk op diverse Portugese bestemmingen! Meer informatie over een auto huren zonder creditcard lees je in dit uitgebreide artikel. Autoverhuurder Sunny Cars maakt het mogelijk om op de onderstaande bestemmingen een auto te huren. De enige bestemming die is uitgesloten zijn de Azoren en een aantal auto modellen in de duurdere klasse.

 1. Huur hier direct een auto zonder creditcard
 2. Auto huren Madeira zonder creditcard
 3. Huurauto vanaf Faro luchthaven
 4. Autohuur vanaf Lissabon luchthaven
 5. Huur je auto vanaf luchthaven Porto

*Lees hier alles over het Geen-Waarborg Pakket van Sunny Cars!

Auto huren zonder creditcard doe je zo

 1. Maak je reservering minimaal 5 dagen voordat je de huurauto nodig hebt;
 2. In stap 2 van het boekingsproces kies je voor de optie ‘Geen Waarborg’. Je ziet een overzicht van de huurauto’s die je kan huren zonder creditcard.
 3. Na het maken van je huurauto reservering ontvang je een link. Registreer alle informatie via de registratielink. Alleen als het formulier volledig is ingevuld kan de reservering worden bevestigd en kan je een auto huren zonder creditcard in Portugal.

Auto huren in Portugal zonder creditcard

Huurauto categorieën, kies een model

Wil jij in Portugal rondreizen in een Fiat 500, in een Volkswagen Cabrio of in een ander model? Sinds 2019 biedt Sunny Cars de mogelijkheid om op bepaalde bestemmingen gegarandeerde auto modellen te kunnen kiezen. En twee van die bestemmingen liggen in Portugal, te weten in Faro en op de luchthaven van Lissabon. Gebruik de onderstaande zoekfilter tijdens het reserveren van je huurauto en vind het vakje ‘gegarandeerd model’ aan. Zo zie je direct uit welke modellen je kan kiezen tijdens jouw reisdata.

 1. Faro luchthaven
 2. Autohuur vanaf Lissabon luchthaven

Huurauto categorieën

Auto huren Porto Airport tips

Porto is een klein vliegveld. Zodra je de aankomsthal inloop zie je al de autoverhuur aanbieders. De parkeergarage met alle huurauto’s ligt tegenover het vliegveld. Let op dat Porto een heuvelachtig centrum heeft. Een compacte auto is dan wel fijn en vergeet hem niet op de handrem te zetten;).

*Huurauto via Sunny Cars vanaf luchthaven Porto.
**Bekijk de prijzen voor autohuur in Porto via Sixt.

Auto huren Porto Airport tips

Auto huren Lissabon Airport tips

Zonder zorgen een auto huren, hoe fijn is dat? Precies weten wat je huurt daar moet jezelf voor zorgen door alles goed te lezen maar een auto huren via Sunny Cars autoverhuur maakt dat veel gemakkelijker. De huurvoorwaarden staan duidelijk beschreven en je kan werkelijk waar All-Inclusive een auto huren zodat jij zonder zorgen aan je roadtrip kan beginnen. Dit jaar mocht ik voor het eerst het Premium Pakket van Sunny Cars ervaren en die kwam heel goed van pas bij het ophalen van mijn huurauto op de luchthaven van Lissabon.

Ik ben al meerdere keren geland op het vliegveld van Lissabon en volgens mij is het daar altijd druk. De rijen bij de autoverhuurbalie staan soms tot in de aankomsthal. Als je die vlucht eenmaal achter de rug hebt wil je zo snel mogelijk op weg naar je vakantiebestemming. Je betaald er wat meer voor op luchthavens zoals Lissabon Airport raad ik je aan om te kiezen voor het Express Service Pakket of het Premium Pakket van Sunny Cars.  De voordelen van Express Service Pakket zijn zijn dat je de registratie al online doet waardoor het huurcontract al voor je klaar ligt als je aankomt. Afhankelijk van de autoverhuurder die je reservering afhandelt, bij mij was dat Guerin op Lissabon Airport, kan je bij de balie een ‘nummertje trekken’ voor de ‘Express service’. Daardoor ben je sneller aan de beurt en hoef je niet zo lang in de wachtrij te staan. Kies je direct voor het Premium Pakket van Sunny Cars dan heb je de bovengenoemde extra’s en ben je ook nog eens verzekerd van het feit dat je een jonge huurauto mee krijgt. Extra snel je huurauto ophalen op Lissabon Airport? Kies dan voor het Premium Pakket!

Grote kans dat als je een auto huurt via Sunny Cars in Lissabon dat de afhandeling van de reservering wordt uitgevoerd door Guerin. Wat ik echt een super nette service vond is dat Guerin een dag voor het terugbrengen van de huurauto een SMS stuurt met het dichtstbijzijnde tankstation bij de luchthaven van Lissabon.

*Autohuur vanaf Lissabon luchthaven
**Bekijk de prijzen voor autohuur Lissabon luchthaven via Sixt.

Auto huren Lissabon Airport tips

Auto huren in Portugal leeftijd

 • Je moet 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs;
 • Er kan een toeslag op huurders onder de 25 jaar gelden;
 • Een Economy klasse auto huren in Portugal kan vanaf 21 jaar;
 • Er is niet standaard een maximale leeftijd voor autohuur in Portugal. Controleer het in de huurvoorwaarden.

Auto huren in Portugal leeftijd

Tolwegen in Portugal

In Portugal barst het van de tolwegen. In totaal zijn er 29 tolwegen en bij 9 daarvan kan je alleen elektronisch betalen. Normaal gesproken maak je dus een stop en betaal je direct bij het loket van de tolweg. Rij je over een tolweg met elektronische doorrij mogelijkheden dan mag je met je huurauto doorrijden. Maar je moet wel binnen vijf werkdagen daarna op het postkantoor de tol betalen.

Je kan in dit geval dus beter een tolkastje huren bij de autoverhuurder. Dit kost ongeveer €2,50 per dag. Na je reis worden de tolkosten automatisch van je creditcard afgeschreven. Check wel van te voren even of je van plan bent een van die tolwegen te rijden. Of vraag de lokale autoverhuurder naar de mogelijke aanwezigheid van tolwegen op jouw

Voorbeeld tolweg kosten Portugal – rondreis Alentejo

In september 2019 heb ik een rondreis van 8 dagen gemaakt door de regio Alentejo in Portugal. Ik huurde een auto op de luchthaven van Lissabon Airport en betaalde €14,80 voor het gebruik van een digitaal tolkastje voor 8 dagen. Ongeveer 4 weken na thuiskomt ontving ik van de autoverhuurder Guerin per e-mail een bericht met de gemaakte tolkosten.

At the beginning of your rental you decided to activate the Automatic Highway Toll option, which allows us to charge all expenses arising from your journeys on toll roads until the return of the rental vehicle. We have been notified by the Portuguese toll operator that you have additional journeys on your rental nr…, shortly prior to your return date which have not been taken into account at the rental closure. For this reason, we kindly inform you, that Eur. 31,95 referring to E-Toll expenses number … were charged to your credit card.

Na 4 weken werd er dus nog een bedrag van €31,95 van mijn creditcard afgeschreven voor de automatische tolweg kosten.  De eerste afbeelding hieronder is de melding van de autoverhuurder met de kosten voor de je administratie. De tweede afbeelding betreft de daadwerkelijk gemaakte tolkosten en een beschrijving van de locaties waar tol betaald moest worden. Zo kan je goed zien wat de kosten ongeveer zijn per tolweg om te gebruiken voor je reisvoorbereiding.

Auto huren in Portugal tips en ervaringen

Tolwegen Portugal

Tolwegen in Portugal

Dagje de grens over met je huurauto

Ben je vakantie aan het vieren in Tavira en omgeving? Dan zit je vlakbij de grensovergang naar Spanje. Leuk voor een dag uitstapje. Maar mocht je dit van plan zijn of erover denken meld het dan bij het ophalen van je huurauto in Portugal. Er wordt dan een aantekening van gemaakt en je ontvang informatie over wat te doen als erover de grens iets gebeurd.

Auto huren Portugal & inleveren Spanje, one way huren

Wil jij een auto huren vanaf de luchthaven van Faro en de Algarve ontdekken om daarna de grens over te steken en door te rijden naar Spanje? Informeer bij de autoverhuurder of grensoverschrijding is toegestaan en wat de bijkomende kosten daarvoor zijn.

Meestal zijn de extra kosten afhankelijk van waar je de auto weer inlevert. Dus plan die internationale rondreis met grensoverschrijding en vraag wat de kosten zijn voor autohuur enkele reis van Portugal naar Spanje.

Auto huren in Portugal en inleveren in Spanje, one way huren

Wat vind jij van deze auto huren in Portugal tips en ervaringen?

Print Friendly, PDF & Email