Ga jij op vakantie naar Portugal? Lees al mijn auto huren in Portugal tips en ervaringen zodat je zonder zorgen en van alle vrijheid die een huurauto geeft kan genieten van de mooiste plekken in Portugal. Of je nou een citytrip Lissabon boekt en de mooiste stranden in de Alentejo wil ontdekken, een rondreis gaat maken door de Algarve, het eiland Madeira wilt ontdekken of juist gaat eilandhoppen op de Azoren.

Auto huren in Portugal tips en ervaringen

Ik ben een fan van Portugal. Inmiddels ben ik al twee keer in de Algarve geweest, ik heb Madeira mogen ontdekken, dwaalde door de straten van Lissabon, reed daarna naar de Alentejo streek en ik heb twee van de zeven eilanden van de Azoren mogen bezoeken.

Waar je ook naar toe gaat, het huren van een auto in Portugal kan ik je zeker aanbevelen. Portugal heeft zoveel mooie plekken om te ontdekken en die kan je het beste bezoeken met een huurauto. Een aantal van de mooiste stranden in de Algarve zijn makkelijker bereikbaar met een huurauto. Mijn top 10 van uitzichtpunten op Sao Miguel had ik ook nooit kunnen zien als ik geen huurauto had. Daarom #MetEenHuurautoZieJeMeer!

*Vliegen naar Portugal? Bekijk de ticketprijzen via Flytap en meld je aan voor reward programma, Miles&Go Program.

Auto huren in Portugal tips en ervaringen

Dit moet je weten voor auto huren in Portugal

Elk land heeft zo zijn eigen regels voor autorijden. Ga jij een auto huren in Portugal, onthoud dan goed de onderstaande tips.

 1. Check ook even de informatie onderaan dat gaat over tolwegen in Portugal;
 2. Dreigt er een gevaarlijke situatie, dan ben je in Portugal verplicht te seinen met je alarmlichten;
 3. Zorg voor voldoende saldo op je creditcard, de waarborgsom van een huurauto kan oplopen tot €2500,-;
 4. In Lissabon is er een milieu zone in de gehele stad van 07.00 tot 21.00 uur voor oude auto’s op werkdagen;
 5. Let op bij het tanken, benzine en diesel lijkt op elkaar in het Portugees, Gasolina is benzine en Gasóleo in diesel;
 6. Onverharde wegen zonder officieel weg-nummer kan je beter mijden, als daar wat gebeurd ben je niet verzekerd.

Tips auto huren in Portugal

Auto huren in Portugal vergelijken

Prijzen vergelijken is altijd goed om te doen. Zeker als je een auto gaat huren. Let er wel goed op dat je weet wat je vergelijkt. Dus kijk goed naar de onderstaande drie dingen:

 1. Autotype;
 2. Autoklasse;
 3. Verzekeringen en eventuele extra’s.

Op basis daarvan kan je een goede prijsvergelijking maken waar je het beste een auto kan huren in Portugal. Als ik huurauto prijzen ga vergelijken doe ik dat altijd via EasyTerra omdat zij een onafhankelijke prijsvergelijker zijn.

*Vergelijk hier de prijzen via EasyTerra in Portugal. 

Auto huren in Portugal

Goedkoop auto huren in Portugal

Goedkoop een auto huren in Portugal is fijn voor je portemonnee voor vertrek. Maar als later blijkt dat je niet goed verzekerd was of dat je toch een duurdere categorie nodig had dan is die huurauto ineens niet meer zo goedkoop. Daarom is het van belang dat je een aantal dingen goed controleert en weet wat de voor- en nadelen van goedkoop een auto huren zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 1. Prijzen vergelijken autohuur;
 2. Reserveer je huurauto op tijd;
 3. Controleer je autohuur contract goed;
 4. Kijk goed naar ophaal- en inlevertijdstip;
 5. Welke auto past bij je vakantie en denk aan je creditcard saldo.

Auto huren via EasyTerra laagste prijsgarantie

Ik raad je altijd aan om een goede prijsvergelijking te doen voor autohuur want de prijzen kunnen per aanbieder enorm verschillen. Zoals ik hierboven al uitleg moet je naar aardig wat dingen kijken om daadwerkelijk een goede prijsvergelijking te doen omdat veel autoverhuurders het een en ander anders berekenen.

EasyTerra heeft een zogenoemde ‘laagste prijsgarantie’. EasyTerra zegt hierover: “Klanten kunnen ons mailen als ze een gelijkwaardig alternatief hebben gevonden. Wij doen ons best om die prijs te matchen met ons aanbod. In de meeste gevallen lukt, een enkele keer lukt het niet. 

Auto huren Portugal Sixt autoverhuur

Ook Sixt autoverhuur heeft meerdere kantoren in Portugal. Op de meeste geboekte autohuurlocaties zoals Porto en Lissabon luchthaven zijn er in elk geval balies van autoverhuurder Sixt gevestigd.

*Bekijk hier de mogelijkheden voor een auto huren in Portugal via Sixt.

Auto huren in Portugal

Auto huren in Portugal zonder creditcard

Zo fijn, een auto huren in Portugal zonder creditcard is mogelijk op diverse Portugese bestemmingen! Meer informatie over een auto huren zonder creditcard lees je in dit uitgebreide artikel.

Autoverhuurder Sunny Cars maakt het mogelijk om op de onderstaande bestemmingen een auto te huren zonder creditcard in Portugal. De enige bestemming die is uitgesloten zijn de Azoren en een aantal auto modellen in de duurdere klasse.

 1. Huurauto vanaf Faro luchthaven
 2. Huur je auto vanaf luchthaven Porto
 3. Autohuur vanaf Lissabon luchthaven
 4. Auto huren Madeira zonder creditcard
 5. Huur hier direct een auto zonder creditcard

*Lees hier alles over het Geen-Waarborg Pakket van Sunny Cars!

Auto huren zonder creditcard doe je zo

 1. Maak je reservering minimaal 5 dagen voordat je de huurauto nodig hebt;
 2. In stap 2 van het boekingsproces kies je voor de optie ‘Geen Waarborg’. Je ziet een overzicht van de huurauto’s die je kan huren zonder creditcard.
 3. Na het maken van je huurauto reservering ontvang je een link. Registreer alle informatie via de registratielink. Alleen als het formulier volledig is ingevuld kan de reservering worden bevestigd en kan je een auto huren zonder creditcard in Portugal.

Auto huren in Portugal zonder creditcard

Huurauto categorieën, kies een model

Wil jij in Portugal rondreizen in een Fiat 500, in een Volkswagen Cabrio of in een ander model? Sinds 2019 biedt Sunny Cars de mogelijkheid om op bepaalde bestemmingen gegarandeerde auto modellen te kunnen kiezen.

En twee van die bestemmingen liggen in Portugal, te weten in Faro en op de luchthaven van Lissabon. Gebruik de onderstaande zoekfilter tijdens het reserveren van je huurauto en vind het vakje ‘gegarandeerd model’ aan. Zo zie je direct uit welke modellen je kan kiezen tijdens jouw reisdata.

 1. Faro luchthaven
 2. Autohuur vanaf Lissabon luchthaven

Huurauto categorieën

Auto huren Porto Airport tips

Porto is een klein vliegveld. Zodra je de aankomsthal inloop zie je al de autoverhuur aanbieders. De parkeergarage met alle huurauto’s ligt tegenover het vliegveld. Let op dat Porto een heuvelachtig centrum heeft. Een compacte auto is dan wel fijn en vergeet hem niet op de handrem te zetten;).

*Huurauto via Sunny Cars vanaf luchthaven Porto.
**Bekijk de prijzen voor autohuur in Porto via Sixt.
***Vergelijk de autohuurprijzen in Porto via EasyTerra.

Auto huren Porto Airport tips

Auto huren Lissabon Airport tips

Het vliegveld van Lissabon is een druk vliegveld waar het kan voorkomen dat je een tijd moet wachten bij de autoverhuur balies. De rijen bij de autoverhuurbalie staan soms tot in de aankomsthal. Vanuit de aankomsthal loop je naar rechts en sta je binnen 10 minuten bij de balies van alle autoverhuurders.

Het vliegveld van Lissabon is een ideaal startpunt voor een rondreis door Portugal met de auto. Vanaf Lissabon kan je bijvoorbeeld naar de mooie Alentejo streek reizen, naar het noordelijk gelegen Porto of naar de zuidelijke Algarve.

*Autohuur vanaf Lissabon luchthaven.
**Vergelijk de autohuurprijzen op Lissabon Airport.

***Bekijk de prijzen voor autohuur Lissabon luchthaven via Sixt.

Premium Pakket van Sunny Cars op Lissabon Airport

Heb je geen zin om te wachten na aankomst op de luchthaven van Lissabon en wil je zo snel mogelijk met je huurauto naar je vakantiebestemming reizen? Onlangs mocht ik voor het eerst het Premium Pakket van Sunny Cars ervaren en die kwam heel goed van pas bij het ophalen van mijn huurauto op de luchthaven van Lissabon.

Lissabon Airport is een groot vliegveld en wordt door meerdere luchtvaartmaatschappijen als hub gebruikt. Hierdoor is het altijd druk op het vliegveld van Lissabon Als je die vlucht eenmaal achter de rug hebt wil je zo snel mogelijk op weg naar je vakantiebestemming. Je betaald er wat meer voor op luchthavens zoals Lissabon Airport is het een goed idee om te kiezen voor het Express Service Pakket of het Premium Pakket van Sunny Cars. De voordelen van Express Service Pakket zijn zijn dat je de registratie al online doet waardoor het huurcontract al voor je klaar ligt als je aankomt.

Afhankelijk van de autoverhuurder die je reservering afhandelt, bij mij was dat Guerin op Lissabon Airport, kan je bij de balie een ‘nummertje trekken’ voor de ‘Express service’. Daardoor ben je sneller aan de beurt en hoef je niet zo lang in de wachtrij te staan. Kies je direct voor het Premium Pakket van Sunny Cars dan heb je de bovengenoemde extra’s en ben je ook nog eens verzekerd van het feit dat je een jonge huurauto mee krijgt. Extra snel je huurauto ophalen op Lissabon Airport? Kies dan voor het Premium Pakket!

Grote kans dat als je een auto huurt via Sunny Cars in Lissabon dat de afhandeling van de reservering wordt uitgevoerd door Guerin. Wat ik echt een super nette service vond is dat Guerin een dag voor het terugbrengen van de huurauto een SMS stuurt met het dichtstbijzijnde tankstation bij de luchthaven van Lissabon.

*Autohuur vanaf Lissabon luchthaven via Sunny Cars.

Auto huren Lissabon Airport tips

Auto huren in Portugal leeftijd

 • Je moet 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs;
 • Er kan een toeslag op huurders onder de 25 jaar gelden;
 • Een Economy klasse auto huren in Portugal kan vanaf 21 jaar;
 • Er is niet standaard een maximale leeftijd voor autohuur in Portugal. Controleer het in de huurvoorwaarden.

*Via Sunny Cars kan je het Under Age pakket afsluiten
**Via EasyTerra kan je bij boeking leeftijd invoeren en de extra toeslagen zien. 

Auto huren in Portugal leeftijd

Tolwegen in Portugal

In Portugal barst het van de tolwegen. In totaal zijn er 29 tolwegen en bij 9 daarvan kan je alleen elektronisch betalen. Normaal gesproken maak je dus een stop en betaal je direct bij het loket van de tolweg. Rij je over een tolweg met elektronische doorrij mogelijkheden dan mag je met je huurauto doorrijden. Maar je moet wel binnen vijf werkdagen daarna op het postkantoor de tol betalen.

Je kan in dit geval dus beter een tolkastje huren bij de autoverhuurder. Dit kost ongeveer €2,50 per dag. Na je reis worden de tolkosten automatisch van je creditcard afgeschreven. Heb je geen creditcard? Dan stop je bij de tolweg en betaal je direct aan de kassa. Check wel van te voren even of je van plan bent een van die tolwegen te rijden. Of vraag de lokale autoverhuurder naar de mogelijke aanwezigheid van tolwegen op jouw

Voorbeeld tolweg kosten Portugal – rondreis Alentejo

In september 2019 heb ik een rondreis van 8 dagen gemaakt door de regio Alentejo in Portugal. Ik huurde een auto op de luchthaven van Lissabon Airport en betaalde €14,80 voor het gebruik van een digitaal tolkastje voor 8 dagen. Ongeveer 4 weken na thuiskomt ontving ik van de autoverhuurder Guerin per e-mail een bericht met de gemaakte tolkosten.

At the beginning of your rental you decided to activate the Automatic Highway Toll option, which allows us to charge all expenses arising from your journeys on toll roads until the return of the rental vehicle. We have been notified by the Portuguese toll operator that you have additional journeys on your rental nr…, shortly prior to your return date which have not been taken into account at the rental closure. For this reason, we kindly inform you, that Eur. 31,95 referring to E-Toll expenses number … were charged to your credit card.

Na 4 weken werd er dus nog een bedrag van €31,95 van mijn creditcard afgeschreven voor de automatische tolweg kosten.  De eerste afbeelding hieronder is de melding van de autoverhuurder met de kosten voor de je administratie. De tweede afbeelding betreft de daadwerkelijk gemaakte tolkosten en een beschrijving van de locaties waar tol betaald moest worden. Zo kan je goed zien wat de kosten ongeveer zijn per tolweg om te gebruiken voor je reisvoorbereiding.

Auto huren in Portugal tips en ervaringen

Tolwegen Portugal

Tolwegen in Portugal

Dagje de grens over met je huurauto

Ben je vakantie aan het vieren in Tavira en omgeving? Dan zit je vlakbij de grensovergang naar Spanje. Leuk voor een dag uitstapje. Maar mocht je dit van plan zijn of erover denken meld het dan bij het ophalen van je huurauto in Portugal. Er wordt dan een aantekening van gemaakt en je ontvang informatie over wat te doen als erover de grens iets gebeurd.

Auto huren Portugal & inleveren Spanje, one way huren

Wil jij een auto huren vanaf de luchthaven van Faro en de Algarve ontdekken om daarna de grens over te steken en door te rijden naar Spanje? Informeer bij de autoverhuurder of grensoverschrijding is toegestaan en wat de bijkomende kosten daarvoor zijn.

Meestal zijn de extra kosten afhankelijk van waar je de auto weer inlevert. Dus plan die internationale rondreis met grensoverschrijding en vraag wat de kosten zijn voor autohuur enkele reis van Portugal naar Spanje.

Auto huren in Portugal en inleveren in Spanje, one way huren

Wat vind jij van deze auto huren in Portugal tips en ervaringen?

Print Friendly, PDF & Email